Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to źle, że wypadają ze mnie często skrzepy w czasie miesiączki?

Polecane posty

Gość gość

Mam już swoje lata, bo 28, ale zawsze niepokoiły mnie te skrzepy. Są wielkości tak 1/3 wskazującego palca i czuję, kiedy to wychodzi. Czasem czuję, jak się we mnie odrywa od macicy. Nie to, żeby to bolało, raczej jest niekomfortowe albo zostawia takie odczucie, jak tuż po przejechaniu paznokciem po tablicy (jeśli na kogoś to działa to wie o co chodzi- najgorzej jest w czasie dźwieku drapania paznokciem, a po pozostaje przez chwile dyskomfort; ja czuję ten dyskomfort). Byłam z tym u ginka, ale powiedział, że póki nie są wielkości pół albo całej pięści, to nie ma się czym martwić. A ja mam wrażenie mimo to, że coś jest nie tak. No i te moje miesiączki są też tak mocno obfite, ze zeby sie nie stresować, że bede miec plame, to bym chyba musiała na noc zakładać pieluchomajtki:/ :/ A tampony mi przeciekają!

Gość gość
A czasem są też tak na 2/3 wskazującego palca i jeśli się trafi kilka po sobie, to się czuję osłabiona:/

Gość gość
Moja droga ,wspolczuje ci wiem cos na ten temat i musze powiedziec ze i mnie lekarz nie moze pomuc,ciagle slysze ,,taka juz pani uroda,, zle samopoczucie,oslabienie,nerwowosc obfite krwawienia sama juz nie wiem jak sie zabezpieczac,zwykle podpaski zawodza i przemakaja,najgozej jest noca no i w pracy tez nie zawsze mam dostep do toaletyj,zakladam po dwie podpaski a i tak bielizna jest brudna.

Gość gość
Tampony powodują problemy zdrowotne! Zawsze podpaski i to z surowców naturalnych. Odpowiednia dieta i picie dużej ilości płynu ziół jak rumianek mięta i nawet 2litry wody przegotowanej dziennie. Mój mąż jest zawsze przy każdym badaniu cipki nie wstydzę się męża bo nie jestem zacofana uczestniczył przy porodach.

Gość gość
Ja od zawsze mam skrzepy i to duzo wieksze od twoich. Poza tym wychodza jeden za drugim. W nocy musialam spac bez ruchu zeby cos nie przecieklo i obowiazkowo z podlozonym recznikiem. Teraz uzywam pieluchomajtek (zakladam je na majtki z podpaska) i spie spokojnie i wygodnie.

Gość gość
Twoje rady dobre i praktyczne, jednak nie wyobrazam sobie aby paradowac w tym przy mezu,a co w ciagu dnia?

Gość gość
No tak, przy mezu moze byc problem. Ja paraduje przy kotach :) Ale jesli zalozysz na to luzne spodnie od pizamy, to bedzie ok. A w dzien nosze najwieksze podpaski (wersja na noc), i zawsze mam w torebce co najmniej dwie na zmiane. Lekarze proponowali mi tabletki antykoncepcyjne na 'uregulowanie' miesiaczki, ale bez sensu faszerowac sie hormonami z takiego blahego powodu (zreszta probowalam przez miesiac najnizsza dawke i czulam sie fatalnie)

Gość gość
Tak masz racje,ja po takich tabletkach zaczelam przybierac na wadze a innych efektow nie bylo widac,twoje koty wydaja sie byc bardziej wyrozumiale od mojego meza.Tak ja uzywam wlasnie takich podpasek na bokach to one raczej sa bezpieczne ale zdarzylo sie ze pocieklo albo z przodu albo z tylu no i maz w dodatku skomentowal ze wygladam jakbym zalozyla pletwe,.Chyba go jednak zamienie na koty.

Gość gość
Polecam ;) (z doswiadczenia :))

Gość Suzanna23
Ja przez obfite miesiączki mam problemy z anemią. Chodzę zaspana i osłabiona cały czas. Niestety, nawet branie acti-globin nie pomaga, a już miesiąc go stosuje.

Gość Lidzia93
Acti-globin? Żartujesz? Ten suplement ma chyba najgorszą opinię ze wszystkich. Kompletnie do niczego się nie nadaje, bo ma słabą przyswajalność.

Gość Tatiana Pim
Oprócz tego Acti-globin powoduje skutki uboczne Ja stosowałam go przez okres 3 tygodni i w tym czasie tak mi podrażnił śluzówkę żołądka, że bóle czuję do teraz

Gość Samannta23
Jestem przekonana, że ten acti globin w ogóle się nie przyswaja. Robiłam badania przed i po miesięcznej suplementacji, poziom żelaza mam taki sam.

Gość Gusiaczek2
Stosowanie suplementu acti-globin mija się z celem niestety. Ja go używałam przez blisko 2 miesiące i po badaniach okazało się, że zmiana poziomu żelaza we krwi jest na prawdę niewielka

Gość Lilianaa24
Kupiłam z marszu 2 opakowania acti globin mając nadzieję, że uda mi się wyrównać niedobór żelaza i pozbyć anemii. Zamiast tego okazało się, że spowodował u mnie bóle brzucha, które męczyły mnie kilka dni po odstawieniu nawet.

Gość Cecylia 34
ból brzucha po stosowaniu acti-globin to najczęstszy skutek uboczny o jakim piszą dziewczyny. Zdecydowanie nie jest to suplement który warto stosować.

Gość Dorotka 94
Ja też mam problem z niedoborem żelaza przez miesiączki. Dopiero niedawno znalazłam rozwiązanie, bo stosowane przeze mnie do tej pory suplementy nie działały. Kupiłam niedawno chela-ferr bio complex i okazał się strzałem w 10! Szybko wyrównał niedobór :)

Gość gość
A jakie żelazo jest bez recepty najlepsze? Różne stosowałam bez efektu :-(

Gość gość
Obwite i długotrwałe miesiączki a na dodatek ze skrzepami może świadczyć o skłonności do narastających mięśniaków.

Gość Jagódka 231
Udało mi się pozbyć niedoboru żelaza w końcu, choć nie było to proste. Najlepiej przyswajalne okazało się być w suplemencie Chela-ferr bio complex. Stosując inne preparaty nie osiągałam takich efektów.

Gość gość
przez obfite miesiączki moja córka ma problemy z anemią. W aptece kupiłam jej dicofer, jest to suplement uzupełniający żelazo w organizmie. Trzeba się zabezpieczać, skoro teraz na rynku są takie fajne rozwiązania