Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak długo po cc zostaje brzuch

Polecane posty

Gość gość

Położna na szkole rodzenia powiedziała ze po cc wygląda się jakby się było w 6-7m-cu ciąży, ja akurat mam mieć cc , po jakim czasie brzuch staje się mniejszy? Czy po porodzie naturalnym szybciej brzuch opada? Jakie macie doswidzenia?

Gość gość
ja mam nadal mimo ze cc mialam 5 mc temu..

Gość gość
W pierwszej ciąży przytyłam 11 kg, brzuch całkowicie spadł w szpitalu. Do domu wróciłam z zupełnie płaskim brzuchem, jak przed ciążą, tylko skóra była jakby bardziej wodnista w dotyku i regenerowana się ok 1,5 miesiąca. W drugiej ciąży przytyłam 10 kg i przez ok miesiąc miałam taki trochę fałdek, ale w spodniach nie było tego widać. Skóra po drugim cc nie była wodnista. Po miesiącu brzuch normalny. Tak więc to mit, że brzuch po cc zostaje większy. Przed ciążami nosiłam rozmiar 38, po pierwszej ciąży spytałam na 36 i cały czas go utrzymuję, drugie cc tego nie zmieniło

Gość gość
Zależy czy Cc z komplikacjami czy nie.po pierwszym Cc brzuch płaski po około 1,5 miesiąca ale miałam wtedy 31 lat.po drugim Cc z komplikacjami brzuch nadal nie jest płaski choć minęło 6 miesięcy ale mam 39 lat więc ciało tak szybko się nie regeneruje.ale nigdy nie było jak w 6-7 miesiącu!!!

Gość gość
Po pierwszej 2 miesiące i miałam spokój. Po drugiej sama się zapaslam i gorzej muszę się za siebie wziąć

Gość gość
a co macie na mysli piszac cc z komplikacjami? czy byla koniecznosc drugiej operacji po cc czy ciezko bylo dojsc do siebie?