Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Możecie polecić jakiś dobry krem przeciwzmarszczkowy do 150 zl?

Polecane posty

Gość gość

Jw

Gość gość
Biochemia Urody z kwasem liponowym albo z retinolem.

Gość gość
na twarz działa najlepiej męskie nasienie ma dużo białka i jest przeciwzmarszczkowe i tanie

Gość gość
Serio wierzysz w te bzdury z kremami? Najlepiej w ogóle nie używać bo to właśnie te kremy powodują zmarszczki.

Gość gość
gość dziś opisz mi, jakie to procesy "powodujące zmarszczki" zachodzą w skórze i pod wpływem jakich konkretnie składników konkretnych kremów; pewnie na ten temat jest masa badań naukowych, prawda?

Gość gość
Ile masz lat autorko? Czy chodzi o zmarszczki wkolo oczu czy calej twarzy?

Gość gość
zmarszczkom najlepiej zapobiegac - najlepszy jest wysoki filtr przeciwsloneczny; retinoidy moga lekko rozprasowac powstale juz zmarszczki, cudow nie ma, ale nic innego nie wymyslono (poza operacjami:P), z retinoidami ostroznie, sa przypadki, ze pogorszyly cere...

Gość gość
20:11 poczytaj sobie o toksycznych składnikach w kosmetykach ignorantko.

Gość gość
gość dziś czyli konkretnie jakich? W którym kremie (bo w tych wyżej wspomnianych np. nic "toksycznego" nie ma na pewno). I co one takiego strasznego robią? Zaczniesz jakąś merytoryczną dyskusję czy na nic poza wyzywaniem przeciwnika cię nie stać?

Gość gość
Na necie jest wszystko, tępa próżna kobieto. I tak umrzesz i na co ci te kremy???? Lepiej zadbaj o rozwój umysłowy a nie szpachlowanie geby kremami, które i tak nic ci nie pomogą

Gość gość
Nie mam jeszcze żadnych zmarszczek bo staram się dbać o cerę ale lepiej zapobiegać. Te kremy co sama nazwa wskazuje sa przeciwzmarszczkowe a nie na zmarszczki. Wydaje mi sie, ze najbardziej owal twarzy mi sie zmienił. Mam 30 lat

Gość gość
Tu autorka znowu. Kosmetyki nie szkodzą na co jest wiele badan. Polecam Wam książkę " 50 mitów kosmetycznych". Jak dla mnie świetna, napisana fachowym językiem i duzo wyjaśnia.

Gość gość
gość dziś Na necie jest wszystko x a tępaki we wszystko wierzą :P mogę ci podać stronke o ludziach- jaszczurach albo porwaniach przez ufo lub o leczeniu raka wyciągiem z psiej kupy

Gość gość
Nie polecam filtrów. Nasłuchałam sie sama jakie to ważne i zbawienne dla skory i stosowałam 3 lata. Dostałam takiego trądziku (mam juz 32 lata). Kiedy poszłam do dermatologa kazał odstawić filtry bo one zawierają hormony ktore dostają sie przez skore do organizmu. Dlatego przestrzegam. A mieszkam za granica i tu wcale nie ma takiej obsesji filtrowej jak w Polsce.

Gość gość
Filtry powinno sie używać tylko miedzy kwietniem a wrześniem. Skórze jest potrzebna witamina D.

Gość gość
filtry nie zawieraja hormonow, tylko substancje, ktore moga zaburzac gospodarke hormonalna, ale dotyczy to tylko filtrow chemicznych, filtry mineralne nie maja takich wlasciwosci; ale trzeba sie naszukac, zeby znalezc cos co nie wyglada na gebie jak warstwa tlustego tynku