Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Elikafeli

Szef zrobił mi awanturę

Polecane posty

1 minutę temu, Malowany napisał:

Nie ma co panikować. Pewnie będzie gadka, gdzie macie się ewakuować i jak zachować.

Zakładam, że nie będą nas uczyli jak się obsługuje czołg albo inną broń ale już sam fakt, że ktoś na poważnie zaczyna mówić co zrobić w przypadku wojny jest wysoce niepokojący.

1 minutę temu, Fifofa napisał:

Nie wiem jak przypadku kobiet.

Mężczyźni nawet co nie złożyli przysięgi wojskowej  też biorą na obowiązkowe szkolenia przymusowe. Tam nie chodzi kogoś nauczyć, gadają z 1 godzinę co nikt i tak nie zapamięta, tylko podpisali przysięgę. Podpiszą mają obowiązek prawny stawić się kiedy oni chcą. W razie wojny będą mięsem armatnim.

Na szkoleniu przysięgę podpisali? Przysiege się mówi i to nie jest dla cywili. Gdzie takie rzeczy?

1 godzinę temu, Elikafeli napisał:

Pracuję w małej firmie od kilku miesięcy. Jakieś 2 miesiące temu mój szef wysłał plik, gdzie trzeba było wpisać swój urlop. Powiedział mi tylko wtedy, żebym nie wpisywała urlopu w tym samym czasie co moja współpracownica. Wpisałam więc sobie wtedy 3 dni od dzisiaj do piątku. Ten grafik urlopowy leżał 2 miesiące odesłany do szefa i było ok. Wczoraj mówię, że przypominam że od jutra mnie nie ma, a on i jego żona, która zajmuje się właśnie papierkowymi sprawami zdziwieni. Ja mówię, że przecież wpisywałam w grafik. A ona, że jak to, że trzeba wniosek urlopowy wypełnić. Ja mówię, że nikt mi tego nie powiedział, że jakiś wniosek trzeba wypełnić, dostałam tylko plik. Poprzednio pracowałam też w małej firmie, gdzie też wniosków nie wypełnialiśmy, tylko właśnie wpisywaliśmy w grafik. Skąd miałam widzieć, chyba powinni mi to na początku powiedzieć, a teraz wielce oburzeni.

nie to ty powinnaś znać prawo a nie musi ci pracodawca wskazywać palcem co masz robić

Przed chwilą, miramar napisał:

Zakładam, że nie będą nas uczyli jak się obsługuje czołg albo inną broń ale już sam fakt, że ktoś na poważnie zaczyna mówić co zrobić w przypadku wojny jest wysoce niepokojący.

Jak orki się męczą z Ukrainą tyle czasu, to gdzie im atakować członka NATO.

Przed chwilą, Malowany napisał:

Na szkoleniu przysięgę podpisali? Przysiege się mówi i to nie jest dla cywili. Gdzie takie rzeczy?

Jak ktoś na przykład składał przysięgę składał ją za komuny. Obszerny temat na czasie. Nigdy nie był w wojsku dostał kategorie D może gotować kartofle dla wojska na tyłach.

Jak złożą przysięgę wtedy jesteś ich prawnie nawet w rezerwie  w przypadku wojny,  Masz obowiązek stawić 

36 minut temu, niemaszuprawnień napisał:

Mój sąsiad kiedyś zrobił sobie wakacje biorąc L4. I w tym czasie miał kontrolę z ZUSU, a jego w domu nie było i chyba musiał się tłumaczyć później. 

mój przyjaciel miał kiedyś L4 od psychiatry i siedział mi 2 tyg na karku xD po tym poczułem że nawet najlepsi kumple i koleżanki po tygodniu wkórwiają niemiłosiernie 

4 minuty temu, Malowany napisał:

Jak orki się męczą z Ukrainą tyle czasu, to gdzie im atakować członka NATO.

Ten ich główny naczelnik to jest wysoce odklejony. On jest nieobliczalny. A ja mieszkam na linii strzału w pałac kultury.

2 minuty temu, Fifofa napisał:

Jak ktoś na przykład składał przysięgę składał ją za komuny. Obszerny temat na czasie. Nigdy nie był w wojsku dostał kategorie D może gotować kartofle dla wojska na tyłach.

Jak złożą przysięgę wtedy jesteś ich prawnie nawet w rezerwie  w przypadku wojny,  Masz obowiązek stawić 

Nie wiem, jak można złożyć przysięgę nie będąc w wojsku.

Nawet co mają kategorię A byli kupę lat temu, ich stan zdrowia nie zmienił po 20 latach? nikogo tam to nie obchodzi czy w Chorąszczy był w tym czasie. Mogą odwoływać po przysiędze jak jest za późno.

Edytowano przez Fifofa

1 godzinę temu, miramar napisał:

Tak, masz racje Ogórku, to wynika z kodeksu pracy.

Pisze o swoich doświadczeniach - plan sobie a życie sobie. U mnie zwyczaj jest taki, że wystarczy, że złożysz kilka dni wcześniej ustalony urlop i nie ma z tym problemu. Uzgadnia się zastępstwa i już. Jeśli masz poważne plany i opłacony wyjazd, składasz wniosek wcześniej na wszelki wypadek.

mnie i tak nie ma kto zastąpić więc są problemy zawsze

1 minutę temu, mr_Kumpir napisał:

mnie i tak nie ma kto zastąpić więc są problemy zawsze

Rewelacyjnie, że jesteś niezastąpiony. Możesz stawiać warunki.

1 minutę temu, Malowany napisał:

Nie wiem, jak można złożyć przysięgę nie będąc w wojsku.

Można ją mam kategorię A nie byłem w wojsku 😄

1 minutę temu, miramar napisał:

Rewelacyjnie, że jesteś niezastąpiony. Możesz stawiać warunki.

bez przesady jak przychodzi do stawiania warunkòw to nie ma niezastąpionych

2 minuty temu, mr_Kumpir napisał:

bez przesady jak przychodzi do stawiania warunkòw to nie ma niezastąpionych

To może chociaż Cię nie nękają telefonami podczas urlopu.

Kategoria D też obowiązuje w czasie wojny do stawienia się.

8 minut temu, Fifofa napisał:

I przysięgę składałes?

6 minut temu, Fifofa napisał:

Na komisji poborowej chyba nie trzeba było składać żadnych przysiąg.

3 minuty temu, Malowany napisał:

I przysięgę składałes?

Była cała uroczystość, defilada, flagi na maszt i transmisja w necie.

• Haha 2

Na komisji poborowej chyba nie trzeba było składać żadnych przysiąg.

Jest coś takiego jak służba zastępcza.

Przed chwilą, Fifofa napisał:

Jest coś takiego jak służba zastępcza.

I wtedy składałeś przysięgę?

I wtedy składałeś przysięgę?

Nie będę pisał to było dawno temu. Dużo pozmieniało teraz.

Nie będę pisał to było dawno temu. Dużo pozmieniało teraz.

Teraz nie ma obowiązkowej służby wojskowej.

Teraz nie ma obowiązkowej służby wojskowej.

Teraz jest obowiązkowe szkolenia zakończone przysięgą. Mogę znaleźć jak bardzo interesuje i wstawić tutaj,

Teraz jest obowiązkowe szkolenia zakończone przysięgą. Mogę znaleźć jak bardzo interesuje i wstawić tutaj,

Jesteś pewny, że jest powszechne obowiązkowe szkolenie zakończone przysięgą? Zwracam uwagę na "obowiązkowe". Przysięga może i jest jak się już ktoś zdecyduje.

27 minut temu, miramar napisał:

O, koleżanka jest vipem, będzie ćwiczyć ewakuację na prawą stronę Wisły limuzynami rządowymi   😴

• Haha 1

Jesteś pewny, że jest powszechne obowiązkowe szkolenie zakończone przysięgą? Zwracam uwagę na "obowiązkowe". Przysięga może i jest jak się już ktoś zdecyduje.

Tak nie każdy jest w temacie wstawię czy obejrzycie z zrozumieniem inna sprawa. Wyszukaj to wstawię.

Przed chwilą, Pokraka napisał:

O, koleżanka jest vipem, będzie ćwiczyć ewakuację na prawą stronę Wisły limuzynami rządowymi   😴

Takim vipem inaczej. Nie wiem czy to szkolenie mamy nakazane czy się sami zgłosiliśmy.

Nigdy nie wiem, która jest która strona rzeki. Trzeba stawać twarzą do źródła czy ujścia? Bo to ważne, w którą stronę będą mnie ewentualnie wozić.

Takim vipem inaczej. Nie wiem czy to szkolenie mamy nakazane czy się sami zgłosiliśmy.

Nigdy nie wiem, która jest która strona rzeki. Trzeba stawać twarzą do źródła czy ujścia? Bo to ważne, w którą stronę będą mnie ewentualnie wozić.

Jak nie będzie miejsca w limuzynie to choć za nimi biegnij oni ewakuują się na bank na dobrą stronę 😉

4 minuty temu, Fifofa napisał:

Tak nie każdy jest w temacie wstawię czy obejrzycie z zrozumieniem inna sprawa. Wyszukaj to wstawię.

Jest obowiązek stawienie się przez rezerwistów. Warunkiem jest powołanie na takie szkolenie. W takim znaczeniu, że masz obowiązek się stawić jak już dostaniesz kwit i jesteś rezerwistą.

Powszechnego obowiązku jeszcze nie ma. Pewnie można się gdzieś zgłosić.

4 minuty temu, miramar napisał:

Temat jest obszerny połączony jak ktoś chce, niech zajrzy na kanał YT  Porucznik Piotr Powałka on tam dokładnie mówi konsekwencjach prawnych nawet o tej przysiędze wojskowe,j która nie jest obowiązkowa choć wojskowi mówią inaczej i straszą, oraz  dużo spraw tym związane.

Puki nie złożycie przysięgi macie do tego prawo bez konsekwencji, mogą was cmoknąć tam gdzie słońce nie dochodzi, Złożycie już jesteście żołnierzami i wtedy nie macie nic do gadania,

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się