Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Elikafeli

Szef zrobił mi awanturę

Polecane posty

Przed chwilą, miramar napisał:

Czyli po to były tam te wszystkie parawany. Ludzie na nielegalu się urlopowali. 😄

Tak. Od razu widać, kto na elquatro.

1 minutę temu, Malowany napisał:

A na L4 miał, że przykuty do łóżka?😄

ZUS jest wyjątkowo czepialską firmą. Lubi piętrzyć trudności.

Przed chwilą, niemaszuprawnień napisał:

Nie znasz się na niczym. Ić stond 😆

Jak pracodawca ukarze za niedobrane odpowiednich leków też znam.

Przed chwilą, Malowany napisał:

Tak. Od razu widać, kto na elquatro.

Rozumiem teraz dlaczego na plaży nikt do mnie nie podchodził. Trochę byłam zawiedziona ale teraz wszystko jasne.

• Haha 1

Przed chwilą, Fifofa napisał:

Myślisz, że pracodawcę obchodzą twoje leki? Robota ma być zrobiona, bo od tego jesteś. A jak się nie podoba, to tam brama i Pan z Ukrainy przyjdzie ☺️

1 minutę temu, Fifofa napisał:

Wymyślasz - pracodawca nie ma prawa wiedzieć jakie leki przyjmujesz. Nawet nie wie z jakiego powodu masz zwolnienie. Oprócz ciąży bo wtedy muszą płacić 100%.

1 minutę temu, miramar napisał:

Wymyślasz - pracodawca nie ma prawa wiedzieć jakie leki przyjmujesz. Nawet nie wie z jakiego powodu masz zwolnienie. Oprócz ciąży bo wtedy muszą płacić 100%.

Pracodawca nawet nie ma prawa pytać o życie seksualne i orientację.. A co dopiero o lekarstwa. No ludzie, to nie przedszkole 😅😁

1 minutę temu, niemaszuprawnień napisał:

Myślisz, że pracodawcę obchodzą twoje leki? Robota ma być zrobiona, bo od tego jesteś. A jak się nie podoba, to tam brama i Pan z Ukrainy przyjdzie ☺️

Tylko u Ciebie tak jest, co szkodzi na przeszkodzie aby prawnie nieuczciwych pracodawcòw podać do sądu i płacili więcej niż byś zarobiła.  Możesz nawet pracować 24 na 24 za stawkę Bòg zapłać co łaska. Trochę humorystycznie pisze nie oznacza nie znam.

5 minut temu, niemaszuprawnień napisał:

Co to znaczy płacić pod stołem? 😅😅

Że dostajesz pieniądze w gotówce bez umowy albo na umowie masz minimalną, a reszta w gotówce. Jest to po to żeby pracodawca nie musiał płacić od twojej pensji podatku. Ja akurat mam na umowie minimalną, a reszta do ręki, nie żeby tego do ręki było dużo, bo jest mało xd. Ale i tak jak chcesz wziąć kredyt to raczej nie dostaniesz, nie mówiąc już o niskiej emeryturze.

5 minut temu, niemaszuprawnień napisał:

Niepotrzebna złośliwość. I po co? 😁

Nie. U mnie koledzy ciągną zwolnienia od roku i mają odwiedziny, ale od szefa 😄 mogą jeszcze dostawać wezwanie na komisję lekarską.

zwolnij się, ten tzw. szef to jakiś matoł, ktory nie ogarnia malej firmy. Takie sprawy bedą sie powtarzac, bo jak widac nie przeszkolił personelu i w syt. trudnej zrzucil odpowiedzialnosc na pracownika, ktory jest na straconej pozycji w tym konflikcie. Na przyszlosc wyciagaj wnioski i zawsze mysl za innych, tylko tak wygrasz, inni to matoly cierpiace bo życie ich tyra

3 minuty temu, Malowany napisał:

Nie. U mnie koledzy ciągną zwolnienia od roku i mają odwiedziny, ale od szefa 😄 mogą jeszcze dostawać wezwanie na komisję lekarską.

Dobrze, że nie na komisję wojskową 😆☺️

5 minut temu, Elikafeli napisał:

Że dostajesz pieniądze w gotówce bez umowy albo na umowie masz minimalną, a reszta w gotówce. Jest to po to żeby pracodawca nie musiał płacić od twojej pensji podatku. Ja akurat mam na umowie minimalną, a reszta do ręki, nie żeby tego do ręki było dużo, bo jest mało xd. Ale i tak jak chcesz wziąć kredyt to raczej nie dostaniesz, nie mówiąc już o niskiej emeryturze.

Nigdy czegoś takiego nie miałam, bo wszystko zawsze leci na konto. Stąd moje zapytanie. A umowę masz do kiedy? Bo okres próbny chyba już minął. 

Przed chwilą, niemaszuprawnień napisał:

Nigdy czegoś takiego nie miałam, bo wszystko zawsze leci na konto. Stąd moje zapytanie. A umowę masz do kiedy? Bo okres próbny chyba już minął. 

Na nieokreslony

4 minuty temu, Nemesio Cervantes napisał:

zwolnij się, ten tzw. szef to jakiś matoł, ktory nie ogarnia malej firmy. Takie sprawy bedą sie powtarzac, bo jak widac nie przeszkolił personelu i w syt. trudnej zrzucil odpowiedzialnosc na pracownika, ktory jest na straconej pozycji w tym konflikcie. Na przyszlosc wyciagaj wnioski i zawsze mysl za innych, tylko tak wygrasz, inni to matoly cierpiace bo życie ich tyra

Jasne. Muszę tylko znaleźć normalną robotę.

2 minuty temu, niemaszuprawnień napisał:

Dobrze, że nie na komisję wojskową 😆☺️

Nie śmiej się. U mnie od przyszłego tygodnia zaczyna się szkolenie na wypadek wojny. Nie wiem czy nas wywiozą na poligon czy będą uczyć obsługiwania broni palnej.

Przed chwilą, miramar napisał:

Nie śmiej się. U mnie od przyszłego tygodnia zaczyna się szkolenie na wypadek wojny. Nie wiem czy nas wywiozą na poligon czy będą uczyć obsługiwania broni palnej.

To gdzie pracujesz, że macie takie szkolenie? 😄

Zapłacą ci za to, trochę ruchu nie zaszkodzi.

2 minuty temu, miramar napisał:

Raczej żołnierzy z was nie będę robić. Poligon odpada 😄

1 minutę temu, Elikafeli napisał:

To gdzie pracujesz, że macie takie szkolenie? 😄

W niezwykle strategicznej firmie, od której zależą losy naszego państwa. 😄

Słyszałam wypowiedź generała z NATO, że źle się dzieje na świecie i idzie wojna. A ktoś pod komentarzem dodał, żeby zaopatrzyć się w wodę i latarkę. 

Przed chwilą, Malowany napisał:

A ja się nastawiałam na wyjazd za miasto.

Tak serio to mnie trochę zmroziło kiedy się dowiedziałam o tym szkoleniu.  Niby się śmiejemy i żartujemy ale fakt jest faktem - szkolą na wypadek wojny.

2 minuty temu, niemaszuprawnień napisał:

Słyszałam wypowiedź generała z NATO, że źle się dzieje na świecie i idzie wojna. A ktoś pod komentarzem dodał, żeby zaopatrzyć się w wodę i latarkę. 

Wojna to już jest. Na szczęście daleko od nas. Jeszcze. Oby jak najdłużej. Zawsze.

4 minuty temu, Fifofa napisał:

Zapłacą ci za to, trochę ruchu nie zaszkodzi.

Nie wiem dlaczego ale odnoszę wrażenie, że starasz się wbijać szpilki tam gdzie nie ma takiej potrzeby.

1 minutę temu, Malowany napisał:

Nie wiem jak przypadku kobiet.

Mężczyźni nawet co nie złożyli przysięgi wojskowej  też biorą na obowiązkowe szkolenia przymusowe. Tam nie chodzi kogoś nauczyć, gadają z 1 godzinę co nikt i tak nie zapamięta, tylko podpisali przysięgę. Podpiszą mają obowiązek prawny stawić się kiedy oni chcą. W razie wojny będą mięsem armatnim.

A ja się nastawiałam na wyjazd za miasto.

Tak serio to mnie trochę zmroziło kiedy się dowiedziałam o tym szkoleniu.  Niby się śmiejemy i żartujemy ale fakt jest faktem - szkolą na wypadek wojny.

Nie ma co panikować. Pewnie będzie gadka, gdzie macie się ewakuować i jak zachować.

55 minut temu, niemaszuprawnień napisał:

U mnie w pracy jest jedna osoba, która ma 5 dni urlopu z tamtego roku 😅😅

a u mnie 21 i co xD

Nie wiem dlaczego ale odnoszę wrażenie, że starasz się wbijać szpilki tam gdzie nie ma takiej potrzeby.

Dlaczego jak coś napisz jak i co jak było

40 minut temu, Elikafeli napisał:

A czemu tak nie można? xd To nie są lata 90, pracy teraz dużo, szczególnie w dużych miastach, więc nie ma problemu ze zmianą.

chyba kpisz xD

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się