Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

I znow pigułka"po" na receptę.

Polecane posty

Gość gość

Nigdy nie korzystalam z tej mozliwosci ale mam juz dzieci i wiecej nie planuje. Jakos czulam sie bezpieczniej wiedzac, ze w razie co mogę kupic te pigułkę. Ten rząd nienawidzi kobiet.

Gość gość
To idz po recepre, wykup i trzymaj w domu w razie wypadku...

Gość gość
Mi się keidys zdarzyła sytuacja, ze oboje z mezem stracilismy prace, tzn on miał jeszcze rente, mielismy jedno dziecko, i pekła prezerwatywa a były okolice płodnego dnia, i spanikowałam, poszłam do ginekologa...po te tabletkę, a ta mi zaczęła gadac, ze jak doszło do zapłodnienia to ona jest nieskuteczna, itp.,. nie powiedziała wprost ze nie chce wypisac, ale gadała jakies pierdoły... na szczęście nic się nie zdarzyło, ale tego naprawdę nawiedzeni się nie nadaja do pracy lekarza. A jeśli sa tacy nawiedzeni, to niech potem wychowują te dzieci sami. Tabletki po powinny być powszechnie dostępne, i na jaka cholerę recepta?

Gość gość
Chyba wlasnie po to zeby kobietom utrudnic dostęp. Trzeba miec kasę na wizyte prywatna bo liczy sie czas.

Gość gość
gość dziś tabletki maja okres waznosci

Gość gość
barany znowu coś wymyslają, niech pilnują swoich dup

Gość gość
A bogdana Borusewicza jak dziennikarka spytała co o tym sądzi to odpowiedział jej ,, ja tych tabletek nie biorę ''. Arogancja i chamstwo tej władzy nie znają granic. Kobiety to dla nich tylko krowy rozplodowe, które nawet po g****ie powinny się cieszyć z ciąży, bo przecież dostaną 500+. Żałosne. I żeby nie było kodu też nie cierpię i alimenciarza, ani żigolaka Petru. Ale PiS działa mi na nerwy najgorzej. Wszędzie chcą wepchnać te swoje łapska. I pomagają patologii zamiast wspierać pracujących.

Gość gość
Rząd nienawidzi kobiet? Może i tak.. Ale sama pomyśl. Czy ty też siebie nienawidzisz biorąc ten hormonalny syf i niszcząc sobie ciało? Pigułka to bomba hormonalna mająca skutki uboczne. Czy kobieta która sobie to robi i truje się kocha swoje ciało? Wątpie. I czy jej facet ją kocha gdy każe jej lykac ten syf?

Gość gość
dziś - ale bredzisz,pigułka działa pozytywnie na wiele rzeczy, np. minimalizuje ryzyko raka jajnika, a na tej zasadzie to kazda rzecz ma dobre i złe skutki, sama ciaza niszczy organizm kobiety

Gość gość
Jest metoda zastępująca pigułkę po, która jest tańsza i bardziej dostępna. Dla zainteresowanych metoda Yuzpee (np Microgynon można kupić bez recepty tyle, że jest on wtedy płatny 100%). Zawiera Lewonogestrel (tak jak Escapelle) dawce 0,15 mg więc należy wziąć 10 pigułek żeby dostarczyć 1,5 mg lewonogestrelu co odpowiada Escapelle i daje taki sam efekt antykoncepcji postkoitalnej.

Gość gość
23.09 - wolę niszczyć swoje ciało hormonami niż rok w rok ciążą, hahaha

Gość gość
Jaka bomba, co ty pieprzysz. Ja odkąd biorę tabletki anty to czuję, że żyję. NIE BOLI MNIE CO MIESIĄC TAK, ŻE MUSZĘ JECHAĆ NA POGOTOWIE, w końcu nie mam kraterów, cyst na twarzy, nareszcie mam taką wagę jaką powinnam mieć. Torbiele mi poznikały na jajnikach. Tabletki anty to ratunek dla wielu takich kobiet jak ja. Po co wgl recepta na tabletki anty, a co dopiero na pigułkę po. Ten kraj nienawidzi kobiet i to jest prawda, ale jeszcze bardziej kobiet nienawidzą inne, ograniczone umysłowo kobiety.

Gość gość
gość dziś Ale nawet idąc tym tokiem "niszczenia siebie". Jak laska lubi ostry seks to tym samym rząd ma prawo na nią nasyłać gwałcące bojówki? Pomyśl zanim coś napiszesz. I dokształć się z zakresu endokrynologii ginekologicznej bo guzik wiesz ewidentnie a pyszczysz.

Gość gość
Morderczynie. Naprawde wam wspolczuje. Jak nie w tym życiu za to odpowiecie, to w drugim. O wy nieszczęsne...

Gość gość
23:22 to wlasnie twój umysł ogranicza sie do rzeczy widzialnych, namacalnych. Obyś kiedyś była taka światła, za jaką się uważasz.

Gość gość
dziś - przyganiał kocioł garnkowi, a co do macania, to ciebie chyba nikt nei macał..ze takie bzdury wypisujesz

Gość gość
Maca mnie częściej niż myślisz chłopko

Gość gość
23:42 - możesz sobie pisać, że bzdury, możesz wypierać prawde z ograniczonego umysłu, ale życzę ci byś ocknęła się zanim będzie za późno.

Gość gość
gość dziś Jest metoda zastępująca pigułkę po, która jest tańsza i bardziej dostępna. Dla zainteresowanych metoda Yuzpee (np Microgynon można kupić bez recepty tyle, że jest on wtedy płatny 100%). Zawiera Lewonogestrel (tak jak Escapelle) dawce 0,15 mg więc należy wziąć 10 pigułek żeby dostarczyć 1,5 mg lewonogestrelu co odpowiada Escapelle i daje taki sam efekt antykoncepcji postkoitalnej. xxx Microgynon podobnie jak inne tabletki antykoncepcyjne jest NA RECEPTĘ. Jeśli kupowałaś te pigułki bez recepty, to znaczy, że farmaceuta sprzedał Ci je NIELEGALNIE. Niektórzy tak robią, aby więcej zarobić. Sprzedają za 100% a czasem i więcej, ale nie wbijają na kasę i nie dostajesz paragonu. Potem idą do zaprzyjaźnionego lekarza, który wypisuje im receptę na zniżkę. Wtedy przepuszczają to przez kasę, więc stan magazynowy się zgadza a kasy jest więcej niż powinno. Niektórzy robią takie machloje. Jednak w większości przypadków to nie przejdzie. Skoro więc i tak trzeba iść do lekarza po receptę, to już nie ma znaczenia, czy po Microgynon czy Escapelle.

Gość gość
A jaki problem udac sie do sasiadow na krotka wycieczke i zakupic tableteczke:) tak mi sie zrymowalo Wiem ze tabletka ma date waznosci ale to nie serek wiejski ze po 2 tygodniach nie zjadliwy

Gość gość
Receptę dostałam bez problemu, nawet sama po nią nie poszłam. Ale i tak żałuję, że wzięłam, bo może bylibyśmy już rodzicami, a tak nie możemy się zdecydować i latka lecą.

Gość gość
0:51 Nie masz racji. Kupuje Microgynon bez recepty, na 100% i zawsze dostaje paragon. Wiem jaka jest faktyczna cena i nigdy nie zapłaciłam więcej.

Gość gość
22.48 Nie Borusewicza spytali (on jest zdaje się w opozycji, nie?), a Marka Suskiego z PiS-u. Ten rząd nienawidzi kobiet, a one nadal na niego głosują, bo "pochyla się nad biedniejszymi i wcześniejszą emeryturę mojej mamie obiecał". Chcieliście katotalibanu to macie. Ukrucili program in vitro, chcieli całkowicie zakazać aborcji, pigułka po na receptę (Pani Jadzia z Podkarpacia, ich żelazny elektorat, i tak nie skorzysta, nie?), ale dostałyście pińcet i mordy, a raczej macice w kubeł.

Gość gość
I bardzo dobrze. Dla dużej ilości kobiet pigułka "po" to środek antykoncepcyjny, więc dobrze że będzie na receptę. Jak coś się stanie idź prywatnie do ginekologa, a jak cie nie stać to miej ściśnięte uda.

Gość gość
Jadźkę z Podkarpacia, której mąż rypie na taśmie produkcyjnej za najniższą i zmusza ją do seksu po pijaku bez gumki, "bo ksiądz mówi, że to grzech" na pewno stać na prywatne wizyty...

Gość gość
6.34 Jak przed wyborami pisałam, że będziecie na Słowację po tabletki jeździć i mówiłam, że szykują nam tu katolski kalifat to otrzymywałam odpowiedzi typu "WTF"? Chcieliście-macie.

Gość gość
Dla dużej ilości kobiet pigułka "po" to środek antykoncepcyjny, więc dobrze że będzie na receptę. xxx Dla jak dużej? Pewnie nie masz pojęcia, tylko klepiesz za innymi nawiedzonymi, którzy tez nie mają pojęcia tylko "im się wydaje". tabletki "po" są drogie, często maja silne, nieprzyjemne skutki uboczne, więc logiczne jest , że nikt nie będzie po nią sięgał co tydzień. Załatwienie sobie recepty, to tylko wyciąganie pieniędzy przez ginekologów. Poza tym często do niezabezpieczonego stosunku dochodzi w weekend i wtedy sa problemy ze znalezieniem ginekologa. Kobiety chodzą na pogotowie i muszą prosić o wypisanie recepty, zdarza się, że są obrażane przez lekarzy, którzy mają inne zdanie na ten temat.

Gość gość
w całej unii ta tabletka jest dostępna bez recepty i tak powinno być, tylko Polki jak zwykle są traktowane jak g****o. to jest skandal. to ze ta tabletka ma być na receptę nie ma zadnego logicznego uzasadnienia

Gość gość
W Polsce PiS-owskiej wszystko musi być odwrotnie jak w Unii. Dzieciaki pójdą później do szkoły, w której będą się uczyć religii i historii na pisuarową modłę, a potem się dziwić, że w takiej Szwecji 10-letnie dziecko mówi po angielsku lepiej niż większość dorosłych Polaków, którzy jadąc na zagraniczne wycieczki z języków obcych znają tylko "pakupit vodku" Dopłacanie do nierentownych kopalń, wcześniejsze emerytury, na walkę ze smogiem kasy nie ma, ale na interesy Rydzyka kasa się zawsze w budżecie znajdzie. Ale co tam przecież "my wstali z kolan"... Ten rząd obalą kobiety.