Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

I znow pigułka"po" na receptę.

Polecane posty

Gość gość
A ty wiesz ile kosztuje 1 tabletka po idioto? Nic nie wiesz a się wypowiadasz. Raz że ta tabletka kosztuje 100zl, dwa że potem kobieta ma bolesne skorcze. Jakby kobiety zabezpieczaly się tylko tymi tabletkami po to co najmniej by wydawały miesięcznie 400zl (zakładając że kochają się tylko raz w tygodniu, ale są kobiety co uprawiają seks codziennie i wtedy mają płacić 700zl tygodniowo?) O wiele bardziej się opłacają tabletki antykoncepcyjne które kosztują 40zl a w dni płodne użyć dodatkowo prezerwatywy niż tyle płacić za tabletki po które jeszcze powodują ból.

Gość gość
Kiedyś tak było. W moich studenckich czasach, a więc lat temu kilkanaście, te tabletki były na receptę (chyba tylko jedna była - Postinor). Trzeba było iść do lekarza, a ten po zbadaniu pisał receptę. Koszt wizyty prywatnej plus ok 70 zł za tabletkę. Człowiek się 2 razy zastanowił, zanim poszedł do łóżka, choć oczywiście były też wypadki typu strezlające gumy itd:) Nie pochwalam tego co robi Pis, ale może teraz małolaty przestaną łykać te tabletki jak landrynki, bo to robi rozpierduchę w organiźmie.

Gość gość
Tylko skąd te małolaty miałyby kilkaset zł miesiecznie? Myślisz trochę? Tabletki te powodują ból są drogie, człowiek je bierze w ostateczności a nie używa jako antykoncepcji bo by z pieniędzmi nie wyrobił.

Gość gość
09:23 Za to ty wiedzą błyszczysz hahaha. Jakie skurcze po pigułce po? To nie są środki poronne tylko mające na celu niedopuszczenie do zagnieżdżenia się potencjalnego zarodka. Escapelle to lewonogestrel jak w pigułkach antykoncepcyjnych, a ellaOne to uliprystal jak w Esmya która jest stosowana w leczeniu przedoperacyjnym ciężkich i umiarkowanych objawów miesniakow macicy. Idąc twoim tokiem myślenia po pigułkach anty też powinny być skurcze. Najpierw się doucz, a później wypowiadaj, bo wyszłaś na idiotke.

Gość gość
ale może teraz małolaty przestaną łykać te tabletki jak landrynki, bo to robi rozpierduchę w organiźmie. kolejny debil, a wiesz ile to kosztuje? I że najwiecej tego kupuja mężatki, takie małolaty to ledwie 2% kupujacych, bo po prostu za droga zabawa

Gość gość
gość dziś a skąd mają kasę na drogie ciuchy, buty, kosmetyki i imprezy? Przejdź się trochę do pierwszej lepszej galerii w większym mieście - chodzą tak odstawione że mnie, 30-paro letniej babie jest głupio że wyglądam, jak wyglądam. Bogaci rodzice, kieszonkowe, może sponsorzy, nie wiem....?

Gość gość
Jaki ból przy antykoncepcji postkoitalnej? Zagęszczenie śluzu powoduje ból? Brałam raz Escapelle i nie było żadnego bólu, krwotoku itp. Miesiączka przyszła w terminie. Więc najpierw się doucz jak chcesz się wypowiadać.

Gość gość
Boże widzisz i nie grzmisz :(

Gość gość
gość dziś a skąd mają kasę na drogie ciuchy, buty, kosmetyki i imprezy? Przejdź się trochę do pierwszej lepszej galerii w większym mieście - chodzą tak odstawione że mnie, 30-paro letniej babie jest głupio że wyglądam, jak wyglądam. Bogaci rodzice zal d**e ściska, co? jak ktos ma bogatych starych to mu i na skrobankę dadza i na gumy ma i na normalna antykoncepcję. poza tym mnie stać na dobre ciuchy a nie wywałałabym 4 razy w miesiacu )co najmniej) po 100 zł na tabletkę tego typu, bo za to to ja sobie dwa dobre swetry kupie, albo dobre kosmetyki. Zamiast tego bym poszła do gina po tabletki antykoncepcyjne za 40 zł. Efekt lepszy, brak stresu i kupa gotówki zostaje w kieszeni

Gość gość
chodzą tak odstawione że mnie, 30-paro letniej babie jest głupio że wyglądam, jak wyglądam. to o siebie zadbaj kocmołuchu. widze ze zazdrościsz wszystkim wszystkiego- kasy, ciuchów, kawy w mieście, seksu. Trzeba sie było uczyć to byś lepiej zarabiała. I nawet nikt nie che puknąć...no pech

Gość gość
Jak ja brałam to mnie bolało. Może to zależy jak na kogo działają?

Gość gość
Małolaty nie są bogaczami mało która ma na drogie rzeczy a jeśli kupują drogie ciuchy to pewnie tak jak moje koleżanki musiały długo oszczędzać żeby coś sobie dobrego kupić, albo rodzice kupowali. Poza tym nawet jak małolata ma pieniądze to chyba będzie wolała wydać kasę na ciuchy a nie na tabletki bo nie chciało jej się użyć prezerwatywy za parę zł?

Gość gość
Jestem mamą trójki dzieci, wcale nie małolatą. Brałam pigułkę raz (zapomniałam wziąć tabletkę ), gdybym nie wzięła tabletki możliwe, że byłabym w ciąży, gdybym była w ciąży to usunęłabym ją. Więc co "lepsze" tabletka po czy skrobanka albo tabletki wczesnoporonne. Tak na marginesie nauczona doświadczeniem i przerażona tym, że Pis chce decydować za mnie w każdej kwestii zamówiłam tabletki wczesnoporonne, data ważności jest długa.

Gość gość
Dodam jeszcze, że tabletka po ma być na receptę dla kobiet do 15 roku życia, tak mi się obiło o uszy. Nie wiem czy to prawda.

Gość gość
10:53 I może jeszcze skurcze miałaś? Przestań opowiadać bajki

Gość gość
to klechy wpłynęly na tę decyzję... przecież żyjemy w klechistanie...

Gość gość
Mnie najbardziej roz******la to ze pigulki dzien po sa na recepte a tabletki zeby konar zaplonal mozna kupic nawet na stacji benzynowej. :D widac jasno ze rzad ma polki za glupie a polakow za medrcow, w koncu to bardzo po katolicku, kobieta o sobie sama nie moze decydowac. Ehh no i zeby tylko dzieci narobic :(

Gość gość
Bo to kobiety łykają "jak landrynki" drogie tabletki, takie głupie są! x A serio - to jest jeden z argumentów tej bandy przygłupów, która nic prócz przekazu dnia nie potrafi czytać. Jak ktoś go powtarza to tylko pokazuje, że sam jest niesamowicie mało inteligentny i bardzo łatwowierny. Albo sam nie umie czytać ulotek i źle łyka dzieci - więc oskraża o to innych. Jak taka kobieta po 4 czy 5 aborcjach, wypowiadała się w tv jak to po aborcji dopiero do niej dotarło jakie to straszne i dlatego trzeba zakazywać. To się lekarz spytał "a po której konkretnie zrozumiała, po 2, 3 czy może w okresie menopauzy?"

Gość gość
*źle łyka LEKI :D

Gość gość
Polski rząd ma mordę pełną frazesów o ochronie życia, ale jak Polka chce nakarmić piersią w miejscu publicznym głodne dziecko to dowie się od przechodniów, że jest maciorą świecącą cycem, a tak w ogóle to po co wychodzi z domu. Może od razu załóżmy Polkom burki tylko z otworem na oczy. Tekst o wszelkiej maści specyfikach na "płonący konar" w punkt. Tym się panowie z PiS-u nie zajmują. Baba ma być zawsze gotowa, a najwięcej do powiedzenia w kwestii rozrodczości ma w Polsce stary kawaler i matka księdza.

Gość gość
Też uważam ze to skandal.Pomimo ze nie jestem zwolennikiem pigułki uważam ze powinna być bez recepty. Polki mają mieć wybór co robić ze swoją macica.

Gość gość
Hmm... Dziwne te komentarze o ,,Podkarpaciu,,. Ja mieszkam w Rzeszowie. Nigdy nie miałam problemu żeby mi lekarz wpisał tabletki anty. Nigdy. Ani na nfz ani prywatnie. Nigdy też nie słyszałam żadnych komentarzy jak mówiłam żeby mi wpisał. Nie wiem skąd takie gadanie. Tak samo jak z tym chodzeniem do kościoła itp. Ja z mężem nie chodzę i nikogo w moim bloku ani osiedlu to nie obchodzi. A jestem sporo po 30 r.z To jakaś propaganda?

Gość gość
Skoro leki hormonalne: tabletki anty i po mają być bez recepty waszym zdaniem. To może antybiotyki i lęki nasercowych też?? Najlepiej niech wszystkie leki będą ogólnodostępne i bez recepty. Polacy i tak mało leków biorą.. A co tam..

Gość gość
Moja koleżanka z Rzeszowa wlasnie poszła kiedyś do lekarza po pigułkę po, to jej nie chciał wypisać - tzn. odesłał ją prywatnie do siebie.. Ona studentka, a pigułka 100 zł, wizyta to samo albo lepiej. W takich sytacjach gin sobie potrafi zaśpiewać cene jak za pigulke poronną i jakby łaske jakąś robił, zerujac na desperacji ludzkiej i korzystając z okazji, ze czas sie liczy, więc człowiek wyboru nie ma.Mieszkałam wiele lat na Podkarpaciu i tam lekarze często mają opory przed wypisywaniem hormonów, także zwykłych pigułek, opory im znikają po zapłaceniu.. Ludzi w Polsce bogaci nie są, ale jak widać trzeba ich jeszcze doić jak się da. A tak w ogóle, to nic nie uzasadnia tak wysokiej ceny tej tabletki. Rząd robi przysługę koncernom, które zyskują na tym, że utrudnia się biednym dostęp do anty.

Gość gość
" To jakaś propaganda? " Raczej sondaże i różne badania pokazują, ze tam największa ciemnica. Ja mieszkam na zachodzie, tu poparcie dla prawicy jest niskie i zawsze się właśnie zastanawiam jakim cudem oni mają 30% gość dziś Wiesz, ze przez neta możesz anty zamówić? 50zł za konsultację online. I jakoś ludzie żyją, kobiety z ich powodu się nie zabijają ani 3 ręka im nie wyrasta. Wczesnoporonne tez można - ale to parę stów. x Więcej osób umiera i choruje od alkoholu niż od takich pigułek. Ale alkohol to cacy - zgodny z tradycją.

Gość gość
13.09 Jakoś w Europie te tabletki są bez recepty, ba nawet za darmo można dostać. I może Tobie odpowiada panujący tu socjalizm i fakt, że państwo traktuje cię jak upośledzone dziecko, które nie powinno za siebie decydować, ale nie każdy jest taką owcą.. A państwo ma ogólnie w d.. twoje zdrowie, liczy się kasa. Może by tak alkoholu zakazać skoro ludzie nie potrafią się kontrolować, a konsekwencje społ i zdrowotne z tego tytułu są ogromne, ale państwo utrzymuje się z akcyzy w ogromnym stopniu.. Pigułki rozdawać za darmo albo bez recepty? No jak to, tyle osob by nie zarobiło. .

Gość gość
13.05 Raczej suche fakty. Rodzina mojego partnera z tamtych stron pochodzi. Mamy dziecko bez ślubu, bo mi to zwisa i co ja się nasłuchałam... Wczoraj czy przedwczoraj były jakieś akcje protestacyjne czy tam heppeningi odnośnie przemocy w rodzinie. Na mapie Polski pokazano czerwonymi punkcikami gdzie jest ich najwięcej. Na zachodzie czerwony punkcik przy czerwonym punkciku, na ścianie wschodniej pusto. Ciekawe, nie? I co? Propaganda? Już ja trochę Podkarpacie poznałam. Takiego fanatyzmu religijnego i tylu lewych rencistów nie ma w żadnym innym województwie. W każdym domu na ścianie obrazy JPII (przecież nie powieszą sobie portretu Franciszka, bo nie Polak i do tego zbyt postępowy, a Niemcu Benedykcie nie wspominając), Jezu, ufam tobie albo Ostatnia Wieczerza. Każdy ma w rodzinie wujka kościelnego albo ciotkę w radzie parafialnej dla której to często jest jedyna aktywność zawodowa w życiu, ale wszyscy uhahani, bo pińcet dostali, a że w domu po3-4 dzieci to jest się z czego cieszyć. Tacy ludzie mają w nosie czarne marsze czy to co się dzieje w mediach publicznych. Wiele kobiet nie było u gina od porodu, a dzieci już mają duże.

Gość gość
Poza tym Rzeszów to nie cała ściana wschodnia. Zapraszam do Przemyśla i okolicznych wioch pod ukraińską granicą. Podobno na całym Podkarpaciu nie ma już ani jednego lekarza, który zgodnie z ustawą, a nie w swoim prywatnym gabinecie za ciężką kasę, oficjalnie usunie ciążę w dozwolonych trzech przypadkach, bo wszyscy sobie klauzulą sumienia gębę wycierają.

Gość gość
O tej klauzuli sumienia wszystkich lekarzy z Podkarpacia tez czytałam. Poza tym to jedyne miejsce, gdzie PiS obsadziło urząd marszałkowski. A w ostatnich wyborach parlamentarnych zdobyli tam ponad 50% - najwięcej w Polsce.

Gość gość
Mnie właśnie zadziwia jak kobiety mogą głosować na władzę, która nimi pogardza i traktuje jak gorszy gatunek człowieka? Czy wasza godność jest warta 500? REALLY?