Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

I znow pigułka"po" na receptę.

Polecane posty

Gość gość
No właśnie też się nad tym zastanawiam. Jeden jełop w sejmie mówi "ja tych tabletek nie biorę więc mnie to nie interesuje". Drugi mówi "ja bym je wycofał ze sprzedaży w ogóle, bo uważam, że są kobietom w ogóle niepotrzebne". Wy się nie czujecie tak po prostu, po ludzku obrażane nagminnie??? IQ Buta, współczuć tylko waszym dzieciom, zwłaszcza, jeśli macie córki :o :o :o 🖐️))))

Gość gość
Jeszcze ja, z 15.28 Ta władza o tysiącach protestujących kobiet mówi "niech się bawią" a facet z PiS-u o tabletce po, że "on nie używa". No pewnie skoro on nie używa, bo tak go natura stworzyła, że to nie jego problem to problemu nie ma. I co tam jeszcze było? Dla Naczelnika Państwa nie jest ważne czy płód jest uszkodzony, ważne by takie dziecko ochrzcić. Przypomina mi się tu pomnik Jezusa ze Świebodzina, idealny obraz polskiego katolicyzmu czyli na zewnątrz beton, a w środku pusto.

Gość gość
Na nich głosowali te stare berety, maniacy z katolandu i rolnicy (którzy już się na nich przejechali) a że nasze społeczeństwo jest starzejace więc wygrali.

Gość gość
Aborcji zakazać, ale hospicjom prenatalnym kasę zabrać... Codziennie jesteśmy bombardowani informacjami jak to najważniejsi urzędnicy państwowi biją pokłony przed klechami na rocznicy radyja albo zapraszają z kropidłem nawet na otwarcie nowej stodoły w powiecie. Krystyna "Episkopat nas upoważnił" Pawłowicz nie musi się i tak martwić, bo jej temat ciąży już raczej nie dotyczy (odważny by się nie znalazł).

Gość gość
15.38 Niestety, nie tylko. Gówniarstwo nie pamiętające lat 2005-2007 zapatrzone w żołnierzy wyklętych pod których Zalewska robi reformę edukacji, by wyhodować elektorat na kolejne lata także na nich głosuje. Wyborcom PiS-u wystarczy obiecać trochę kasiory, niższy wiek emerytalny, podlać to wszystko bajaniem o obcych (ludzie którzy nigdy nie byli na zagranicznych wakacjach na ich temat mają dziwnie najwięcej do powiedzenia), międzymorzu, regionalnej potędze i nie będzie Niemiec pluł nam w twarz, by na nich zagłosowali. Do tego każdy komu się lepiej powodzi od ludu pisowskiego to pewnie złodziej, krętacz, świnia oderwana od koryta protestująca, bo chcą jej zabrać ubecką emeryturę. No, cóż... Jestem 82 rocznik, do emerytury mi daleko, a na gębę hodowcy kotów i jego podnóżka Artura...czy tam Andrzeja patrzeć nie mogę.

Gość gość
Ale ja jestem z Rzeszowa. Mieszkam nanowym osiedlu przy ul. Strażackiej i nie widzę tego co wy tu piszecie. Tzn akurat w moim otoczeniu nie ma takich ludzi. Dlatego mnie dziwią wasze osądy. Może jakieś stare pokolenie. Ale młodzi wątpię. Nikt w mojej rodzinie nie ma obrazu jp2 na ścianie ani Jezu ufam tobie.. Nawet moja babcia która ma 75 lat.. Chodzi do kościoła bo chce ale nie można powiedzieć że to kato fanatyk bo nieraz miała spięcie z proboszczem ( kilka lat temu) Ja chodzę regularnie do giną. I prywatnie i na nfz i wypisuje mi tabsy bez problemu i komentarzy, dwie recepty po 3 opakowania. Nawet dzwonię do przychodni i mówię że chcę receptę. Przychodzę jest wypisana i odbieram. Nie widząc lekarza na oczy. Mogę nawet podać namiar co to za gin i przychodnia. Macie jakieś dziwne info o podkarpackiu albo trafiliście na chorych ludzi których nie brak w całej Polsce.

Gość gość
15.53 Może mam pecha, ale takie są moje doświadczenia. Jeżeli twoje są bardziej pozytywne to super, ale wyniki wyborów pokazują, że to raczej wyjątek potwierdzający regułę. Poza tym Rzeszów nie jest reprezentatywny dla całego Podkarpacie. Tam jest chyba "najnormalniej" siłą rzeczy.

Gość gość
A do kościoła nie chodzę bo nie odczuwam takiej potrzeby i nikogo to szczerze powiedziawszy nie interesuje. Ani na osiedlu ani w pracy.. Także kato podkarpackie to chyba te mohery na wymarciu juz. Bo młodych to już nie interesuje za bardzo. Tabl,, po, nigdy nie brałam. Bo stosuje anty i nie myślę wcześniej a nie po

Gość gość
Jak nie jesteście gotowe na ciążę, to sie nie pieprzcie, proste. Czemu motłoch tego nie rozumie i pieni się bo rząd zabrał im bomby hormonalne? Nie kumam tego, głupie szmaty

Gość gość
16.04 Uwielbiam takie wpisy. Po to stworzono tabletki by kobieta się "pieprzyła" jeśli ma na to ochotę i nie zachodziła w ciążę. Rozumiem, że ty się kochasz tylko w celach prokreacyjnych (czyli czasami 3 stosunki na całe życie wystarczą).

Gość gość
gość dziś 0:51 Nie masz racji. Kupuje Microgynon bez recepty, na 100% i zawsze dostaje paragon. Wiem jaka jest faktyczna cena i nigdy nie zapłaciłam więcej. xxxxxx Mam rację. A Ty nawet nie wiesz, że kupujesz lek nielegalnie. Widcznie farmaceuta ma zaufanego lekarza, który wypisze receptę z datą wsteczną albo ma na miejscu odpis z recepty, z której inna pacjentka zrezygnowała. Są różne sposoby na obejście prawa, jeśli ma się tylko układy z odpowiednim lekarzem. Często apteki robią takie przekręty, aby złapać klienta. Wiadomo, że jeśli dostaniesz w aptece lek, którego nie sprzedadzą Ci w innej, to następnym razem nie będziesz już biegać po innych tylko przyjdziesz od razu do tej konkretnej, która nie robi problemów. A przy okazji może kupisz jeszcze coś i poprawisz aptece obrót. Moja droga, siedzę w tym biznesie nie od wczoraj i wiem, jakie machloje odchodzą w aptekach. Przecież w aptece farmaceuta Ci w oczy nie powie, że bierzecie udział w nielegalnej akcji. Uśmiechnie się, sprzeda i nawet się nie zorientujesz, że coś jest nie tak. Microgynon ma status leku na receptę a nie OTC. Jeśli masz opakowanie, to sobie przeczytaj na kartoniku.

Gość gość
gość dziś Raz że ta tabletka kosztuje 100zl, dwa że potem kobieta ma bolesne skorcze. O wiele bardziej się opłacają tabletki antykoncepcyjne które kosztują 40zl a w dni płodne użyć dodatkowo prezerwatywy niż tyle płacić za tabletki po które jeszcze powodują ból. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Co to są skórcze? Chyba chodziło ci o skurcze. A poza tym pomyliło Ci się chyba z tabletkami poronnymi. Przy EllaOne mogą wystąpić bóle brzucha czy krwawienia międzymiesiączkowe, ale nie konkretne skurcze. To nie ten typ leku. No i nie u każdej osoby wystąpią bolesne skutki uboczne. To nie jest żadna reguła. Wiele kobiet po prostu połknie i zapomni. Druga sprawa to cena. EllaOne kosztuje koło stówy, bo jest bez recepty. Dostępna na receptę tabletka Escapelle bardzo potaniała po pojawieniu się na rynku konkurentki. Można ją kupić za 30zł. Trzeba tylko iść do lekarza. No i to, co mnie najbardziej rozbawiło. O jakich dniach płodnych piszesz podczas stosowania pigułek anty? Kiedy podczas ich stosowania jest owulacja i musisz dodatkowo prezerwatywę stosować? Wiesz w ogóle, jak działają tabletki, które łykasz? Czy tak łykasz tempo i się nie zastanawiasz nad tym? Mnie by było szkoda kasy na zupełnie zbędne gadżety jak gumki, które w dodatku obniżają doznania i komfort.

Gość gość
13.09 Jakoś w Europie te tabletki są bez recepty, ba nawet za darmo można dostać. I może Tobie odpowiada panujący tu socjalizm i fakt, że państwo traktuje cię jak upośledzone dziecko, które nie powinno za siebie decydować, ale nie każdy jest taką owcą.. A państwo ma ogólnie w d.. twoje zdrowie, liczy się kasa. Może by tak alkoholu zakazać skoro ludzie nie potrafią się kontrolować, a konsekwencje społ i zdrowotne z tego tytułu są ogromne, ale państwo utrzymuje się z akcyzy w ogromnym stopniu.. Pigułki rozdawać za darmo albo bez recepty? No jak to, tyle osob by nie zarobiło. .

Gość gość
u nas panuje ciemnogród cholernych pisowców

Gość gość
O kurcze, faktycznie ;) Jestem facetem i tez w pierwszej chwili nie pomyslalem, ze skoro nie ma miesiaczki, to nie ma dni plodnych haha ;) silly me :) Moze autorka miala na mysli dni obliczane na podstawie cykli jakie miala zanim zaczela stosowac tabletki?

Gość gość
Ja pierdziele szkoda słów... ja mam jedno i więcej nie chce a nie daj Boże peknie gumka i zajde w ciążę to wyskrobie albo skoczę przez okno

Gość gość
Moim zdaniem lepiej niszczyć swoje ciało hormonami niż życie rodząc kolejne dzieci. Biorąc pigułki kobieta niszczy tylko i wyłącznie swoje ciało, a rodząc niechciane dzieci niszczy życie sobie i dzieciom.

Gość gość
Dla tych co nie chcą mieć (już) w ogóle dzieci: proponuję namówić męża na wazektomię. Jednorazowy, mało inwazyjny zabieg, koszt rzędu 1 500 zł i spokój na resztę życia. Nie trzeba niszczyć sobie zdrowia hormonami, stresować się, że antykoncepcja nie zadziała i można się niekrępowanie cieszyć seksem. Mój mąż to zrobił i bardzo sobie chwalimy.

Gość gość
"ellaOne na receptę to za mało. To wciąż działanie wbrew prawu... Tabletka ellaOne to zabijanie dzieci na receptę a jeśli ustawa, która będzie na to pozwalała zostanie wprowadzona, to na pewno nie jest krok w dobrym kierunku. Stosowanie środków poronnych to aborcja farmakologiczna i prowadzi do zamordowania człowieka w łonie matki. Środki te można stosować w sytuacjach, których nie opisuje ustawa antyaborcyjna, więc jest to właściwie poszerzenie zakresu aborcji..." powiedział KAI Mariusz Dzierżawski szef Fundacji PRO-Prawo do Życia, oceniając przyjęty 14 lutego przez Radę Ministrów projekt ustawy zakładającej zmiany w dostępie do antykoncepcji awaryjnej. Tak więc teges. Będą chcieli pójść dalej.

Gość gość
Jak już to powinien zapisać lekarz pierwszego kontaktu a nie ginekolog bo on mniej wie o naszym zdrowiu! !! Chodziby ginekologom nabijać kasy i upadlać kobiety spowiadać z intymnych spraw się obcemu facetowi ginekologowi czasem zboczonemu.

Gość gość
Do Pani ktora jest z Rzeszowa nie spinaj sie tak bo akurat Rzeszow jest jak zachod Polski, dramat zaczyna sie na wiekszych zadupiach (wiem bo pochodze z Bieszczad). To jak Ci ludzie sa poddatni na to co bredzi koles w sukience to tragedia, oczywiscie nie wszyscy sa tak ulomni ale zdecydowana wiekszosc. Ogolnie to jest mi zwyczajnie przykro ze w kraju w ktorym zyje jest jak jest, teraz co prawda mieszkam w Krakowie ale i tak mysle o emigracji bo nie wiem jak dlugo zniose to ciagle ponizanie kobiet.

Gość gość
Mnie problem nie dotyczy, bo nie współżyję, więc ciąża mi nie grozi. Ale widzę dalej niż "ja" i chcę wolności i możliwości wyboru dla innych kobiet. Poza tym (odpukać) może się zdarzyć, że zostanę zgwałcona. I wtedy chcę mieć możliwość uniknięcia ciąży i dramatu aborcji lub posiadania niechcianego dziecka. Bez chodzenia po lekarzach i aptekach i upokarzającego proszenia o receptę lub lek bez recepty.

Gość gość
HALO ALE TEN RZĄD KTOŚ WYBRAŁ!

Gość gość
Na pewno nie ja :(. Ludzie posprzedawali sie

Gość gość
przeciez jak doszlo juz do zalpodnienie to ta tablekta nie pomoże . \

Gość gość
No jezeli doszlo :/ a jezeli nie?

Gość gość
kiedys potrzebowalam. Bylam u 3ech ginekologow, 2 pierwszych mi nie przepisało, 3cia kobieta dopiero. Chore!

Gość gość
jesli nie doszlo to pomoże

Gość gość
Takie tabletki powinny byc bez recepty. Przecież nikt nie lyka tego co chiwle. Sa takie sytuacje gdzie to może pomoc.

Gość gość
gość wczoraj Wyborcom PiS-u wystarczy obiecać trochę kasiory, niższy wiek emerytalny, podlać to wszystko bajaniem o obcych (ludzie którzy nigdy nie byli na zagranicznych wakacjach na ich temat mają dziwnie najwięcej do powiedzenia), międzymorzu, regionalnej potędze i nie będzie Niemiec pluł nam w twarz, by na nich zagłosowali. Do tego każdy komu się lepiej powodzi od ludu pisowskiego to pewnie złodziej, krętacz, świnia oderwana od koryta protestująca, bo chcą jej zabrać ubecką emeryturę. xxx Jestem wyborcą PiSu, rocznik 1980, mężatka, katoliczka, feministka, bezdzietna, roczny dochód 85000, wykształcenie wyższe, tytuł doktora nauk prawnych, kilka pobytów zagranicznych ( w tym program Erasmus), własna kancelaria. W kwestii pigułki na receptę - leki to nie landrynki.