Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

I znow pigułka"po" na receptę.

Polecane posty

Gość gość
Jak często można przyjmować tabletkę ellaOne? Nie należy stosować preparatu wielokrotnie w tym samym cyklu miesiączkowym. Kilkukrotne zażycie ellaOne może spowodować pojawienie się zaburzeń hormonalnych i rozregulować cykl miesiączkowy. Czy przyjęcie tabletki ellaOne z innymi lekami jest bezpieczne? Nie zmieni działania tabletki ellaOne? Ze stosowaniem tabletki ellaOne szczególnie powinny uważać kobiety, które cierpią na zaburzenia wątroby, nerek, ciężką postać astmy oskrzelowej, dziedziczną nietolerancję galaktozy, niedobór laktozy Lappa lub zespół złego wchłaniania glukozy-galaktozy. Zalecałbym również ostrożność tym paniom, które przyjmują inne leki antykoncepcyjne, leki pobudzające aktywność enzymów wątrobowych (np. ryfampicynę, fenytoinę, fenobarbital, karbamazpinę, rytonawir, ziele dziurawca) – leki te mogą prowadzić do zmniejszenia skuteczności leku. Także leki zmniejszające kwaśność soku żołądkowego (np. leki zobojętniające) mogą być przyczyną zmniejszonej skuteczności leku. Jak tabletka ellaOne wpływa na zdrowie kobiety? Czy jest bezpieczna? EllaOne to tabletka antykoncepcyjna zawierająca substancję działającą modulująco na receptor progesteronowy. Chociaż przyjęcie tabletki ellaOne nie stanowi przeciwwskazania do kontynuacji stałej antykoncepcji hormonalnej, produkt ten może zmniejszyć działanie przyjmowanych regularnie leków antykoncepcyjnych. Dlatego po zastosowaniu tej metody, podczas aktywności seksualnej i stosowania doustnej antykoncepcji, zaleca się stosowanie dodatkowego zabezpieczenia za pomocą metody mechanicznej, aż do czasu rozpoczęcia następnego cyklu miesiączkowego. http://www.poradnikzdrowie.pl/seks/antykoncepcja/tabletka-ellaone-jak-dziala-czy-jest-skuteczna-ikto-nie-powinien-jej-s_39566.html

Gość gość
Pani Pawłowicz też jest wykształcona, a głupszej baby w tym kraju ze świecą szukać. I dla mnie katoliczka to nigdy nie jest feministka. To się wzajemnie wyklucza. Jak wykształcona, ponad gimnazjum, osoba może popierać rząd pogardy dla kobiet i pomysły gospodarcze rodem z Grecji? Jak może wierzyć, że Polska będzie potęgą budując sojusze z goownianymi państewkami, których wielu ludzi nawet nie umie pokazać na mapie? Jak może popierać podważanie trójpodziału władzy? Jak może wszędzie węszyć spiski, wierzyć w zamach i chcieć rozliczać każdego na trzy pokolenia wstecz? Jak może popierać robienie z wiadomości telewizji publicznej szamba niewiele lepszego od tego co widać w Korei Północnej?

Gość gość
A najbardziej przerażające jest to, że sondaże im rosną?!?!?! Taki naród, kraj piękny, ale Polacy to ku......

Gość gość
11.30 Jak to mawiał Piłsudski ...

Gość gość
Dokładnie :)

Gość gość
Jestem wyborcą PiSu, rocznik 1980, mężatka, katoliczka, feministka, bezdzietna, roczny dochód 85000, wykształcenie wyższe, tytuł doktora nauk prawnych, kilka pobytów zagranicznych ( w tym program Erasmus), własna kancelaria. W kwestii pigułki na receptę - leki to nie landrynki. xxx A kto twierdzi, że leki to landrynki? Chyba tylko wyborcy pisu. Używanie tego żałosnego "argumentu" świadczy źle o twojej inteligencji i raczej wyklucza te wszystkie przechwałki, które napisałaś powyżej. Myśląca, inteligentna osoba, nigdy by czegoś takiego nie napisała, bo wiedziałaby, że nikt tak nie twierdzi i nie łyka tabletek "po" do popołudniowej kawy.

Gość gość
Katolicyzm wyklucza feminizm. Może i jesteś wykształcona, masz swoje zdanie w kwestii tabletek, ale dlaczego uważasz, że reszta kobiet to idiotki, które po każdym stosunku lykają tabletkę "po"? Badania temu przeczą, po tabletki sięgają kobiety starsze (15 latek jest marginalna ilość), którym sie "zdarzyło" , maja juz dzieci i nie planują więcej. Dlaczego Pis uważa, że ona ma zajść w ciążę, której nie chce. Gdzie tu feminizm?

Gość gość
gość dziś Jako prawniczka w takim razie nie masz problemu by przygotować petycję czy projekt ustawy o wprowadzeniu leków na potencję na receptę? Przecież leki to nie landrynki...

Gość gość
Feminizm wg niej najwyraźniej to akceptowanie ograniczanie praw wyłącznie obywateli płci żeńskiej, gdy prawa obywateli płci męskiej pozostają takie same - bądź są nawet rozszerzane.

Gość gość
Dokladnie j.w. Jestem przerażona zawiscia, nieprzejednaniem i krotkim mysleniem poslow pis i ich wyborców. Czy ci ludzie naprawdę nie maja swoich rozumow? Prezes zakazal im myslec widac :o

Gość gość
Chyba musze dodać , ze niestety tacy są zazwyczaj zagorzali katolicy. Szkoda bo nauki Jezusa są piękne ale oni pewnie wcale biblii nie znaja tylko ,wiedza tylko to co im ksiądz na kazaniu powiedzial.

Gość gość
12.46 Najbardziej mnie rozwalił ten "tytuł doktora nauk prawnych" Tak jak Jarosław i jego podnóżek Artur...czy tam Andrzej Duda łamiący konstytucję? To ja za takich prawników dziękuję.

Gość gość
Znowu zadecydowali za nas ludzie którzy warsztaty mają już dawno na strychu. Ale będą wybory żeby się nie zdziwili wynikami młodzi się odwdzięczą. xxx To raczej ty się zdziwisz. Wygrają i to dużo wyżej niż w poprzednich wyborach.

Gość gość
ja znam laskę co wzięła 6 takich w jednym miesiącu Obecnie jest warzywem bo miała udar nie wiem czy to miało wpływ jedno na drugie , ale wiem ile i jak jest teraz obciążona jej rodzina :-(

Gość gość
A to akurat jej wina ze tyle ich połknęła. Niestety jak ktos nie mysli to i lekarz nie pomoze.

Gość gość
14.27 Z PiSowskiej szkoły i obrony terytorialnej szalonego Antka powychodzą takie egzemplarze, że bym się wcale nie zdziwiła. Czasami myślę, że polski naród zwyczajnie nie zasługuje na więcej. Jesteśmy mistrzami świata w podkładaniu sobie samym nogi, robieniu pożaru we własnym domu (głupawe powstania) i obwinianiu całego świata o swoje nieszczęścia.

Gość gość
Skoro "pigułka po"będzie na receptę na logikę mniej osób będzie zabezpieczało się prezerwatywą bo w przypadku kiedy pęknie nie będzie odwrotu. Zresztą do prezerwatyw też specjalnie nie mam przekonania, wolę belarę, zawsze to pewniejsze zabezpieczenie

Gość gość
Zastanowcie sie nastepnym razem na kogo glosujecie. Tabletka powinna by ogolnie dostepna bez recepty. Wiadomo rozne sa sytuacje w zyciu ale kobieta powinna miec mozliwosc wyboru. To nie Pis powinnien decydowac co jest dobre dla kobiet. W obecnej sytuacji radze zapatrzyc sie w pigulke wczesniej niz pozniej biegac po lekarzach w panice.

Gość gość
gość 2017.02.16 A możesz mi powiedzieć gdzie kupujesz bez recepty microgynon? Bo osobiście biorę go parę lat i nigdy nie dostałam go bez recepty. Mało tego microgynon jest zarejestrowany jako lek i jeśli go tak kupujesz, to jest tak jak pisze ci gość gość 2017.02.16 , farmaceuta sprzedaje ci je nielegalnie.

Gość Kalimatka
Ja mam wkładkę hormonalną levosert. Mając dwójkę dzieci nie pozwoliłabym sobie na ryzyko kolejnego dlatego ją założyłam. Pigułki "dzień po" wcale nie są dobrym rozwiązaniem ale to moje zdanie.

Gość gość
Kochane Kobitki! Piszecie, ze PiS nas nie kocha. To nie oni, ale my same siebie nie kochamy. Najczęściej poddajemy się woli naszych tyranów. Byłam w podobnej sytuacji, ktoś mądry obudził mnie i dzisiaj cieszę się patrząc na moje dzieci. Pracuję w domu Pogodnej Starości, 95% kobiet to te, które dokonały aborcji jednej lub więcej. Stoją przy drzwiach i oczekują codziennie na swoje jedyne dziecko, które ostatni raz odwiedziło ja ponad rok temu. Za 30 lat w Polsce będzie 60% ludzi starych, tzn. po 60-tce, Już dziś nie ma miejsc w domach starców, jest kolejka, dostaniesz je jak ktoś umrze.

Gość gość
ja niedawno poznałam dwie lesbijki, i tak sobie myslę, ze tez może przejde na te orientacje, chyba to jedyna nadzieja dla kobiet w Polsce...

Gość gość
Ja mam mieszane uczucia co do pigułki "po" jednak każda z nas wie co robi i co dla niej jest najlepsze. Ja wolałam postawić na wkładkę levosert czyli antykoncepcję długoterminową i widzę, ze dobrze zrobiłam. Bo biegać i prosić się o receptę na antykoncepcję awaryjną nie mam zamiaru a ni czasu.