Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CzarnyQRycerz

Złapanie na dziecko, jak temu uniknąć.

Polecane posty

Gość CzarnyQRycerz

Witam. (Forum dla kobiet, a pisze facet)... Pewna koleżanka (nie powiem że urodziwa) ostatnio bardzo na mnie najeżdża, nie wiem czy tylko na mnie. Chodzi o to że większość jej koleżanek ma już dzieci, a ona sama jako że nikogo nie ma, nie potrafi sobie zrobić własnego. Tutaj zaczyna się mój problem, co jakiś czas mam wiadomości prośby o to czy nie pomógłbym jej zrobić dziecka. Nie znam jej aż tak dobrze, i trochę mi jej żal, jakby jeszcze poczekała albo nie chciała tylko tego dziecka może by coś z tego było (mam dziwny gust), ale ona tylko o tym dziecku. Pytanie moje jest takie, bo jestem studentem jeszcze do końca mi trochę zostało, sam się ledwo co utrzymuję, nie jestem sam na nic takiego gotowy jak dziecko, a dziewczyna trochę mnie pociąga, co zrobić by potem nie być pociągnięty do odpowiedzialności typu "zrobiłeś dziecko to teraz płać alimenty", bo znam nie jedną taką sytuację z opowieści, czy różnych artykułów czytanych na internecie, czy jest jakiś dokument który można podpisać świadczący tylko o tym że byłem dawcą dla tej dziewczyny i nie będzie ona miała prawa do ściągania ode mnie alimentów?

Gość gość
nie, nie ma takiego dokumentu opanuj sie i tyle

Gość CzarnyQRycerz
Właśnie przeczytałem że sami dawcy spermy (przez agencje pośredniczące) mogą mieć problemy jeżeli kobieta będzie chciała poznać biologicznego ojca a wtedy może zażądać alimentów :/

Gość gość
Słyszałeś może kiedyś o prezerwatywach?

Gość gość
no widzisz zawiąz sobie na supełek

Gość gość
jakie prezerwatywy, on pisze o lasce, ktora chce, zeby jej dziecko zrobil, a ten sie zastanawia jak zrobic, ale pozniej nie placic, a tak sie nie da odmow tej lasce i tyle, zreszta i tak nie powinienes sie rozmnazac

Gość gość
Ha ha ha dobre! No fakt, mialbys szanse na zwiazek, ale w tym przypadku lepiej odpusc. No chyba, ze ona tak cie pociaga, ze sie z nia ozenisz.

Gość CzarnyQRycerz
No właśnie gdyby chciała związek i dziecko ale trochę później... Co mi po tym, jestem studentem, coś dorabiam na boku ale głównie kasę pobieram od rodziców na opłacenie akademika, czyli w praktyce jestem na ich utrzymaniu i nie chciałbym żeby jeszcze oni byli obciążani kosztami skoro ja nie jestem płynny finansowo

Gość gość
Polskie prawo, nawet to dotyczące tak oczywistych przypadków jak oficjalni dawcy nasienia, jest strasznie ograniczone, więc nawet jako dawca nasienia nie byłbyś "bezpieczny". A w przypadku umowy na gębę to już nawet nie marz. Nawet nic podpisanego przez potencjalną matka nie jest żadnym zabezpieczeniem, bo "stroną" w postępowaniu alimentacyjnym jest dziecko, a nie matka.

Gość gość
heheheh dokladnie , debilom sie wydaje ze strona o alimenty jest matka , ze jak nie zaplaca to matce zrobia na zlosc ze to z matka sie beda szarpac w sadzie , ze jak sie beda migac to wyciurlaja matke , oj strasznie glupi sa polscy faceci , chyba najgorszy sort z calej europy brr dobrze ze nie mieszkam w Polsce i meza polaka nie mam

Ale chcesz z nia sypiac i nie miec dziecka tzn zeby ona myślała ze robicie dz i ecko a ty sie tylko pobawisz czy chcesz miec dziecko ale nie placic. Jesli pierwsza opcja to jest antykoncepcja h o rmonalna dla mezczyzn, ona nie bedzie wiedziec czy sie zabezpieczasz czy nie. Jezeli druga to nie ma opcji, bedziesz płacił.

Gość gość
Ona tez jest studentka? Boze....zazdroszcze Wam problemow!!!chlopie ,zyj,najlepsze lata zycia wlasnie chcesz sobie zmarnowac z dziewczyna ktorej dobrze nie znasz.ahhh te hormony,czasem na mozg padaja.:-)

Gość gość
takajedna28 jaka niby antykoncepcja hormonalna dla mezczyzn, nie ma takiej!!!

Gość gość
Warto robisz sobie samemu problemy??? A jak później poznasz fajna laske to co powiesz jej ze masz dziecko z inną bo ona chciała a Ty jak złota rybka spełniłeś jej życzenie? Skoro sam kierował jesteś gotowy by przyjąć dziecko to NIEPOWINIENES ICH MIEĆ bynajmniej w najbliższym czasie.. i jak sam zauważyles Ty jesteś na utrzymaniu rodziców więc to chyba mówi samo przez się.....

Gość gość
Autorze, z tym podejściem to ty albo nigdy nie z*****asz albo w desperacji z*****asz właśnie ewidentnie nieodpowiednią kobietę i źle się to skończy (alimentami np., albo swędzącymi jajkami w lepszym razie). Ja rozumiem, że prawictwo boli, ale nie warto poświęcać reszty życia dla chwilowej przyjemności (wątpliwej zresztą). Poszukaj lepiej dziewczyny, która ma podobne do Ciebie oczekiwania - tzn. chce seksu a nie chce dzieci. Są i takie.