Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lepiej odkładac pieniadze''na starosc''czy wydawac za młodu i czuc ze sie zyje

Polecane posty

Gość gość

Jak myslicie?I nie piszcie prosze zeby znalezc złoty srodek,bo nie mówie o wydawaniu kazdego grosza co w łapy wpadnie lub skąpieniu i odkładaniu kazdego grosika,ale generalnie lepiej ściskac pasa i odkładac,czy wydawac na przyjemnosci,wyjazdy i czuc ze sie zyje poki sie jest młodym,czy jednak lepiej odlożyc?

Gość gość
brac ile wlezie z zycia ale zostawiac sobie jakas furtke na starosc

Gość gość
Bo ja jestem juz po 30,cudów nie zarabiam,ale udaje sie co nieco odłozyc,ale z kazdym zakupem ciucha czy kosmetyka mam wyrzuty ze wydaje pieniadze,z drugiej strony poczucie ze życie ucieka a ja z tego życia nic nie mam:( Lubie dobre jedzenie,ale jak sobie pozwole gryzie mnie sumienie ze duzo wydałam:(

Gość gość
ja mam 30 lat i zarabiam tyle, ze mniej wiecej polowa pensji mi zostaje na koncie ale nie zamierzam oszczedzac na starosc, wole korzystac z zycia poki jestem mloda i moge gdzies pojechac, cos zobaczyc, pozwiedzac, poszalec na koncercie, zjesc cos dobrego w knajpie albo zrelaksowac sie w SPA. jak mnie dopadnie starosc czy nieuleczalna choroba to pieniądze w niczym mi nie pomoga, nie musze umierac bogato.

Gość gość
Inflacja, inflacja, inflacja. Nasze polowy pensji za 20 lat beda warte tyle co kot naplakal...

Gość gość
lokaty bankowe chronia przed inflacja

Gość gość
wydałam np na prezenty 300 zł,dla siebie kupiłam pare rzeczy które sie pokończyły,teraz mam wyrzuty ze nie odłozyłam nic z wypłaty,ciuchów mam mało a kasy mi szkoda,z drugiej strony moze sie nie warto przejmowac i wydawac?

Gość gość
Z racji wieku,nie jestem młodą powiem że najlepiej wydawać z rozsądkiem.Oczywiście że korzystać z życia,ale mieć też trochę odłożone na tak zwaną czarna godz.Pani która pisze że jak zachoruje to i pieniądze jej nie wylecza,może nie wylecza.Ale zanim się umrze to też trzeba na leki,wizyty i mnóstwo innych rzeczy.Nawt jak straci pracę to większy komfort psychiczny jak masz trochę w zapasie.

Korzystaj z życia z rozsądkiem! Podróże kształcą, więc czemu ich sobie odmawiać? Jak się teraz nie wyszalejesz, to później nie będzie czasu, bo będą zobowiązania, obowiązki, odpowiedzialności... ja lubię poszaleć czasem na automatach do gier http://freeslots77.com/pl/ ale wiem na ile mogę sobie pozwolić, więc nie mam wyrzutów sumienia. To jest moja odskocznia od codzienności, której potrzebuje i która daje mi satysfakcję :)

Gość gość
no tak,wydawac z rozsądkiem...eh ale ja to własnie chyba robie,i mam z kazdej strony stres-że odkładam zamiast korzystac z życia i nic z tego zycia nie mam a coraz starsza jestem,a jak kupuje i tak wyrzuty ze kupiłam...masakra

Gość gość
chciałam taka porade z serca,bo o ''rozsądku'' powie kazdy,ale to teoria tylko,w praktyce nie zawsze sie to udaje,chyba ze ma sie pewną i dobrze platna pracę:(

Gość gość
lepiej wydawać i korzystać z życia ale zachowujac odrobine rozsadku. Nikt nam życia nie zwroci a na starosc mozna zalowac ze sie nie korzystalo. W koncu kasy do grobu nie zabierzesz

Gość Marinta
Sądzę, że warto też zajrzeć sobie do http://www.konto-w-banku.pl/najlepsze-konta-bankowe/ . Bardzo fajny portal bankowy zawierający najnowsze porównania kont bankowych, a także porady specjalistów i opinie użytkowników. Zobaczcie, a być może i wam się takie porady przydadzą.

Ja myślę, że warto od czasu do czasu zaszaleć. Raz nie zawsze!

Jak czytam wasze posty to dochodze do wniosku ze polaczki sa egoistami. Kazdy tylko mysli o sobie, o swojej przyszlosci, o swojej emeryturze :O A moze bys sie jeden z drugim podzielil oszczednosciami z bliznim? Ja regularnie wspieram finansowo organizacje niosaca pomoc dla imigrantow. Nie jestem rasista. Nie uwazam tez, ze to imigranci sa sprawcami g****tow. Gdyby sie dobrze przyjrzec sprawie to czesto jest tak, ze to sama kobieta prowokuje Arabow a wiadomo jakie oni maja libido. U nich kobiety chodza w burkach a u nas idzie taka z rozwianymi wlosami i w spodniach wiec potem ma to co chciala. Uchodzcow trzeba wspierac wiec pomyslcie o przeznaczeniu czescikasy dla nich.

Ja mam konto oszczędnościowe w www.bgzoptima.pl i odkładam regularnie, żeby na starość mieć.

Gość gość
Na tą chwilę najlepszym konkretnym, sposobem na oszczędzanie pieniędzy to konto oszczędnościowe Nest - rodzinne oszczędności. Zasłyszane w reklamie w TV przetestowane na własnej skórze. Można otrzymać premie roczną w wysokości nawet 7%(zależy od liczby dzieci!!), Premie wyższe niż aktualne oprocentowanie lokat, a nie są opodatkowane podatkiem belki!!, brak opłat za wycofanie oszczędności.Jest bankowy fundusz gwarancyjny. 1 krok: otworzenie konta(bez opłat) i 2 krok: uruchomienie z aktywnego już konta podstawowego konta Nest - rodzinne oszczędności.  http://affmy.pl/p/xyiS/DOtw/DKaR

Gość gość
Warto rozważyć założenie konta oszczędnościowego. Posiadanie takiego konta można porównać do bezpiecznej przystani dla zgromadzonych pieniędzy. Przed wyborem konkretnego konta dobrze zrobić rozeznanie wśród dostępnych ofert bankowych. W tej sytuacji świetnie się sprawdzą porównywarki finansowe, dzięki którym można sprawdzić, która oferta jest korzystniejsza: https://confronter.pl/pl/porownaj/konta-oszczednosciowe

Gość gość
Chyba was porabalo starosc nie wiadomo czy nastapi. Ja tam wolalam zbierac na operacje zrobilam sobie nowy nos teraz cycki bede robic