Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto z was wie, czy narkoza to duże obciążenie dla serca ? to ważne

Polecane posty

Gość gość

wiem ze nie ten dzial ale tu chyba siedzą najnormaniejsze osoby na tym forum.... chcialabym wyleczyc w koncu zęby, ktore mam w fatalnym okropnym stanie, duzo do leczenia, jestem nadwrażliwa na bol, jako nastolatka u dentysty prawie krzyczałam , skonczylo sie na ataku paniki, bylam blada jak trup, ręce mi sie trzęsły, popuścilam w majtki, dentystka chciala wezwać pogotowie bo nie moglam zlapac oddechu, podczas borowania wtedy tak zabolalo, a mailam podwojne znieczulenie, zdreętwiała twarz i to nic nie dalo... Znalazlam dobry gabinet, oferują leczenie pod narkozą oczywiscie za oplatą, anestezjolog jest przy tym, dentystka mowi ze leczy tak zęby głownie u osob niepelnosprawnych i czasem dzieci, ze to bezpieczne, nikt nie mial problemow... Wszyscy mnie straszą że narkoza obciaża serce , mozg, wszystko, ze byly przypadki ze ktos umarł u dentysty bo za duzo srodkow podali, albo ze dentysta partaczy robote bo pacjent i tak śpi... u mnie by bylo 1 uspienie i leczenie 4 zębow najpowazniejszych, reszta normalnie + gaz rozweselajacy Co myslicie ?

Gość gość
Nawet znieczulenie moze byc obciazeniem dla serca, niektorzy nie moga brac. A narkoza pewnie ze tak. Lepiej sie troche pomeczyc ;)

Gość gość
Narkoza nie ma wplywu na serce, ale na wątrobe bo musi zmetabolizować silne leki do znieczulenia ogolnego i czytałam ze podobno mózg źle znosi coś takiego, zależy też jak długo to trwa, mój znajomy mial wyrywane 3 zęby pod narkozą, ale krótko ona trwała, kilkanascie minut z wybudzeniem, był lekarz, 250 zł za godzine skasowal, mimo ze zabieg trwał połowe.

Gość gość
na serce tez moze miec wplyw :)

Gość gość
Dobrze przeprowadzona jest bezpieczna. Poza tym nie wiem czy wiesz jakim zagrożeniem dla serca są nieleczone zeby- zapalenie wsierdzia, zapalenie m sercowego itd. Wiele z nich śmiertelnych lub kończących się poważnymi operacjami kardiochirurgicznymi.

Gość gość
Naczęściej te opisywane przypadki zgonów u dentysty wynikały z braku anestezjologa lub sprzętu, wierz ze żaden gabinet nie chce sobie teraz pozwolić na takie zdarzenia wiec dbają jak mogą aby było bezpiecznie

Gość gość
Autorko, nie bój się i wylecz jak najszybciej zęby. Moja mama byla juz po 2 zawalach, gdy okazalo się, ze ma ropne zapalenie zęba pod koroną i narosl koło tego zęba.. Ząb do usunięcia, narośl też.. Do tego przeswietlenie wykazało, że korzeń jest rogalem, i wchodzi pod sąsiedni ząb...Pierwsza wizyta na chirurgii szczękowej okazała się fiaskiem, bo mamie z nerwów skoczyło cisnienie i lekarz umówil mamę na nastepny termin. Mnie powiedzal, by mama na godzinę przed zabiegiem wzięla 5mg relanium na wyciszenie. Przypilnowalam zaźycie relanium, i zabieg się udał, mama była pod pełną narkozą. Masz dentofobię, ja też ją miałam, ale pewna super dentystka mnie z tego wyciągnęła. Życzę zdrowia.

Gość gość
Nic ci się nie stanie, te zębiska nie leczone trują twój organizm, a nie jakaś narkoza, nie bój się. To tylko dentysta, nie operacja, która potrwa kilka godzin. Będziesz szczęśliwa, że masz problem z głowy ☺