Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kawa w ciąży? Jak to w końcu jest..??

Polecane posty

Gość gość

KOchane powiedzcie mi czy mozna pić 1 kawę dziennie w ciązy rano? od razu zaznaczam że jest to kawa "sypana"????

Gość gość
Małą niby można, taką z mlekiem, nie mocną ale nie przesadzaj, ważne jakie masz ciśnienie i najlepiej zapytaj lekarza.

Gość gość
Ja piłam jedną z ekspresu

Gość gość
Ja piłam jedną słabą. syn jest zdrowy, dobrze się uczy, rośnie dobrze, będzie bardzo wysoki. ma 11 lat

Gość gość
Ja piłam w obu ciążach jedną kawę z mlekiem, tj zawsze, z ekspresu. Nie sądzę, że ma to jakikolwiek wpływ na dziecko. Co do ciśnienia, to kawa nie ma tak na prawdę wpływu na ciśnienie, chyba że jakaś megamocna albo pita litrami. Kawa wypłukuje pierwiastki, więc jak się jej więcej pije to trzeba uzupełniać no i pita na czczo bez mleka może podrażniać żołądek.

Gość gość
Ja piłam 2-3z ekspresu. Miałam niskie ciśnienie. Gin nie widział przeciwwskazań.

Gość gość
Ja pije codziennie filiżankę sypanej kawy z mlekiem. Nie za mocna. Z tego co czytałam to właśnie sypana jest zdrowsza od rozpuszczalnej (bo rozpuszczalna to chemiczny syf). Jestem w drugiej ciąży. W pierwszej na początku piłam inke ale miałam dość po miesiącu i wróciłam do parzonej i w drugiej od początku paróżna a ciśnienie mam i tak niskie

Gość gość
dziekuje dziewczyny za odp ;):) tez mi sie wydaje ze 1 kawa nie zaszkodzi jesli ma sie cisnienie ok i nie jest to kawa rozpuszczalna (bo wiadomo ze to sama chemia ) pozdrawiam

Gość gość
Jedna kawa niby nie zaszkodzi, ale potem myślisz, że kolejna, to też tylko jedna, bo że może szkodzić przecież nie poczujesz. W ciąży (a nawet przed nią) piłam mama coffee która w smaku jest podobna do naturalnej. Oczywiście to nie to samo, ale zawsze jakiś zamiennik, o tyle ważny, że zawiera w składzie min. kwas foliowy. Lepiej dmuchać na zimne i zrezygnować w ciąży z kawy, niż potem męczyć się. Zwłaszcza jeżeli wcześniej piłaś jej dużo.

Gość gość
Mój ginekolog powiedział, że nie ma żadnego dowodu na szkodliwość kawy w ciąży i że jego żona piła codziennie.