Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aga22222

500plus komu się należy ?

Polecane posty

Gość Aga22222

Witam. Mam takie pytanie. Jestem w 5 miesiącu ciąży. To będzie moje pierwsze dziecko. Mam chłopaka ale nie jesteśmy po ślubie. Ja nie pracuje. Dziecko oczywiście otrzyma nazwisko chłopaka. Czy z racji tego że nie jesteśmy po ślubie będzie mi się należało 500+? Nie myślcie że jestem pazerna, pytam z ciekawości. Proszę o poważne odpowiedzi.

Gość Aga22222
Prosze o odpowiedź

Gość gość
Halo

Gość gość
Nikomu

Gość gość
Należy Ci się jeśli nie masz określonego dochodu a, ze nie pracujesz i formalnie jesteś panną to dostaniesz kase.

Gość gość
Pieniadze sa od drugiego dziecka a nie za kazde poza tym pieniadze sa dla porzadnych ludzi a nie puszczalskich patologicznych nierobow bab i ich konkubentow.

Gość gość
Szmatom jak autorka nale sie co najwyzej spluniecie w twarz

Gość gość
Nie słuchaj zazdrośnicy z 21:55!!! Na pierwsze dziecko też przysługuje jeśli nie masz określonego dochodu a nie masz to dostaniesz.

Gość gość
Nawet gdybyś była pazerna to nic nikomu do tego. Jeśli nie masz ślubu i nie pracujesz to nie masz nic więc pieniądze ci się nalezą.

Gość gość
Jak nie masz dochodu to jak najbardziej się należy

Gość gość
Mieszkacie razem? Jeżeli tak to chłopaka dochód też się liczy. Na czyim jesteś utrzymaniu?

Gość Aga22222
Na swoim jestem utrzymaniu bo pracowałam przed ciążą i jak zaszłam w ciążę to poszłam na L4 więc mam chorobowe. Ale że byłam zatrudniona przez agencję pracy to nie musieli mi przedłużyć umowy. Więc po urodzeniu dziecka będę miała tylko te 1000zl z urzędu pracy

Gość gość
Teoretycznie Ci się należy, dochód nie może przekroczyć 800 zł na osobę. Nie wiem jak tu, ale przy zasiłku rodzinnym nawet jak ojciec dziecka z wami nie mieszka to jego dochód też się liczy. Poczytaj o tym.

Gość Aga22222
Właśnie nie wiem jak to wygląda stąd moje pytanie, bo do tej pory byłam pewna że mi się nie będzie należało. Ale że w Polsce mamy prawo jakie mamy i są same luki to dlaczego by nie można było tego wykorzystać jak się należy :)

czy się stoi czy się leży to patoli zawsze się należy :o

Gość gość
Pewnie, Twoje dziecko nie jest gorsze. Jak pieniądze Ci się należą i ich potrzebujesz to korzystaj

Gość gość
Największa głupota jaką zrobiono to ta że dorobiono idiotyczny przepis który nie nakazuje konieczności zasądzania do 500plus alimentów od drugiego rodzica. Ile pseudo samotnych mamuś nie miało by kasy. Panie was należy podpierdalać ile wlezie.

Gość gość
Właśnie nie należą się jej pieniądze bo po dodaniu dochodu ojca dziecka przekroczy próg. Myślę że solidne kary za oszustwa by się paniom przydały.

Gość gość
P*********ac to trzeba tych którzy płodzą po kilka dzieci tylko po to żeby dostać 500plus i je przepic

Gość gość
Tych też ale zdaje się nie wiecie co podpisujecie.

Gość gość
najwiecej dzieci jest gdzie jest bieda, z glodu jakos nikt nieumiera po za wyjatkami

Gość gość
Czyli dochód ojca, który nie mieszka z rodziną też się liczy? Tak jak przy zasiłku rodzinnym? Nie jest autorką, pytam z ciekawości.

Gość Aga22222
Tylko ze jestem zameldowana u swoich rodziców i tutaj mieszkam, chłopak zameldowany jest u swoich rodziców i tam mieszka. I kto mi udowodni że daje mi jakieś pieniądze ?

Gość gość
Oby ci kombinatorstwo bokiem nie wyszło.

Gość gość
Miejsce zamieszkania się podaje, a nie zameldowania. Widzę, że chyba mieszkasz z chłopakiem i próbujesz wyłudzić pieniądze od państwa. W razie kontroli będziesz zwracała świadczenia, stać Cię?

Gość Aga22222
Nic nie kombinuje. Do porodu zostało mi jeszcze kilka miesięcy, do tego czasu to mogą nawet znieść te całe 500plus

Gość gość
Będziesz musiała podać go o alimenty i okazać wyrok z sądu aby udowodnić że nie jesteście razem.

Gość Aga22222
Właśnie że nie trzeba żadnego wyroku sądu i żadnych alimentów. Tyle wiem na 100%

Gość gość
Czyli jednak orientujesz się w temacie. Wyłudzaczka bez honoru, szkoda mili państwo naszych podatków.

Gość gość
I właśnie przez takie naciagaczki, mam nadzieję , że te 500 plus jak najszybciej zniknie naszego państwa. Skoro Twoj chłopak jest taka ciotą, że nie potrafi utrzymac jednego dziecka a Ty z tego powodu planujesz oszukiwać, to znaczy, że jeszcze nie doroslicie do bycia rodzicami.