Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aga22222

500plus komu się należy ?

Polecane posty

Gość gość
Zgadzam się, odpowiedzialny rodzić sam zarabia na potrzeby dziecka. Nie wyłudza od państwa.

Gość gość
No właśnie, jeszcze nie urodziła a już planuje jak na dziecku zarobić, czego Ty nauczysz to dziecko? Od małego kłamać, że nie ma tatusia? Hehe

Gość Aga22222
Nie jestem żadną naciagaczka. Pytanie zadałam z czystej ciekawości. Nasze państwo ma chore prawo i to jest pewne. Pracowałam rzetelnie przed zajściem w ciążę i na początku ciąży też a mimo to nie będzie mi się nalezal macierzynski. I czy to jest normalne? Jestem gorsza kobietą od tej którą pracowała tak samo jak ja tylko że miała umowę o prace a ja umowe o prace tymczasowa? To też jest bardzo nie fair. Więc jeśli oni mogą mnie tak traktować to jeśli jest jakaś luka w prawie to ja ją wykorzystam.

Gość gość
Twarde prawo, ale prawo. Trzeba było omijać luki w łóżku skoro cię nie stać

Gość gość
A co wy się czepiacie dziewczyny? Martwi się z czego utrzyma swoje dziecko. Czepiajcie się głupich przepisow, co pozwalają milionerom brac 500plus

Gość Aga22222
Stać mnie. I nie bede miała żadnego problemu z utrzymaniem dziecka. Nie potrzebne mi te 500+. Ale jeśli się komuś należy to każdy z was by to wykorzystał.

Gość gość
Skoro ci niepotrzebne, to po co ten temat?

Gość gość
To prawda, jeśli się komuś NALEŻY, a Tobie się nie należy, sama to potwierdziłas.

Gość Aga22222
Wkurza mnie to że jak państwo człowiekowi coś zabiera to jest ok ale jak coś ma dać to rozstrzyna się zażarta dyskusja. Człowiek człowiekowi nóż by w plecy wbił. Jeśli bym dostała to 500zl to czy któreś z was by zbiednialo ? Nie! Państwo i tak wam tyle samo zabierze

Gość gość
Jesli mam wychowawcze 400 plus 100 rodzinnego i 550 alimentow to dostane 500 plus??jedno dziecko

Gość Aga22222
Połowie kraju powinno się nie należeć a się należy :)

Gość gość
No właśnie, skoro Ci nie potrzebne i masz wystarczająco dla swojej rodziny, to nie planuj kraść bo są w tym kraju biedne dzieci, samotne oraz bardzo chore,nawet umierajace które bardziej potrzebują tych pieniędzy od państwa!

Gość gość
Ale ci potrzebujący itd. I tak ich nie dostana. Ludzie zejdzcie na ziemię. To jest Polska.

Gość gość
Kosztem jej 500+ mi podniosą podatki, to jest ok? Pracuję uczciwie i nie potrzebuje zapomogi, ale jak podniosą podatki to mojemu dziecku standart się obniży. To jest ok?

Gość gość
Może i nie dostaną, ale autorka chce wyłudzić pieniądze chociaż twierdzi, że nie jest biedna, więc potrzebne jej na zachcianki itd.Bo chce MIEĆ. Nawet nie pomyśli, że gdzieś tak ktoś potrzebuj***ardziej. Ja osobiście, nie mogłabym sobie spojrzeć w lustro, biorąc to co mi się nie należy, a też mogłabym. Po prostu jestem uczciwa.

Gość Aga22222
Ja też pracowałam uczciwie i jakoś zadne świadczenia po urodzeniu dziecka nie będą mi się nalezaly i czy to jest ok ? I nie pracowałam bez umowy

Gość gość
Autorka pewnie katoliczka, ale nie pamięta podstaw 7 NIE KRADNIJ . Ciekawe czy z tych myśli o tym co planujesz już się wyspowiadalas? Pewnie nie, a dzieciaka ochrzcisz i jeszcze do komuni pójdziesz na mszy haha.

Gość Aga22222
Nie zadałam pytania na temat Religii :) proszę czytać ze zrozumieniem.

Gość gość
Skoro planowalas dziecko to mogłaś znaleźć taką pracę aby wszystko Ci się należało a nie teraz masz żale.

Gość Aga22222
Nie mam żali ale jeśli państwo umiało znaleźć luke w prawie to gdy ja ją znajdę to też wykorzystam

Gość gość
Piszesz, że dostaniesz 1000 zł z urzędu, więc jak nie dostaniesz nic jak dostaniesz?

Gość Aga22222
To jest jałmużna którą dostanę. Mówię o macierzyńskim - 80% wynagrodzenia które jest dużo wyższe niż te 1000zl

Gość gość
Jak Ci się nie podoba prawo w państwie, to rusz d**e i to zmień a nie narzekasz. Zrób coś aby inne kobiety nie miały tak źle jak ty . No ale lepiej myśleć tylko o sobie, dostaniesz 500 zł do gęby i zapomnisz jakie to państwo niedobre.

Gość Aga22222
Polskie społeczeństwo jest zbyt zacofane i tutaj ciężko coś zmienić

Gość gość
Kobieto wejdź sobie, na stronę siepomaga.pl i spójrz z jakimi problemami żyją ludzie, gdyby tylko 500 zł było ich problemem to byliby najszczesliwszymi ludźmi na świecie. A skoro pisałaś, że nie potrzebujesz, to jak już dostaniesz, to oddaj chorym dzieciom.

Gość gość
To wypad do Afryki tam będziesz miała cywilizację na miarę XXI wieku jeśli tu masz tak źle. Może o tym nie wiesz, ale sama jesteś elementem tego zacofanego państwa haha i je tworzysz wspólnie z resztą.

Gość Aga22222
Jacy ludzie są prymitywni hahaha porownujesz Afrykę do Polski.. bo Polska na tle Afryki wychodzi duzo lepiej. Moze porównaj Polskę z krajem bardziej rozwiniętym ? Wtedy zauważysz zacofanie. Na tym kończę swoje wypowiedzi w tym poście :)

Gość gość
Aga a ja zadam pytanie kto pani kazał pracować przez agencję na umowę tymczasową??Pracy w Polsce jest wbrud to po co pracować na czymś co nie daje żadnych praw??To są konsekwencje pewnych decyzji.

Gość gość
Żal