Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

karmienie zbyt wrażliwe

Polecane posty

Gość gość

czy przy karmieniu piersią wrażliwość sutków się zmienia? nie lubie nawet jak materiał drażni moje sutki. sprawia mi to dziwny ból, rozdrażnienie. zastanawiam sie czy bede w stanie karmić swoje dziecko.

Gość gość
Tez tak mam ale nie przeszkadzalo mi to karmic corke 10 miesiecy.

Gość gość
boje się że bede się drażnić podczas karmienia. i dziecko sie tez bedzie przez to stresowało

Gość gość
Moje zrobiły się takie wrażliwe w 2 ciąży i tak im już zostało, mimo to karmiłam piersią. Musiałam tylko przetrwać sam moment zasysania sutka przez dziecko ;)

Gość gość
ja nawet mężowi nie daje dotykać. Martwie się jak to bedzie z karmieniem

Gość gość
Mi też sutki zrobiły się bardzo wrażliwe w ciąży, wszystko mnie drażniło stanik, koszulka ale jakoś po porodzie się to zmieniło i karmię młodego już prawie 8 msc

Gość gość
W ciąży też miałam bardzo wrażliwe piersi. Po porodzie nie myślałam o tym i od razu przystawiałam syna. Początki były trudne, bo mleka było mało a dziecko ssało bardzo mocno, więc pokaleczył mi piersi, ale tak bardzo chciałam karmić że ból mi nie przeszkadzał. Na początku był dokarmiany mm z dodatkiem probiotyku ffbaby, który jest dedykowany szczególnie tym dzieciom, które zostały urodzone przez cc, gdyż ich przewód pokarmowy został skolonizowany przez bakterie szpitalne a wiadomo że "dobra" flora jelitowa to podstawa zdrowia. Na szczęście w 3 dobie miałam nawał pokarmu i potem już było z górki.