Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polykanie tabletek 5 latka nie umie

Polecane posty

Gość gość

Za nic w świecie nie chce polknac, dlawi ske dusi wypluwa. Jal ja nauczyc ?

Gość gość
Weź wIT dy czy tran czy co tam masz i razem z nią połykaj powyżej na język popij odchyle głowę do tylu polknij ja moja tak nauczyłam i ma tyle lat co twoja

Gość gość
a nie lepiej rozgnieść tabletke i wymieszać z jedzeniem ? po co na siłe, jeszcze sie zadławi

Gość gość
Nic na sile, bo moze byc nieszczescie. 5 latek to jeszcze male dziecko, lekarz powinien to przewidziec i przepisac lek w syropie albo Ty autorko corce tabletke rozgniesc. Moja corka ma 8 lat i tez chyba nie umie... choc tak szczerze mowiac to nie wiem ;) bo nigdy nie bylo potrzeby podawac jej zadnych tabletek.

Gość gość
po h....na siłę uczyć połykania tabletki,będzie starsza będzie gotowa. Chcesz doprowadzić do nieszczęścia?? Ja mojej 4 latce jeszcze sie boję dawac takie cukierki typu zozole twarde,bo raz ssała go i omal się nie zadławiła,połknęła go niechcący całe szczęście

Gość gość
Powiedz gowniarze że jak nie polknie to cycki jej nie urosna. U mnie podzialalo

Gość gość
No wlasnie lekarz twierdzi ze powinna umiec juz. Mam takie kapsulki z otoczka, moge przeciac, wycisnac na lyzeczke i tak jej podac ?

Gość gość
No zalezy jaki lek- pytasz czy mozna rozciac...... Nirktore mozna a inne nie.... I na sile jej nie zmuszaj bo wpadnie nie tam gdzie trzeba i sie udusic moze

Gość gość
Ja myślę, że nic na siłę. Moja się nauczyła nawet wcześniej ale tylko dlatego że nienawidzi picia syropów i woli połknąć tabletkę. Dziwię się ze nie powiedziałaś lekarce że dziecko nie potrafi połknąć tabletki, tym bardziej w osłonce która jest pewnie dosyć duża, na pewno była możliwość zapisania np syropu.

Gość gość
Lekarz nie ma racji, moja 7 latka też jeszcze nie umie,ja sama nauczyłam się polykac tabletki chyba dopiero w wieku 8 czy 9 lat...

Gość gość
Mowilam lekarzowi ze ona nie umie polykac. Na co on ze powinna juz umieć. Po czym w domu zobaczylam ze zapisal te kapsulki..