Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

AnTydepresanty i nadwaga...

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny ponad rok temu przestałam brac tabletki na zaburzenia lękowo depresyjne, leczyłam sie pół roku miansegenem i fluoxetinem, niestety przytylam 20 kg przez ten okres i do dzis nie mogę wrócic do wagi sprzed leczenia. Czy wy rowniez po lekach przytylyscie?

Gość gość
Również biore antydepresanty finlepsin imirzaten i musze stosować rygorystyczną dietę żeby nie przytyć ale i tak 7kg przytyłam.

Gość gość
Tes przytylam. Zawsze mialam szybki metabolizm, a i tak lacznie przybylo mi 10kg. Walcze z tym, ale jest to waga wynikajaca z jedzenia weglowodanow ktorych przez leki jadlam wiecej wiec jest ciezko. Poki co spadlo mi 3kg.

Gość gość
Biore antydepresanty od wielu lat i przytyłam 30 kg, i nie moge sie tego pozbyć :( :( :(

Gość gość
Ojej to widze, ze nie jestem z tym sama, lekarze zalecaja rygorystyczna diete wlasnie przez wzglad pochłanianych węglowodanów, ale najgorsze jest to, że dlugi czas po odstawieniu leków metabolizm wciaz pracuje jak u 70-letniej osoby i potwoernie ciezko zrzucic ten balast....:(

Gość gość
moze jeszcze ktos sie wypowie, kto mial/ma podobny problem?

Gość gość
fakt, że dzisiaj jest tłusty czwartek wcale nie pomaga (juz zjadłam jednego pącza). Ja mam cichcą nadzieję, że uda mi się to zrzucić, w tej chwili spadłu mi 3-4cm z talii od czasu odstawienia tabletek...pół roku temy :/

Gość gość
mi od roku nie chce spac prawie nic. waga ciagle waha mi sie niby 3 kg mniej a za jakis czas znowu 3 wiecej i tak w kolko:( dieta tez nic nie pomaga a w dodatku zaszlam w ciaze i jestem w blędnym kole..bede wygladala jak slon:(:(

Gość gość
ej, to nie przejmuj się teraz wagą jak jesteś w ciąży. Powiem ci, że ja zrzuciłam 3 kg przez kilka miesięcy jedząc głównie chrupki na mleku, to nie jest zdrowe i nie polecam :/

Gość gość
ja brałam antydepresanty dosyć krótko, na nich schudłam 12 kg. Odstawiłam z dnia na dzień bo spełniło się moje marzenie (to był błąd, bo dalej jestem rozchwiana i byle co wywołuje niepewność). Po odstawieniu w ciągu pół roku waga wróciła do normy. Chciałabym ją zbić ale ostatecznie wyszłam na zero do swojej normalnej wagi. Czasem kusi mnie pobrać z tydzień alventę (na niej nic nie jadłam, na siłe jedna kanapka dziennie) ale to bez sensu bo waga wróci prędzej czy później żyjąc normalnie

Gość gość
to nie są leki do odchudzania, nie powinnaś ich brać "przez tydzień" bo sobie krzywdę zrobisz

Gość gość
dlaczego w ogole tak jest ze przez te leki sie tyje ?

Gość gość
kilka powodów. Po pierwsze wpływają one na metabolizm, po drugie zwiększa się zapotrzebowanie na węglowodany. Jak się bliżej nad tym zastanowić to pewnie sama zauważysz, że zaczełaś jak nie jeść więcej to przynajmniej więcej rzeczy typu makaron, ziemniaki, chleb. Bierze się to z tego, że niby jest to potrzebne do jakichś tam procesów chemicznych mających polepszać samopoczucie. Poza tym na tych lekach człowiek jest trochę bardziej wyluzowany i mniej się przejmuje kilogramami do czasu, aż okazuje się, że przybyło kilka rozmiarów...

Gość gość
Reczywiscie masz racje, jadlam wiecej mącznych rzeczy i co mi sie przypomnialo - stwierdzilam, ze lepiej miec nadwage ale dobrze sie czuc, niz byc chudym nie brac lekow i ciagle myslec o samobojstwie..

Gość gość
właśnie i jakby nie patrzeć to jest dobre podejście, bo jednak zdrowie jest najważniejsze

Gość gość
dokladnie..ale ciężko jest życ z taka choroba w swiecie w ktorym liczy sie tylko i wyłącznie wygląd..bron Boze miec nadwage

Gość gość
up

Gość gość
biore tylko leki na tarczyce. kundlu. wysij mi z d.py baczka

Gość gość
lol