Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża po okresie?

Polecane posty

Gość gość
Zrobiłaś kolejną betę?? śluz nie jest wyznacznikiem ciąży bo w trakcie cyklu też się pojawia śluz biały jak było w zacytowanym wczoraj o 17:27 tekście!

Gość gość
No ale to normalne ze taki śluz w czasie dni nieplodnych? Nie byłam na kolejnej, bo nie wiem co juz mam robic, czy jest sens, czy tamta nie za wcześnie.naprawdę wszystko by było ok gdyby nie ta wysoka temp gula w gardle i przelewanie w brzuchu.

Gość gość
Nie robilam kolejnej bo nie wiem czy to ma sens. Bo nwm czy tamtą robilam nie za wcześnie bo to może jakiś 2 tydzień był, i naprawdę wierfzylam juz w to ze to nie ciąża ale ta gula wysoka tempka i i bulgotanie w brzuchu. I naczytalam sie ze na poczatku krwawienie może być jak okres normalny i ze testu nie zawsze pokazują ciążę i sie boje.

Gość gość
Nie wyświetlają mi sie odp

Gość gość
Przypomnij mi: 1. kiedy był ostatni i przedostatni okres, 2. kiedy był ten stosunek, 3. kiedy masz mieć kolejny okres! Podaj daty!

Gość gość
Dobrze napisze jeszcze raz, bo chyba jestem masochistka. Taki sluz mam w ciazy teraz, owszem, jak i mialam w dni nieplodne w kazdym cyklu. Czego nie mialam w zadnej ciazy to plodny, przezroczysty ciagnacy sluz, jaki Ty zaobserwowalas kilka dni temu.

Gość gość
A zrobienie drugiej bety ma duzo wiecej sensu niz robienie 11(!) sikancow.

Gość gość
Wiec tak przedostatnią miesiączką zaczęła się 15 stycznia, ostatnia 14 lutego co nwm właśnie czy to było krwawienie w ciąży czy okres i mam dostać niby ok 15. Stosunek 19 stycznia przerywany. Testy robilam 2,4,10 lutego, 14 lutego beta poniżej 2. No i kolejny z moczu 24 lutego i 2 marca.

Gość gość
To jak zamierzasz się w końcu przekanac czy to ciaza czy nie ? My tego nie wiemy Ty też nie możesz być tego pewna. Co zamierzasz zrobić teraz ? Będziesz żyła z swiadomoscia ze jesteś w ciąży czy jak ?

Gość gość
Nie wiem, poczekam do kolejnej miesiączki i zobaczymy czy będzie. A po co ci były te ostatnie daty?

Gość gość
Wszystko by było ok, ale zaczynam wątpić w wiarygodność wyniku bety bo znalazłam cos takiego : Poziom HCG w poszczególnych tygodniach ciąży: od 7 dnia po owulacji do 3. tygodnia po -> mniej niż 5 mIU/ml 3 -> 5-50 mIU/ml

Gość gość
To ja pytałam o daty. Chciałam sie upewnić ile czasu minęło. Idź zrób kolejna betę. Minęły juz prawie 2tyg. od poprzedniej wiec teraz będzie na 1000% wiarygodna. Zrób to w końcu sie uspokoisz.

Gość gość
Ale isc czy po prostu sie uspokoic i sobie nie wmawiac ze to ciąża? Wtedy powinna być wiarygodna juz? 4 dni po terminie miesiączki dodam

Gość gość
Tak idź zrób! O jakich 4 dniach po terminie miesiączki piszesz? Przecież okres masz mieć 15!

Gość gość
Idź . Jestes zbyt mocno nakręcona i tylko beta cie uspokoi :) widać ze bardzo Ci zależy na ciazy. Dla świętego spokoju idź i ja powtorz

Gość gość
Gość 21:42, ale to taka sytuacja ze spoznial mi sie ten okres którego dostalam 14 lutego, i miałam dostać 10, i 13 lutego byłam na becie, a 14 dostalam niby ale nie jestem pewna czy to była normalna miesiączką czy to krwawienie które występuje w ciąży.

Gość gość
Gość 21:42, ale to taka sytuacja ze spoznial mi sie ten okres którego dostalam 14 lutego, i miałam dostać 10, i 13 lutego byłam na becie, a 14 dostalam niby ale nie jestem pewna czy to była normalna miesiączką czy to krwawienie które występuje w ciąży.

Gość gość
No to tym bardziej idź na betę teraz. Uznaj ze tamta sie nie liczy. A ta bedzie w pełni wiarygodna. Nie ma sensu dalej analizować tamtej bety.

Gość gość
No ale nwm może nie iść, skoro tamta wiarygodna była..

Gość gość
Lepiej sie zastanawiac jeszcze np ze 3 miesiace? Albo 7? Byla wiarygodna ale w nia nie wierzysz, piszesz ze za wczesnie. No to teraz juz na pewno nie jest za wczesnie.

Gość gość
Właśnie juz sie bardzo dobrze czuje. Śluz sie zgadza, bo zawsze tak miałam w nieplodne, teraz juz jest go mało prawie zanika. Testy z moczu juz powinny być grube krechy, beta nawet pani w lab mi pow ze wtedy powinna byc juz ok 60 wiec koniec :)

Gość gość
No to juz moze nie kontynuuj tematu:)

Gość gość
Czekam spokojnie za okresem :) A ogólnie to jak to krwawienie w ciąży wygląda i ile trwa?

Gość gość
Jakie 'to' krwawienie? Krwawienie w ciazy nie jest normalne, jest to sytuacja zagrazajaca ciazy i trzeba ja zawsze skonsultowac z lekarzem. Normalne jest jedynie plamienie implantacyjne, ktore moze wystapic w okolicach miesiaczki i trwac 2-3 dni. Ale jest to plamienie a nie zadne krwawienie. Krwawienia sa najczesciej z krwiakow, moga to byc nawet krwotoki, i/lub oznaczac poronienie. Trwa roznie, zazwyczaj podaje sie leki hamujace. Ja krwawilam ale skapo jeden dzien z krwiaka a nastepnie plamilam 2 miesiace. W 2 ciazy plamilam ok 2-3 tyg z przerwami ale to bylo takie brudzenie, jakies pozostalosci po implantacji, bo innych przyczyn lekarz nie znalazl. Mozna tez plamic z szyjki, przez niedobory progesteronu, przez uszkodzenia mechaniczne, z nadzerki, ale to dalej jest plamienie a nie krwawienie i nie przypomina to miesiaczki, wbrew temu co wyczytalas na forach. Wez pod uwage to ze duzo dziewczyn ma bardzo skape miesiaczki, trwajace po 3 dni wiec takie cos mozna pomylic z plamieniem implantacyjnym, ale nie jest ono obfite (ja mialam obfite miesiaczki i podpaske zmienialam co godzine w pierwszych 2 dniach). Sa dziewczyny ktore maja niby okres w ciazy ale nie moze to byc obfite i ze skrzepami jak normalny okres, bo ciaza by sie nie utrzymala (zluszczanie scian macicy), zreszta nie znam nikogo kto by tak mial, w necie tez nie ma co tak slepo wszystkim wierzyc. Naprawde nie wydaje mi sie zeby przestala drazyc ten temat, radze isc na ta bete i skonczyc faze, wiecej wydalas pewnie na te sikance niz na jedno badanie w laboratorium.

Gość gość
Naprawdę cieszę sie ze sobą takie osoby które wszystko powoli mi wytłumacza. No ja przez 2 pierwsze dni co 2 godziny musialam teraz zmieniać podpaske a na noc 2 bo by nie dało rady a 3 kolejne dni tak umiarkowanie juz ;) i wyskoczyly mi pryszcze jak to zwykle przed u mnie bywa i teraz tez już sie pojawiają..

Gość gość
Bo moim zdaniem i wiekszosci osob, ktore Ci odpowiadaja to mialas zwykly okres. A ja Ci w kazdym temacie tlumacze powoli, ale mi nie wierzysz:) rozumiem Twoj problem bo sama miewam fazy, natretne mysli i upewniem sie po 1000razy ze wymyslam (glownie w ciazy mi to doskwiera, bardzo panikuje i wymyslam) ale jakbym miala fazowac siebie i ludzi 2 tygodnie to bym w wariatkowie skonczyla, wiec dobrze Ci radze, odpusc, skup sie na czym innym a jak nie umiesz jednak to beta i juz.

Gość gość
Po prostu musze wyluzowac ze nie jestem w ciąży i tyle. Testy nawet z moczu po ponad miesiącu juz powinna być ładna kreska i beta nawet w dzień okresu powinna być juz, tak mi pani nawet powiedziała w lab wiec ;)

Gość gość
jaka ci beta wyszła?

Gość gość
Prawda jest taka ze wiele z nas doszukiwalo się objawów ciazy . Test negatywny ? Pewnie za wcześnie i dopóki @ nie przyszła to nadzieja gdzieś tam w głowie była. Jednak opisałas ze miałaś okres, wiec Ty nakręciłas się strasznie. Wiesz okres w ciąży owszem zdarza się ale niezwykle rzadko, mam znajoma która dwa miesiące miała okres , ale mniej obfity jednak to ja zmylilo i nawet przez myśl nie przeszło ze może być w ciąży. Następna koleżanka tydz po spóźnionej @ robiła natretne testy. Ciągle negatywne. Prawie 2 tyg po spóźnionej @ dopiero wyszedł jej pozytyw. Dziwne , ale u Ciebie również powinno już coś wyjść jeśli byłabyś. Tak więc trzeba wiedziec kiedy odpuścić . Ja czasem tak się nakręcałam ze przez te nerwy chyba @ mi się spozniala! Czesto było tak ze zrobiłam test a chwilę później @ juz sie pojawiała bo odpuszczalam i wyluzowalam się :)

Gość gość
Mniej niż 2 a co?