Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża po okresie?

Polecane posty

Gość gość
<2

Gość gość
Co sie dzieje

Gość gość
Mniej niż 2

Gość gość
No rozumiem rozumiem, no gdyby to bylo jakies plamienie nawet,to robilam test 3 tygodnie po terminie miesiączki wiec.. I ta beta 4 dni po terminie mniej niż 2 i pani w lab pow ze jeśli byłaby cisza to juz by było ok 50/60... czas wyluzowac..

Gość gość
Zaczynasz wierzyć? :P 11 testów, beta ani okres nie przekonały więc co albo kto cię przekona?? Stawiam na ginekologa i usg ewentualnie na kolejną betę.

Gość gość
Zaczynam wierzyć, muszę:D i obejdzie sie bez gin i bety i wgl , bo te słowa pani z lab mnie no, bo sama pow ze kilka dni po terminie już powinna być wysoka, czasami jest nawet przed wiec ;p czekamy na kolejny okres ;)

Gość gość
Ale dlaczego teraz dopiero? Przecież na becie byłaś już jakiś czas temu więc nie rozumiem dlaczego wtedy cię słowa laborantki nie przekonały?

Gość gość
Nie wiem ..naprawdę.. A powiedzcie mi tak szczerze, wtedy beta waszym zdaniem tez juz powinna być podwyższona prawda? I testy 3 tygodnie niby po terminie i jakieś 6 tygodni po stosunku juz powinny być ładne gdyby była ciąża? I ogólnie to nie wiem czy udać sie gdzieś do gastrologa z ta gula w gardle czy co robić.. Bo może to jest zgaga ja juz nie wiem, jak cos zjem to na jakiś czas ustępuje i później od nowa..

Gość gość
Witam serdecznie, jestem na studiach medycznych, specjalizacja ginekologia. Koleżanka mówiła że zakładasz po kilka tematów związanych z ciążą. Nie wiem czy przeczytałam wszystkie ale ten wystarczył bo rozwiać Twoje wątpliwości. NIE JESTEŚ W CIĄŻY. - w 5 dc nie zajedziesz w ciążę ze stosunku przerywanego. Chyba że Twoje cykle trwają 22-23 dni ale patrząc że okres miałaś 15 stycznia a następny 14 lutego to Twoje cykle wynoszą ok 30 dni. - miałaś okres. Fakt w początkowym stadium ciąży może się zdarzyć chwilowe plamienie. Każde takie plamienie powinno się skonsultować z lekarzem!! Twoje krwawienie to normalna miesiączka. Gdyby beta była pozytywna (powyżej 5) to mogłoby to świadczyć poronieniu lub ciąży biochemicznej. - Beta zrobiona o czasie, nie za wcześnie. (14 lutego?) wynik wskazujący brak ciąży. Na tym etapie liczba byłaby 3-cyfrowa. - testy negatywne, cień może się zdarzyć na dzień przed okresem ale nie po takim czasie. - objawy które masz są mało adekwatne do ciąży. Na tym etapie mało prawdopodobne są wypuklenia. Myślę że ta tym etapie czułabyś mdłości, miała wymioty, wrażliwy węch, piersi, senność. - jeśli jakimś jednak cudem jesteś w ciąży (to musiałby być boski cud bo nie medyczny) to jesteś w 8 tc. Na tym etapie widoczne jest bijące serce i w tym tygodniu ciąży wypadało by mieć już zaliczoną wizytę u ginekologa. Jednak moje zdanie jest takie ze W CIĄŻY NIE JESTEŚ. Na przyszłość zabezpieczaj się by uniknąć takich sytuacji. Okres dostaniesz najpewniej za tydzień. Pozdrawiam, Dominika.

Gość gość
Jezu, w końcu ktoś mądry napisał!

Gość gość
Nic nowego! ileż razy wszyscy ci tu pisali a ty dalej swoje! :O

Gość gość
Rozumiem wszystko ze was denerwuje ale Pani Dominiko i reszta . Żyły które są bardzo widoczne na piersiach i brzuchu, gula w gardle co może być dokuczliwoscia zgagi, bardzo wysoka temperatura w pochwie od ponad miesiąca, i widoczne gołym okiem uwypuklenie. Chyba będę musiała iść do gin bo moje przeczucia są jednak inne niż wasze ...

Gość gość
Moje drogie odebralam wyniki mojej porannej bety, wynik wynosi 72134!! I co ? ;p Niemożliwe stalo sie możliwe, pozdrawiam ;)

Gość gość
Ja zaszłam w ciążę w 5 dc. Stosunek przerywany, cykle 30 dni. Więc nie mówcie, że to niemożliwe

Gość gość
Rozumiem że temperatura jest mierzona w pochwie codziennie o tej samej porze nim wstaniesz z łóżka? I mierzysz ją przez cały cykl? Wybiórcze mierzenie nic nie daje. Nie wiem czy post o becie jest Twój ale jeśli Twój no to pozostaje gratulować a jeśli nie i masz w planach wizytę u ginekologa no to najwyższa pora. Pozdrawiam Dominika

Gość gość
Tak temperatura w pochwie mierzona od razu do rana zaczęłam mierzyć odkąd podejrzewałam ciążę, i była ona ok 37,5 gdy przyszedł niby okres to mierzylam po nim i miałam 37 i tak aż do polowy cyklu i od drugiej polowy znow 37,5 . a to o becie nie moje ;)

Gość gość
I Jak przyszedł okres to spadła? Jakim mierzysz termometrem? Dominika.

Gość gość
Gość 19:37. Naprawdę zaszlas? Czyli mogę być w ciąży jednak? No ładnie, nie ma co tym wszystkim komentarzem wierzyć ze sie nie da w 5dc i ze w preejaktulacie nie ma plemników zdolnych do zapłodnienia...

Gość gość
Tak, jak przyszła to spadła ale nigdy wczesniej nie mierzylam ... I tak samo pod pacha 37 przyszedł niby okres to 36,5 a nawet 36,4... I tez do polowy i teraz od nowa 37. Rteciowym.

Gość gość
Dziwne to.. Ale żyły sie zgadzają, zgaga czyli ta gula, odbijanie po posiłkach no i to powiekszenie na dole brzucha i jak sie pomaca to wyczuwac cos ..

Gość gość
Wczoraj pisałaś, ze nie możesz iść na bete a dziś wynik masz...?

Gość gość
Bo u kobiety nie będącej w ciąży temperatura spada. Dostałaś okres świadczący o braku ciąży. Ostatnio miałaś śluz płodny świadczący o owulacji. Wiec temperatura w drugiej fazie znów się podniosła. Nie mierzy się termometrem rteciowym. Od tego są specjalne termometry. Wiec objaw "wyższej temperatury" możesz uznać za nieważny. Pozostałe mogą ale nie muszą świadczyć o ciąży. U Ciebie ciąży nie ma. Siostra jest w 9 tc i u niej żadnych wypukłen nie ma. Dominika.

Gość gość
To nie ja pisalam o wynikach bety nwm może sie komuś pomylilo... Ale teraz jest jakiś dziwny śluz , bo tak bo miesiaczce tej niby byk taki gesty biały nie ciągnący sie lepki, później w jakimś 12,13,14 przezroczysty ciągnący sie na parę cm a teraz zauwazylam taki biały trochę przezroczysty nie ciągnący sie śliski..

Gość gość
Ta kretyna zakładała ten temat nawet na innych działach. Jeszcze dziewięć miesiecy i może uwierzy, że nie jest w ciąży..seks nie jest dla wszystkich, normanie wstyd.:(

Gość gość
Ja jestem w ciąży i nie miałam guli..jesteś nerwowo chora. Seks nie dla ciebie. :(

Gość gość
Bo masz normalny cykl. Nie wiem czy gość co pisał o tym ze udało się zajść w 5 dc tu jeszcze jesy ale pewnie tej dziewczynie wyszedl test pozytywny i żadnego okresu nie dostała. Ty w ciąży nie jesteś i dlatego nic Ci nie wychodzi. Ani beta ani test. Myślę że jak dostaniesz okres za tydzień to przestaniesz sobie wmawiać ciążę. Dominika.

Gość gość
A Dominiko ten śluz jest normalny taki jak powinien być? I czy w ogóle podczas ciąży zmienia sie jego rodxiaj, ze raz jest np przezroczysty a raz biały?

Gość gość
Po pierwsze-nie zajdziesz w 5 dniu cyklu a po drugie,nie zajdziesz podczas przerywanego.My uprawiamy 11 lat przerywany i w nieplanowaną ciąże nie zaszłam.Mamy dwoje planowanych dzieci.

Gość gość
Zapytam z ciekawości o wiek :) Normalne że śluz w ciągu cyklu się zmienia. W ciąży raczej jest stały. Po prostu biały. Mówię raczej bo to nie jest stały wyznacznik. Obserwacje śluzu zwykle prowadzą kobiety które starają się o dziecko. Ty mierzysz temperaturę a nie mam podstaw na czym to mierzenie polega. Co Cię przekona zatem że nie jesteś w ciąży? Czemu nie pójdziesz do ginekologa? Masz mniej niż 15 lat? Dominika.

Gość gość
Nie jesteś w ciąży.