Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sie dzieje z moim dzieckiem może ktoś jest w stanie mi pomoc

Polecane posty

Gość gość

Dziecko ze środy na czwartek obudziło sie w nocy z przeraźliwym płaczem,ze boli ją gardło i głowa.Po zmierzeniu temperatury,39,5 (ona zle znosi gorączkę),podałam leki,zasnęła.Rano w ogóle dziecko jak nowonarodzone,bez gorączki,bez bólu,cały dzień było ok.W piątek córka obudziła sie znowu z gorączka,znowu ponad 39,z tym ze po leku mało spadło,wiec po południu do lekarza,a tam wszystko "czysto".Zalecil tylko leki na zbicie gorączki.Wczoraj dziecko cały dzień miało tylko stan podgorączkowy,a w nocy i dzisiaj cały dzień prawie 40 stopni,nie wstaje z łóżka,nie chce jeść,pic,nic ja nie boli,nie ma kataru,kaszlu,nic.Co to może być?Czy ktoś sie spotkał z czymś takim?Martwie sie :(

Gość gość
Moze angina ? Do lekarza idz a nie na forum sie pytasz

Gość gość
No byłam w piątek po południu u lekarza,w sobotę miała tylko stan podgorączkowy,a w nocy i dzisiaj cały dzień temperatura spada o kilka kresek.

Gość gość
Idz jeszcze raz do lekarza jezeli stan pogorszyl sie,a nawet jedz na pogotowie.

Gość gość
No jutro sie wybiorę,chyba ze coś w nocy będzie sie działo to wtedy szpital

Gość gość
Czy ktoś miał coś takiego ze swoim dzieckiem?

Gość gość
Mojemu synkowi jak tak wariowala temperatura to wyszło zapalenie płuc.

Gość gość
Ale synek kaszlał?albo miał jakieś inne objawy?Tez była taka ciężka gorączka do zbicia?

Gość gość
Moja miała ostatnio takie skoki temp, trudne do zbicia. Poza tym żadnych objawów (kaszlu, boli). Trzy dni i przeszło, jakiś wirus. Tylko, że moja ma 9 lat, twoja chyba młodsza;). Jak miała trzy lata podobne objawy miała przy zapaleniu jamy ustnej (nic nie jadła o nie piła z bólu), takie maleńkie, ale widoczne krostki w buzi. Nikt Ci tu jednak z daleka dziecka nie zdiagnozuje. Zdrówka dla córy.

Gość gośćy
Moja ma 5 prawie,no i wlasnie żadnych innych objawow,nic ja nie boli,z tym gardłem to jednorazowo tylko.Ona tez nie chce jeść,nie chce pic,ale tu u niej standard przy gorączce.Oczywiscie pilnuje żeby pila i sie nie odwodnila.O 20:30 mierzylam temperature/ 39,6,teraz 39,2 :( Jutro rano pójdę do lekarza,może juz coś wyjdzie,bo taka niepewność mnie dobija :(

Gość gość
Czasami kaszlał ale tylko w nocy, w ciągu dnia nigdy. Przez pięć dni byłam trzy razy u lekarza ale za trzecim razem powiedziałam ze bez skierowania na morfologia nie wyjdę. I całe szczęście bo palant dalej wmawialby wirusòwke a zapalenie było już tak zaawansowane ze w sxpitalu robili badania w kierunku sepsy

Gość gość
Ja prdl. Masakra

Gość gość
Ja jutro tez zrobię jej morfologię chyba,bo może coś tam sie dzieje,a lekarz nie wiem czy znowu nas nie odeśle z kwitkiem ;/

Gość gość
Jak co nie da skierowana to zrób prywatnie. Crp głównie zrób

Gość gość
Zrobię jutro na pewno.Czy to musi być na czczo?

Gość gość
Nie musi

Gość gość
Super,dziękuje za info.Kurcze mam nadzieje,ze to nic poważnego :(

Gość gość
Jest taki wirus ostatnio, przy którym wysoka gorączka trudna do zbicia trzyma po 5-6 dni, na chwilę spada potem wraca. Spokojnie, idź do lekarza, zróbcie badania : morfo, crp, badanie moczu, wymaz z gardła żeby nie leczyć w ciemno. Zdrówka

Gość gość
Jutro działam z badaniami,zobaczę tez co lekarz powie i jak nas pokieruje.

Gość gość
dokładnie, u nas to samo. Temp, spadek, temp i tak od trzech dni. Troje dzieci. Wirus jakiś. Pamiętaj, jak nie działa syrop z jednym (paracetamol) to daj ibuprofen. A najlepiej pyralgina.

Gość gośćo
Tak,podaje naprzemiennie,z tym,ze ja podaje czopki,bo moja nie chce pic,a przy czopku nawet nie mrugnie. Pyralginy nie podawałam nigdy,jest w czopkach?Bez recepty?

Gość gość
Pyralgina jest na pewno w czopkach dla dorosłych, dziecku możesz dac pół dawki ale raczej bym nie ryzykowała bez konsultacji z lekarzem

Gość gość
W czapkach kiedyś były ale chyba już nie ma, ja krusze tabletkę (tak 3/4).

Gość gość
Zapytam sie jutro pediatry,bo boje sie tak sama eksperymentować.

Gość gość
Dlaczego podajesz dziecku czopki takiemu dużemu?Sprawia ci to przyjemność upokazanie dziecka?Takie dziecko juz spokojnie tabletkę może wziąć a ta czopki jak w średniowieczu

Gość gość
Jest ibum w kapsulkach od 4 lat, a paracetamol tabletke dziel na pol. Trzydniowke obstawiam. Moja miala w swieta BN.

Gość gość
21.40. Czopki są o wiele bezpieczniejsze i nie obciążają układu pokarmowego, doucz się.

Gość gość
Ja obstawiam albo zapalenie migdalkow(sprawdz czy dziecku smierdzi z buzi) albo wirus trzydniowki jesli nie przechodzilo.

Gość gość
Do gościa z 21:40 Wiem,ze sa dzieci,które nie lubią czopków i protestują,ale akurat moja woli czopek niż ma łykać syropy.Wiec odpiernicz sie.

Gość gość
To prawda ze nie obciazaja ale tez lek wchlania sie gorzej i przy takich temperaturach moze dzialac slabiej niz syrop.