Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rzeszowianka_26

Czy na portalach randkowych są mężczyźni?

Polecane posty

Gość dari_26
Mam konto na sympatii od kilku tygodni, ale nawiązać z kimś normalny kontakt graniczy z cudem. Facet po 2-3 wiadomościach przestaje odpisywać, albo pisze e-maile a spotkania nie proponuje. Coraz częściej odnoszę wrażenie, że jakieś 80 % siedzi tam dla zabawy.

Gość gość
Możecie polecić jakieś portale randkowe?

Gość gość
Znam 2 pary, które poznały się na portalach randkowych, ale znam też kilka osób, które miały same nieudane randki. Myślę, że po prostu trzeba mieć szczęście i dużo cierpliwości.

Gość gość
dari_26 wczoraj Mam konto na sympatii od kilku tygodni, ale nawiązać z kimś normalny kontakt graniczy z cudem. Ja od razu dostałem nr tel od bardzo sympatycznej girl tylko kierunkowy mnie zniechęcił bo był do Republiki Środkowoafrykańskiej

Gość gość
Jak masz 26 to masz jeszcze 2 lata i twój problem sam się rozwiąże. Po skończeniu 28 będziesz już podciągana pod 30 i zainteresowanie twoim profilem spadnie gwałtownie jak wszystkich 30tek i z każdym kolejnym rokiem będzie sięgać dna. Z tych niedobitków to będą tylko zainteresowani przygodą na raz. Związkiem nie będą zainteresowani, gdyż będą uważali cię już za starą. Na jeden raz dobra, ale na związek lepsza młodsza.

Gość gość
11.19 Bzdura. Moja kuzynka spotkała fajnego, wolnego faceta w wieku 30-lat.

Gość gość
Bo wyjątek czyni regułę? To jest dopiero bzdura. Czy jakieś 30tki wchodzą w związki? Pewnie. Ale czy w większości zainteresowanie nimi jest diametralnie niższe niż młodych dziewczyn? Tak. I wyjątek twojej kuzynki nic tu nie zmienia. Zresztą sama to zauważysz jak się zbliżysz do 30. Ja i moje koleżanki wszystkie zauważyłyśmy ten trend, a nie pojedyńczy przypadek.

Gość ona_krk
Są też dziewczyny, które mają 22-23 lata a zainteresowanie nimi jest prawie zerowe.

Gość gość
Brutalna prawda jest taka, że jak w najlepszych swoich latach pod względem potencjalnej atrakcyjności fizycznej nie mają powodzenie to tym bardziej nie będę go mialy później jak nic nie będę w tym temacie działać. Nad figurą i wagą mogą zawsze popracować, a to jest istotny element atrakcyjności kobiety. I co najważniejsze mają jeszcze czas, który nie ciągnie je 2 kroki do tyłu z każdym krokiem do przodu w postaci zmarszczek i coraz gorzej skóry jak to się dzieje blisko i po 30.

Gość ona_krk
Tylko co zrobić jeżeli dziewczyny są w miarę szczupłe, zadbane mają swoje zainteresowania są lubiane przez innych a mimo tego jedyni faceci którzy się koło nich kręcą to pijaczki i desperaci którym obojętnie jaka byle była.

Gość gość
Szczupłe nie równa się super figura. Co prawda lepsze niż grube, ale szczupłe to jeszcze nie atrakcyjne. Są szczupłe dziewczyny, które mają patykowate nogi i tzw. bezd***e i to nie jest najatrakcyjniejsze. Można popracować nad mieśniami nóg i tyłka w takich przypadkach. A co do drugiej kwestii to widzisz to działa w dwie strony. Niestety jak komuś ktoś się nie podoba fizycznie to automatycznie przypisuje mu łatki negatywne opisujące też jego/jej charakter i osobowość mimo, że nie chodzi tylko i wyłącznie o wygląd w użyciu tych epitetów. Np. desperat(ka), beznadziejny itp. I tak taka dziewczyna, której nie podoba się chłopak z wyglądu z automatu określi go jak najgorzej, np. desperat, ale takim samym sposobem meżczyznom, którym się ona nie podoba z wyglądu robią to samo i też nazwać ją desperatką. Jest to niesprawiedliwe, ale taki jest niestety świat. I śmiem twierdzić, że częściej jesteśmy pod tym względem gorsze od mężczyzn. Często kobiety kryją się z tymi frazesami o najważniejszym charakterze, ale pierszym zapalnikiem do wyzwania faceta jest jego wygląd. Faceci częściej niż kobiety jak im się nie podoba kobieta z wyglądu to po prostu ją oleją bez negatywnego nastawienia do niej. Kobiety natomiast często są wrogo nastawione do meżczyzn, którzy nie odpowiadają im pod wzlędem wizualnym. Takie przynajmniej mam odczucia z mojego otoczenia i z tego co czytam.

Gość gość
Z moich doświadczeń wynika, że jak kobiecie nie podoba się facet a on i tak próbuje ją zdobyć różnymi sposobami to faktycznie zaczyna ją coraz bardziej wkurzać i przypisuje mu jednocześnie negatywne cechy charakteru. A na portalach randkowych są mężczyźni/kobiety których głównym celem życia jest związek. Gdy powiedzą o tym otwarcie są zwykle odrzucani.

Gość gość
Trudno zadowolic babochlopa! Kobiety zawsze wymagaja kogos lepszego a maja coraz wiecej przywilejow i coraz wiecej osiagaja wiec malo kto im poprostu odpowiada

Gość gość
No tak. A faceci to nie mają żadnych wymagań. Jasne.

Gość gość
Jasne, ze faceci maja jakies wymagania ale w przeciwienstwie do kobiet nie sa pretensjonalni i nie oceniaja po okladce, a przynajmniej nie wszyscy

Gość gość
Oj, ja rowniez postanowilam zarejestrowac sie na portalu randkowym. Jednym dodam, i niestety chyba na razie mi on wystarczy, bo pelno emocji ;-) i to nie pozytywnych. Moze dodam, ze szukam mezczyzny w przedziale powyzej 37 lat, wiec wydawaloby sie, ze sa to juz dojrzali, twardo stapajacy mezczyzni, ktorzy wiedza co chca od zycua. Takie mialam wyobrazenia :-) :-) :-)przedstawie mezczyzn, ktorych udalo mi sie poznac 1. tylko pisal, przez pol roku nie znalazl czasu na spotkanie, ale oczywiscie ja mu sie strasznie podobam .......esemesowo ;-) 2.kolejny proponowal spotkanie, ale umawial sie jednoczesnie ze mna i z moja kolezanka, na pytanie czemu to robi-odpowiedzial, ze wymyslam 3.kolejny umawial sie, a nie przyjezdzal....oczywiscie nie informujac wczesniej, ze nie przyjedzue, wiec czekalam jak idiotka, co najsmieszniejsze co pare tygodni najnormalniej w swiecie wysyla mi sms jakby nigdy nic z propozycjami kolejnego spotkania 4.o piszacych zagranica moze nie wspomne, nieustannie brakowalo im pieniedzy na koncie bo przeciez internet jest drogi i sms, a najlepiej jakbyn to ja zadzwonila, codziennie, pare razy dziennie, jeszcze zostaly mi wydzielone godziny dzwonienia. 5.sa rowniez tacy, ktorzy nie wygladaja jak Antonio Banderas, ale wymagaja szczuplosci i gibkosci, sugerujac mi abym wybrala sie na kijki, a dodam, ze otyla nie jestem. 6. najczesciej powyzsi randkowicze logowali sie nieustannie na portalu nawet pare razy dziennie, ale caly czas kazdy z nich zapewnial mnie, ze nie robi tego, bo juz w koncu poznali mnie :-D :-D Na poczatku bralam wszystko do siebie, teraz mam mega rezerwe.

Narzekanie na portale randkowe :D lol no ale to w sumie środowisko dla kobiet oraz przystojniaków. Przeciętny facet to musi napisać 100 maili, żeby się z 1 umówić, bo większość nawet nie odpisze. :D x To takie supermarkety więc trzeba dokładnie tak samo podchodzić... określone kryteria, kilka maili, kawa i weryfikacja.... na drzewo. Dodatkowo, jako kobieta, to w sumie nie masz kosztów :P, więc możesz się umówić i na kilkanaście/kilkadziesiąt spotkań miesięcznie. Po 300 spotkaniach to pewnie poznasz kogośfajnego. 🖐️

Gość gość
Na tym to wszystko polega, musicie odsiać grono cymbałów by znaleźć sobie normalnego. My faceci też nie mamy łatwo, żeby uzyskać odpowiedź od jakiejkolwiek atrakcyjnej kobiety na portalu musimy mieć wyjątkowe zdjęcia i napisać do 100 kobiet a wtedy łaskawie 10 odpisze z czego może 1 będzie chętna by nawiązać jakiś kontakt.

Gość gość
Pisze z pozycji kobiety, ktora naprawde podchodzi powaznie do zycia, jezeli ktos od dwoch lat jest zarejestrowany na portalu, w ktorym jest duzo kobiet, to cos z nim jest nie tak.

"ezeli ktos od dwoch lat jest zarejestrowany na portalu, " x Tylko jeżeli to jest: a) kobieta - sama pewnie wiesz, że macie dziesiątki propozycji tygodniowo b) przystojny facet Szary przeciętniak się w 2 lata umówi ze 3 razy a reszta z was go oleje.... nawet mu nie odpiszą, że ma spadać

Gość gość
Akurat mialam przyjemnosc popisania z mezczyznami, ktorzy sa dluzej na portalu. I okazalo sie, ze ich wymagania nic sie nie maja do wspolnego zycia. No bojezeli ktos mi pisze, ze szuka tylko kobiet szczuplych, bez nadwagi, a sam na zdjeciu nie wyglada zachecajaco, no to heloł!!jestem szczupla ale zasugerowalam mu, aby moze zwracal uwage na cechy charakteru, bo o wyglad mozna zadbac. Mialam takze pana ktory wypytak sie o stan majatkowt, wraz z tym aki samochod posiadam, uznak, ze jest stary rocznikowo(samochod, nie ja) , po co komu taka info???

żeby "pożyczyć" od zakochanej (zbajerowanej) kobiet 50 tys i zniknąć? :classic_cool:

Gość gość
Hihihi, mozliwe. Ocenil, ze sie jednak nie oplaca i.zmienil pole zainteresowania :-)

Gość gość
Czy można być zwykłym śmieciem, który nigdy nie wychodzi z domu , brak kolegów, koleżanek, dziewczyny itp , nikt mnie nie lubi ?.

Gość gość
Jeśli chodzi o portale randkowe mam pecha do facetów którzy mają brzydkie zęby i nieprzyjemny zapach z ust. To drugie powoduje, że facet automatycznie staje się nieatrakcyjny. Przecież dbanie o siebie i higiena to podstawa Ostatnio właśnie miałam taka sytuację, że przyszedł facet w rozwleczonym podkoszulku. Zęby po prostu okrutnie krzywe a do tego z ust mu fiołkami nie pachniało :). Dodam, że chwalił się, że od kilku lat dobrze zarabia, ale na aparat i ewentualne wyleczenie zębów go nie stać...

Gość gość
Lepiej poznawać ludzi na żywo

Gość oliw_90
Są tylko trzeba dobrze patrzeć.

Gość gość
Facetowi (jako płci brzydkiej) trudniej jest zwrócić uwagę kobiety niz kobiecie uwagę mężczyzny. Musi włożyć w to więcej czasu i energii więc nie dziwcie się że mężczyźni gdy już mają okazję z kimś sie spotkać to są bardziej zdesperowani na zatrzymanie przy kobiety. Bedziecie dobijać do 40 to tez zobaczycie jak to jest.

Czytam, czytam i czytam i powiedzcie mi, wy kobiety gdzie się podziałyscie że na portalach was nieumiem trafić. Żaden desperat ze mnie lecz szukam tej drugiej połowy. Jeśli ktoś chce popisać podam maila dgbz1@wp.pl.