Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój 8 miesięczny syn nie chce piersi, o co chodzi?

Polecane posty

Gość gość

Dopóki nie zaczęłam podawać innych pokarmów synek ładnie jadł moje mleko. Po 6 miesiącu życia coś się zaczęło psuć. Nie jestem matką wariatką i uznałam, że skoro tak robi to może potrzebuje już mniej mleka. Ale od dwóch dni nie jestem w stanie podać mu mleka nawet raz dziennie. Próbowałam ściągnąć laktatordm i podać z butli ale też nie chciał. Inne jedzenie je bez problemu. Ale przecież podstawą diety takiego malucha powinno być mleko... co mam robić?

Gość gość
Mój tak miał tylko 2 miesiące później jadł tylko i wyłącznie w nocy a po miesiącu i to odstawil. Zależy jakie neta twoje podejście do karmienia. Ja chciałam karmić do roku więc miesiąc. wczesnien stwierdziłam ze lepiej jak sam się odstawiłam niż później ma być płacz ze niema mleczka. Możesz odciagac mrozic i czekać na lepsze czasy albo zrezygnować. Podobno gdy daje się dziecku jedzenie przed mlekiem to właśnie może się odstawić.

Gość gość
09:14 u mnie bylo to samo ale po 5ipol miesiaca. Nie dalam rady przeczekiwac tego buntu piersiowego i nie spac kilkanascie nocy. Bo taki bunt moze trwac nawet 2 tygodnie. Nie wytrzymalam i zaczelam mm podawac. Ale moja kolezanka, wariatka laktacyjna ktora karmi cycem juz 3letnia corke powiedziala mi ze to ja wszystko zle zrobilam i takie malo dzieecko samo sie od piersi nie odstawia. Brawo. Moze i tak ale ja nie mialam sily psychicznie i fizycznie sluchac ryku po nocach i patrzec na glodne dziecko w imie zasady "jak zglodnieje to zje i z cyca". Maz chodzi do pracy a ja tez niewysapana bo dziecko z roznych powodow sie czesto w nocy budzi a jeszcze glod mialam mu dokladac? tobym potem w dzien nic przy nim nie byla w stanie zrobic ze skrajnego wyczerpania. Moze i dalo sie, ale ja nie dalam rady. Ty zrob jak uwazasz, ja niestety juz nie karmie piersia bo maly zaczal jeszcze bardziej ja odrzucac z czasem, butla za butla i jestesmy na mm. Jest mi przykro ale TRUDNO nic na sile. Nie lubie nawiedzonych fanatyczek kp ktore wszystko zwalaja ma matki. Moze mialy inne dzieci, dzieci sa rozne.

Gość gość
Moze jest gejem ?

Gość gość
I ja chcialam karmic do roku a karmilam 5,5 miesiaca :( A Ty ile karmilas, osobo powyzej, rok?

Gość gość
Tu autorka, to chyba nie jest bunt i trwa to już 3 miesiąc tylko narasta stopniowo. Najpierw zaczął jeść mleko krócej, potem też coraz rzadziej. Teraz nie je mleka już wcale. W nocy na szczęście się nie budzi.

Gość gość
09:28 no to widac i ja popelnilam ten blad (to ja od 5,5 miesiecznego karmienia). Ale naprawde nie mialam pojecia o pewnych rzeczach...d;aczego tak malo sie o tym mowi, pisze? Nie wiedzialam ze cos robie zle z rozszerzaniem diety. Poza tym, moja kolezanka ladowala corce od razu pol sloiczka Gerbera a ta i tak piersi nie odrzucila wiec nawet nie mialam na nikim zlego przykladu...

Gość gość
Zaczęłam rozszerzać zgodnie z zaleceniem pediatry po 6 miesiącu. Stopniowo, najpierw wprowadziłam jeden posiłek stały, syn najpierw dostał trochę piersi, a potem na próbę dosłownie kawałek marchewki. Ponad miesiąc karmiłam co w ten sposób, że najpierw przystawiałam go do piersi, żeby zaspokoić jego pierwszy głód, a potem dopiero jadł coś innego.

Gość gość
U mnie to samo corka calkowicie odrzucila piers w 8 miesiacu.Teraz ma 11 miesiecy je wszystko a za mlekiem mm tez nie przepada

Gość gość
A u mnie to już zupełny cyrk. Synek ma 10 miesięcy jest na piersi. Dietę rozszerzam od 5,5 miesiąca bo Malo przybierał. Efekt taki, że z piersi Malo zjada i ze sloiczka też Malo. Mm tylko100ml. Efekt taki, że jeszcze mnie przybiera. I co zrobić z takim przypadkiem? Dobrze, że zdrowy jak rydz.

Gość gość
Dziewczyny tu autorka. Byłam na spacerze z synkiem, kupiłam na próbę mm... I też nie chce pić... za to obiadek zjadł cały. Nie wiem co mam o tym myśleć.

Gość gość
Co masz myslec? Ze odstwilas dziecko od piersi podajac za szybko i za duzo pokarmow stalych.

Gość gość
Za dużo? Zaczęłam od jednego dania dziennie i to jeszcze po podaniu mleka. To nie były jakieś kolosalne ilości, dwie, trzy łyżeczki np. marchewki.

Gość gość
A dalej co podawala? Po miesiacu ile dziecko mialo posilkow? Sory ale cos krecisz. Jak podawalas tylko kilka lyzeczek marchewki a dziecko odrzucilo piers to czym zylo? To sie kupy nie trzyma co piszesz. Zaczelas dobrze rozszerzac diete, pomalu a potem zbyt duzo posilkow wprowadzilas, zastepujac nimi mleko i dziecko wybralo pokarmy stale. Dziewczyny juz c***isaly to wyzej.

Gość gość
W 6 miesiącu był to jeden posiłek w ciągu dnia. W 7 młody zaczął odstawiać cyrk przy cycku wieczorem i doszedł drugi posiłek, a potem to już równia pochyła... mm też nie chce. Moja mama twierdzi, że ze mną było tak samo...