Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 35l i nigdy nie brałam tabletek anty

Polecane posty

Gość gość

Czy to takie dziwne ? mam 35 lat nigdy nie brałam tabletek antykoncepcyjnych . Wiem kiedy mam dni płodne i jak trzeba to wtedy stosujemy prezerwatywę. Mam jedno planowane dziecko .W ciąże zaszłam za pierwszym razem .

Gość gość
Ale o co chodzi? To żaden wyczyn. Znam wiele takich kobiet. Sama tez nie bralam nigdy anty.

Gość gość
To dobrze, bo na pewno jesteś zdrowsza od tych co biorą (o ile nie bierzesz innego g****a na inne dolegliwości). Co do gumek to one są dobre przy monitorowaniu ale na dni niepłodne (!) jako dodatkowe zabezpieczenie, a w płodne to najlepiej wybrać inną formę .....

Gość gość
A to jak szybko się zachodzi w ciążę to nie ma nic do rzeczy z twoim niebraniem anty. Można nigdy nie brać a i tak mieć problemy na tle nerwowym (przez długotrwały ciągły strach przez niechcianą ciążą), przez zły tryb życia (stresująca praca, beznadziejna nieregularna dieta, chroniczny brak snu, ciągłe przemęczenie), ogólnie przyczyn jest tyle ile indywidualnych przypadków.. Imbalans hormonalny oczywiście jeszcze bardziej wszytko komplikuje, ale nie jest jedyną i ostateczną przyczyną

Gość gość
Inną formę xxx, a NIE antykoncepcji oczywiście..

Gość gość
No popatrz, ale wyczyn. A ja dla odmiany jestem bezpłodna i biorę antykoncepcję, jak to możliwe? Taki paradoks?

Gość gość
Ja też mam 35 lat i też nigdy nie brałam anty, tylko ja z kolei...dość długo zachodziłam w obie ciążę, choć cykle niby idealne, nie ma tu żadnej zasady...

Gość gość
Ja mam 39 lat i tez nigdy nie brałam... Tylko ze się boje raka jajnika, bo jak się nei bierze tabletek to wzrasta ryzyko zachorowania, zwłaszcza jak szybko była pierwsza miesiączka... Mam dwójke dzieci, za każdym razem wpadka, stosowałam metody naturalne plus stosunek przerywany... no i to się nie okazało skuteczne, mimo ze seks potrafił być raz w roku... a teraz od dłuższego czasu ok. 10 lat, jestem sama, na szczęście ciaza nie grozi/// :p

Gość gość
ja też nigdy ich nie brałam, przed planowaniem ciąży używałam tylko prezerwatywy, a jak już urodziłam tyle co chciałam, to założyłam spiralę. Szczerze to nie wyobrażam sobie pilnować się codziennie, żeby wziąć o określonej porze tabletkę, ciągły strach, bo podobno przy alkoholu i biegunce ich skuteczność się obniża i dodatkowo obciąża wątrobę i żołądek, a tak mam spokój, co jakiś czas tylko chodzę na kontrolę do gina, a wymiana raz na kilka lat. Bałam się, że będzie mi przeszkadzać, różne infekcje itp., ale jestem miło zaskoczona, bo nie mam z tym żadnych problemów. Polecam :)

Gość gość
a ja pierwszy raz brałam pigułki w wieku 32 lat, po porodzie pierwszego dziecka, przez 4,5 mca i nigdy więcej. w moim przypadku główne działanie antykoncepcyjne pigułek to libido tak niskie, że zaloty męża wzbudzały we mnie agresję.. do tego te pominięte pigułki.. ochvjeć można! też chyba zdecyduję się na spiralę jak zakończymy rozmnażanie. ewentualnie zastrzyki.

Gość gość
Ja mam 30 i tez nigdy nie stosowalam, bo nie mogę. Tez mam jedno planowane dziecko z pierwszego cyklu. Stosuje metode objawowo termiczna plus prezerwatywy w dni płodne.

Gość gość
A to z zachodzeniem w ciaze pewnie chodzi o to, ze zna sie swoj organizm, i latwiej ucelowac w owulacje. ;) ja zaobserwowalam dolek implantacyjny i juz wiedziałam, ze to ciąża.

Gość gość
jestem od ciebie lepsza, mam 44 lata i też nigdy nie brałam tabletek. Seks uprawiałam tylko siedem razy w zyciu, to był akurat tydzień niepłodny.

Gość gość
Ja mam 32,5 i tez nigdy nie bralam, nawet nie myslalam żeby brać ten syf choć byli mnie namawiali ale nigdy bym się nie zgodziła. To jest trucizna, a faceci co każą to brac swoim kobietom to egoiści, którzy nie kochają tych kobiet tak naprawdę. Bo jakby kochali to by np poczytali ulotkę, skutki uboczne, zainteresowali się trochę a oni maja to kompletnie gdzieś. Oni sobie zdrowia nie niszczą wiec co ich to, a kobietę zawsze można zmienić. Uważam tez ze kobiety które to biorą to takie tepe owieczki... Bez obrazy. Uważam ze myslaca kobieta nigdy nie bralaby tego g.wna. Oczywiście zaraz ktos się odezwie ze hormony są czasem potrzebne na różne choroby a nie tylko jako antykoncepcja. No cóż ja uważam ze choroby można leczyc inaczej, np zmienić dietę, nie trzeba brać pigułek żeby np leczyć trądzik. A teraz na wiele schorzeń przepisuja zaraz pigułki bo z tego jest ogromna kasa, dlatego lekarzom nie zależy żeby szukać innych zdrowych metod leczenia.

Gość gość
Uważam tez ze kobiety które to biorą to takie tepe owieczki... Bez obrazy. Uważam ze myslaca kobieta nigdy nie bralaby tego g.wna. x mysląca kobieta w zyciu nie napisze takich bzdur :)

Gość gość
To jak się bzykacie się.Czy sex to dla was historia w tym wieku.Guma to pocałunek przez szybę.

Gość gość
A jestem " szczesliwcem ', ktory jest tak zbudowany, ze w ciaze zajdzie jedynie podczas pozycji kolanowo-lokciowej :D Oczywiscie w dni plodne.. Inaczej sie nie da i juz ! Wyprobowane i dziala, mam 3 planowanych dzieci :)