Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zaproszenie na kawę dziewczyny zwykle oznacza chęć zdobycia jej?

Polecane posty

Gość gość

Jakiś czas temu pracując w tymczasowej pracy poznałem fajną dziewczynę, która zaczęła pracować razem ze mną. Od początku mieliśmy ze sobą dobry kontakt. Wiem, że kiedy się nie widzieliśmy to pytała o mnie inne osoby. Przepracowała jednak tylko miesiąc, gdyż wykańczało ją to psychicznie (praca w call-center). Ja jednak w tym czasie zacząłem być z inną dziewczyną, z którą mi niestety nie wyszło i rozstałem się z nią ponad miesiąc temu. W połowie grudnia ta koleżanka z pracy napisała do mnie na facebooku z pytaniem co tam u mnie słychać. Od tamtej pory co jakiś czas ze sobą piszemy. Po zerwaniu pomyślałem, że byłoby naprawdę fajnie gdyby udało mi się coś zdziałać w stosunku do niej. Zaproponowałem kawę, chętnie się zgodziła. Mieliśmy być na niej już dużo wcześniej, ale albo jej nie było w mieście, bo wróciła do domu, albo była chora. Zobaczymy się, po dłuższym czasie niewiedzenia siebie, w tą niedzielę. I tak się zastanawiam, czy zaproszenie na kawę w takiej sytuacji jest jasnym sygnałem, że staram się o jej względy? Nie umiem stwierdzić czy podobam jej się czy mnie po prostu lubi, a widać, że lubi na pewno, bo zawsze nam się rozmowa kleiła i lubiliśmy się razem pośmiać. Najgorsze jest to, że nakręciłem się na nią, bo to bardzo fajna osoba, do tego wiele nas łączy jak chociażby zainteresowania, światopogląd itp. Brakuje mi uczucia jakim krótki czas darzyliśmy się z moją byłą, ale to nie była odpowiednia osoba, dlatego chciałbym spróbować z tą koleżanką. Wracając do pytania, czy zaproszenie na kawę dziewczyny zwykle oznacza zainteresowanie nią jako potencjalną partnerką? Chodzi mi o taki konkretny przypadek.

Gość gość
Tak, to sygnał zainteresowania nią jako kobietą. W innych sytuacjach niż twoja też, bo ta twoja jest dosyć typowa.

Gość gość
ona już fantazjuje o planach ślubnych, takie są kobiety, szczególnie młode, więc uważaj

Gość gość
Mysle, ze zaproszenie na kawe oznacza jakieś zainteresowanie kobieta, z tym ze faceci je moga traktowac bardziej na luzie w sensie " pojdziemy sobie na kawe, pogadamy i moze będzie fajnie, zobaczymy", a kobieta już sobie myśli " o rany, zaprosił mnie. pewnie chce żebym została jego dziewczyną i może będzie z tego coś poważnego". Wiec mysle, ze kobiety to odbieraja za bardzo zobowiazujaco

Gość gość
Ehh, no bo wiecie. Nie chcę aby pomyślała, że to tylko takie koleżeńskie spotkanie tylko może coś takiego odrobinę bardziej intymnego. Zależy mi (może trochę za bardzo), aby coś z tego wyszło, ale nie umiem stwierdzić czy się jej podobam.

Gość gość
up

Gość gość
Ktoś jeszcze coś doradzi, hmm? :D

Gość gość
up

Gość gość
up? :/