Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Strasznie dużo ukraińców jest w Polsce, masakra jakaś

Polecane posty

Gość gość

w moim mieście gównianym biednym Radom ciągle spotykam młodych ukraincow w internacie po przeniesionej szkole mieszka ich z 30 ? chlopaki i dziewczyny... ten internat jest na petli koncowej za moim osiedlem, codziennie w autobusie slysze ukrainski język owszem dziewczyny bardzo ładne, ale takie typowo wschodnie, jak na nastolatki dojrzale, styl troche wylansowanej dody czy natalii siwiec skad oni się biorą ? polski rzad ich zaprasza i za nich płaci ? to jest ta dobra zmiana?

Gość gość
Tak. I nie Polski rząd a my płacimy. Nam są odbierane pieniędzr z podatków by dac tym darmozjadom. Dla mnie to chore. Mieszkam w Warszawie i czesto slysze ukrainski częściej niz Polski! Do czego ten pis doprowadzil. Nie jestem rasistka, w Polsce jest mnostwo Azjatow, ale sa normalni. A ukraincy niestety smierdza alkoholem i strasznie głośno sie zachowują, dra japy, hihraja, gafaja przez konorke w autobusie na caly glos, az mam ochote zwrocic uwagę

Gość gość
Niestety to prawda, do tego maja znieść wizy :( z ukraińcami są same problemy, moja znajoma pracuje w małym hotelu i mają przez nich same problemy, zapytacie jakie ? - ukraińcy są głośni, głośno rozmawiają wieczorem, czasem krzyczą, przeklinają, wnoszą alkohol i piją (oficjalnie w hotelu to zakazane, ale przymykają oko gdy ktoś pije po cichu i się nie upija) - masowo rezerwują pokoje na booking.com i się nie pojawiają, potrzebne im potwierdzenie z booking zeby szybciej dostac wizę, takie cwaniactwo, koleżanka potem musi za kazdym razem do booking zglaszać niepojawienie się gościa by zwrocili prowizje (hotele placą za mozliwosc pojawienia sie w bookingu), pokoje w portalu widnieją jako zarezerwowane a one są puste, jej szef od marca wprowadzil obowiązek podania numeru karty kredytowej lub przedpłaty i natychmiastowo rezerwacji z ukrainy o 80% mniej - w moim mieście ostatnio zatrzymano 2 młodych ukraińców po alkoholu za rozbój ,a innym razem pojanego ukrainca który wjechał w przystanek na szczeście w środku nocy i nie bylo ludzi :O - ukraińcy mogą brać 500 plus, zasilki itp Co do Azjatów to nic do nich nie mam, oni bardzo rzadko robią rozruby, inna kultura, u nich ceni się spokoj charakteru, szkoda tylko że boją się/nie chcą integrować z nami i my z nimi, bariera języka, ''zamknięta'' osobowosc Polaków, nawzajem się siebie boimy krępujemy i wstydzimy, azjaci maja swoje sklepy z ciuchami, bazary, bary, knajpy, nie wyludzają pieniędzy od państwa no i nie naduzywają alkoholu 1000x bardziej wolę chińczyków niż ukraińców i murzynow z zacofanych krajów

Gość gość
Azjaci w Polsce potrafia sie dostosowac. Niektórzy ucza sie polskiego niektórzy nie. Dla nich to trudny język. Ukry mogłyby sie uczyć dla nich to banal. Mialam w pracy kolezanke z Bialorusi, na początku z nikim prawie nie rozmawiala, ledwo mowila po polsku, po paru miesiącach już naprawdę świetnie jej szlo, ale była pracowita i ambitna. Ukraincy niestety po trupach do celu. Ukrainki szukają bogatego faceta, ukraincy mieszkają po 20 w jednym pokoki i wywoza kase na wschod i chleja. Znacie jakiegos ukraińskiego naukowca, pisarza? Nie ma tam inteligencji w ogóle...

Gość gość
Ja również jadąc autobusem w Warszawie, będąc w centrach handlowych, często czuje się jakbym był w Kijowie :o

Gość gość
Ja mieszkam na osiedlu gdzie jest duzo Azjatów. To prawda że potrafią być lepszymi sąsiadami niż Polacy, którzy nawet dzień dobry nie odpowiedzą. Azjaci zawsze mili i uprzejmi próbują sie dogadac jak potrafią. Ale.... tak naprawdę przez Azjatów Polska traci wiecej pieniedzy niż przez Ukraińców. Azjaci którzy są moimi sąsiadami to bardzo bogaci ludzie, każdy z nich ma co najmniej 2 nowe BMW albo Porsche. Na tyle dobrze ich znam, że rozmawiam z nimi o interesach jakie prowadzą. Obroty mają w grubych milionach, każdy z nich przyznaje, że nie płaci podatków albo płaci jakieś małe kwoty. Polska przez to traci setki milionów rocznie. Oczywiście to nieudolność państwa Polskiego, że nie potrafią albo boją się uszczelnić podatków od Azjatów. Jestem współwłaścicielem domu z Azjatami. Rok rocznie dostaje wezwanie za niezapłacony podatek od nieruchomości. Od 9 lat sąsiad Azjata nie zapłacił grosza podatku za swoją cześć nieruchomości. Także wbrew pozorom to polska traci dużo wiecej na Azjatach niż na Ukraińcach.

Gość gość
ale to wina dziurawego systemu podatkowego, rząd woli męczyć przedsiębiorców typu pan Roman Kluska lub zwykłych szaraków, a reszte przepuszcza przez sito. Sama znam faceta azjate, ma żonę polkę, moi sąsiedzi, tzn mieszkają na tej samej ulicy co ja (szeregowce), facet jest z zawodu chemikiem i kimś tam jeszcze, bardzo kulturalny, mówi świetnie po polsku, wszyscy go lubią, pochodzi z Korei Południowej, poznali się na wakacjach 20 lat temu, mają syna i córkę, fakt są bogaci, dwa mega wypasione samochody. Chłopaka z Białorusi też znam, jego babcia była Polką, pracowity, praktycznie nie pijący, spokojny, żadnych zasiłków nie bierze tylko jakieś stypendium niewielkie i musi dorabiać, takich ludzi chętnie bym u nas widziała. Najgorzej z integracją jest wśród czarnoskórych (tu jest mega dużo barier, kolor skóry, czesto religia, niechęć ludzi albo imigranci pokroju Simona Mola, niby nie muslimy ale z religiami plemiennymi, Mol przecież uważał że uprawiając seks z jak najwiekszą liczbą młodych dziewczyn pozbywa się wirusa HIV :O), takiemu trudno to wytlumaczyć, to tak jakby chrześcijanowi wmawiać żeby przestał wierzyć w Jezusa

Gość gość
Play nawet zrobil specjalna reklame dla nich i umowe. Paranoja....

Gość gość
No i macie ten swój PiS gdzie polski obywatel jest obywatelem dalszej kategorii po Ukraińcach i nawet Chińczykach czy Koreańczykach haha. Żaden rząd nie chronił interesów naszych rodaków i nie będzie!!!

Gość gość
Jesteście bardzo ograniczeni, przecież poligamia istnieje w większości krajów, można mieć po kilka żon. Za przyzwoleniem to nie jest zdrada, to tylko i wyłącznie w waszych umysłach. :) Niebezpieczeństwo da dzieci, bo rodzice uprawiają seks z kim chcą nie ograniczając się? :D To zdrowe warunki, bo nikt nie ma ciśnienia i pretensji, nie jest wiecznie zazdrosny, nie ma kłótni zazdrości.

Gość gość
sorry nie ten temat :)

Gość gość
Niestety to prawda z Wietnamczykami i Chińczykami to oszuści i złodziej, nawet języka nie raczą się nauczyć, ale ich dzieci mówią, no, ale chodzą do polskiej szkoły. Co do Ukraińców to ci bogatsi, np na uczelniach to chamy, ci co ciężko pracują to najczęściej dobrzy ludzie, ale jest też grupa prymitywów i niestety ich jest coraz więcej. Generalnie jestem przeciw sprowadzaniu jakichkolwiek imigrantów, nigdy Afrykanów i Azjatów, w tym tych poyebusów arabskich. Tylko Europejczycy, a i to rdzenni.

Gość gość
Wole Ukraińców niz arabów i ciapkow

Gość gość
już jest za dużo , podobno zjechało już 6 milionów nawet nie wiadomo kiedy

Gość gość
Dla mnie jest to chore:( dostają stypendium za studiowanie i akademiki za darmo :( do tego pracodawcy ich wolą bo są róznorakie ulgi i profity :( to my płacimy podatki , to nas się okrada na każdym kroku w imię czego ? aby ich ściągać

Gość gość
ukraińcy są głośni, głośno rozmawiają wieczorem, czasem krzyczą, przeklinają, wnoszą alkohol i piją (oficjalnie w hotelu to zakazane, ale przymykają oko gdy ktoś pije po cichu i się nie upija) To akurat jest niezależne od narodowości. Ktoś pisze o studiowaniu. Gdyby jeszcze były to kierunki techniczne lub medycyna z gwarancją, że uzdolnieni w tym kierunku zostaną w PL,to tak. Rzecz w tym, że dominują społeczne i humanistyczne, po których jest mnóstwo Polaków bezrobotnych lub na budowach, zmywakach w innych kajach. Czy Polska ma za mało socjologów, ekonomistów etc?

Gość gość
to całe ściąganie ukropów źle się kiedyś dla nas skończy

Gość gość
ukraińcy studiują głownie turystykę i różne biznesowe kierunki

Gość gość
a ja ****** ukrainki i potem rodza dzieci :)

Gość gość
gość dziś Po których też jest masa bezrobotnych, a przydatność tychże kierunków jest wątpliwa.

Gość gość
Na podkarpaciu to już w każdym miescie są ukraincy. Uczą sie i pracują w wielu firmach ale często przychodzą do roboty na bani i nie przychodzą do pracy bez usprawiedliwienia.

Gość gość
@ gość 2017.03.02 Tylko przepraszam, ale co rasizm ma do Ukraińców? No chyba że Ty jesteś kolorowa, ale z pozostałej części wpisu bym tak nie wnioskowała. X Mogę potwierdzić że czasem w Warszawie (i to praktycznie całe centrum, Ochota, Mokotów, Ursynów, Ursus) częściej np w komunikacji miejskiej słychać ukraiński albo rosyjski niż polski. I też wkurza mnie fakt że kupę zarobionej kasy wywożą na wschód. Co do tego, że nie słyszy się o ukraińskich naukowcach, to mnie to wcale nie dziwi. I ciebie też by nie dziwiło, gdybyś poznała trochę historii. Ukraińska państwowość jest bardzo młoda, ale ukraiński naród identyfikuje się jako odrębny już od wielu, wielu stuleci. Ich historia to historia chłopstwa (poddani m.in. polskich właścicieli ziemskich), a później historia kozaków, którzy założyli Sicz, na terenie mniej więcej centralnej części Ukrainy (patrząc na aktualną mapę). Do Siczy początkowo zjeżdżali (uciekali) rozbójnicy, ścigani przez władzę, hołota jednym słowem. Jednak były też jednostki bardziej wartościowe. Z początku swoje miejsce tam znajdowali pospolici przestępcy, powoli z czasem zaczęła kształtować się społeczność kozaków którzy byli, można tak to nazwać, wojownikami, również najemnymi. Dopiero kilkaset lat od założenia Siczy zaczęła się rodzić pewnego rodzaju świadomość odrębności narodowej. Jednak walka o niepodległość była bardzo długa, ponieważ jak wiemy dopiero po pierwszej wojnie światowej udało się stworzyć jednostkę względnie autonomiczną, której sukcesorem jest dzisiejsza Ukraina.

Gość gość
Właśnie olewają robotę , gdy Polak tak zrobi wylatuje na zbity ryj , znałam dwie ukrainki jedna chodziła jak chciała do pracy a druga z sąsiedniego miatsa miała pracować w jakimś biurze z innymi i myślicie ,że chodziła ? Siedziała u tej drugiej całymi dniami albo szła na godzinę dwie bo miała klucze. Całe dnie po galeriach handlowych i tylko kasę przewalała i chwaliła się co to se nie kupiła.

Gość gość
a no masakra , nie podoba mi się to całe ściąganie ich tutaj

Gość gość
Nooo u mnie we wrocku to samo! Wszędzie ukraina! Ale wczoraj w centrum borek zbiegam ze schodów, byłam w rtv agd a na dole chyba z 50 cyganów! Wchodzą, wychodzą, stoją, namawiają się, łażą, krzątają się to tu to tam, ja piertolę, wydygałam się równo! Słyszałam że gdzieś tam we włoszech na raz weszło 100 cyganów do restauracji, zamawiali żarli a naraz wszyscy wstali i wyszli! Zupełnie jak u nas w kasynie plaza! Przyłażą robią szum, wyżerają darmowe kanapki i wychodzą! :D ja piertolę świat się kończy!

Gość też bogocz
UKRopów trzeba wy//pier//dolić na zbity pysk, i to szybko! Bo jeszcze tego pożałujemy. Mówi się, że wysyłają na Ukrainę już ponad 30 miliardów PLN rocznie! Niczym się to nie różni od najazdu ciapatych na Niemcy, Francję czy UK! Co do Azjatów - nie rozumiem tych pochlebnych opinii, chyba nie słyszeliście o Wólce Kosowskiej i tym podobnych miejscach, których jest trochę. Handlują tam na potęgę, wszystkim, obroty rzędu kilku miliardów miesięcznie!!! Bez żadnych podatków, ZUSów, PITów, VATów, NIC!!! i odbierają rynek polskim firmom! Jak można się na to godzić??

Gość gość
a po co im Polski rząd pieniądze wysyła , to z podatków podatników :( banderland się dozbroi i jeszcze nam ros******l zrobia , bo Ruskich się boja i tylko piszczą ,że ich najechali

Gość gość
w Przemyślu już się całe gangi tworzą

Gość gość
up