Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość Dorota

kobitki ktorej sie udalo po CLOSTILBEGYT??? Cz 2

Polecane posty

Gość gość_ruda
Dziewczyny byłam dzisiaj na monitoringu. Wcześniej mówiłam Wam, że jak miałam monitoring to pęcherzyk rósł w prawym jajniku. Dzisiaj teoretycznie 10dc (miałam wcześniejsze plamienia). W prawym jajniku pare malych pęcherzyków, a za to w lewym jeden pęcherzyk o wymiarach 16,3 mm. Powiedział że endometrium trochę małe, ale zobaczymy na następnym monitoringu we wtorek.

Gość gość_ruda
Chodziło mi że jak wcześniej miałam w ogóle owulacje to zawsze w prawym jajniku.

Gość kkk2891
gość lena u mnie chyba nie było wskazan do takich badan. pierwsza ciaza(zdrowy syn) , druga (20 tydz. wada rozwojowa, do 18 tyg.wszystko było ok) a teraz to ciaza chybiona(pusty pecherzyk).zobaczymy jeszcze jak wyniki. gość_ruda a u mnie przewaznie z lewego jajnika.

Gość gość lena
Violina norma w fazie lutealnej progesteronu jest do 24 także wychodziło by na to, że jesteś w niej teraz. Ale ja ze swojego doświadczenia wiem, że owulacji nie miałam a progesteron byl właśnie w normach fazy po owulacyjnej. U mnie zawsze lekarz sprawdzał poprzez usg i ciałko żółte. Ale skoro Ci tak zaleci to pewnie wie co robi :) a który masz teraz dzień cyklu? Odczuwalas w jakiś sposób owulacje? Np ból jajników większą ochota na przytulanko śluz?

Gość gośćAla
Violina, nie podałaś jednostek ale pewnie ng? jesli tak to na pewno była owulacja - bardzo dobry wynik.

Gość gość lena
Kkk 2891 a to rozumiem. W takim układzie faktycznie nie ma takiej potrzeby. Fajnie, że masz synka, napewno trochę lżej jest gdy się ma już dziecko i w każdej chwili można je przytulic. Ale oby więcej już Ci się nie przydarzyło nic złego.

Dzisiaj jest moj 22 dzien cyklu i owulacje odczuwalam. Bole podbrzusza lewego jajnika i testy owulacyjne pozytywane. Tak jednosta w ng :)

Gość michalina92
boli mnie podbrzusze zaraz po okresie? czemu tak cos jest nie tak?

Kasiur88 odczuwałaś jakieś objawy ciąży ? Zdarzylo się coś dzieki czemu pomyślałaś, ze sie udalo? :)

Gość Kasiur88
Mnie bolało podbrzusze potem doszły plecy i osłabienie zupełnie jak przy przeziebieniu do tego mnie mdlilo podczas jazdy samochodem za pasażera :-) i tak szczerze to nie wierzyłam że się uda w 1 cyklu z Clo tylko mój mąż był przekonany że się napewno udało :-)

Gość kkk2891
gość lena napewno jak ma sie dziecko to jest o wiele łatwiej niz starac sie o pierwsze. bo nawet jakby sie nie udało to mam juz. oj z tym przytulaniem to tak sobie, chyba wchodzi w ten trudny wiek powoli. niedługo 12 lat konczy. aaa testwałas moze jeszcze raz? Violina90 pierwsza ciaza, bol podbrzusz jak przed okresem i piersi, druga zero objawow. w tej chybionej,byłam wrazliwsza na zapachy.

Gość gość aaaa
Kkk2891 dzisiaj nie testowałam. Cierpliwie czekam, może jutro.

Ja wlasnie nic nie odczuwam narazie.. no moze sutki mnie troche bola i plecy na dole, ale mialam zawsze tak przed miesiaczka wiec pewnie i tym razem przyjdzie @ :/

Gość gośćAla
Aaaa, podziwiam Twoje opanowanie :)

Gość gośćAla
Violina, trzymam kciuki :)

Gość gość aaaa
Dziewczyny testu ciazowego nie robilam dzisiaj, ale zrobiłam testvowu. Bo podobno wykrywa tez ciążę. I są dwie takie same krechy. I teraz tak czy wczorajszy ciążowy wykrył LH iwulacyjne, czy dzisiejszy owu wykrył HCG? Teraz to dopiero sobie w głowie namieszałam.

Aaaa jak masz możliwość to zrób dzisiaj krew będziesz pewna :-) normalnie morda mi się tak ucieszyła jak przeczytałam że 2 krechy mimo że to test owu :-) trzymam mocno kciuki żeby okazało się że to fasolka :-*

Gość gośćAla
aaaa, jeśli test ciążowy pokazał drugą krechę (nawet bardzo bladą) to jest ciąża. Jeśli chodzi o test owu to na nim bym nie polegała ;)

Gość gośćAla
takie coś znalazłam w necie: 'Dla niedowiarków wytłumaczenie dlaczego test owulacyjny wskazuje ciąże, łacznie z chemicznym wytłumaczeniem dlaczego Czy test owulacyjny wykrywa ciążę? To pytanie pojawia się tak często, a inwencja twórcza testujących nie zna granic zatem słowa wyjaśnienia. Test owulacyjny wykrywa ciążę Dlaczego? to jest tak naprawdę jego wada bo krzyżuje się z hormonem ciążowym HCG w niskich wartościach, ale konstruując test i jego czułość zakładaliśmy, że człek będzie testował w okolicy owulacji. A teraz wstawka dla chemików, dlaczego tak jest Otóż podjednostka Beta HCG wykazuje bardzo duże podobieństwo do LH. Jak duże, aż ciężko uwierzyć ale jest to 91 aminokwasów !!! w łańcuchu o długości 121 reszt aminokwasowych Test krzyżuje się z HCG na poziomie 10 co oznacza, że przekroczenie tego poziomu powoduje pozytywny test owulacyjny (1-2 dni od zagnieżdżenia) Dużo testujących używa zatem 9-10 dni po owulacji testów owulacyjnych, żeby zobaczyć jak wyjdzie jak pozytywnie to testują ciążowym, ale UWAGA TEST OWULACYJNY zawsze WYCHODZI POZYTYWNIE W CIĄŻY ale POZYTYWNY TEST OWULACYJNY po owulacji NIE MUSI oznaczać ciąży dlatego radzę testujecie ciążowymi TEST OWULACYJNY jeżeli ma przepowiadać ciążę MUSI MIEĆ KRESKĘ TESTOWĄ CIEMNIEJSZĄ OD OWULACYJNEJ lub PRZYNAJMNIJE TAKĄ SAMĄ jeżeli testowa jest jaśniejsza to nie jest to zwiastun ciąży. "

Gość gość aaaa
Dzięki Ala. Czytałam to dlatego zrobiłam ten test owu. Ale to i tak niczego nie wyjaśnia.

Gość gość_ruda
Gość aaa idź na badanie krwi. Będziemy czekały na info. Super jak byś była w ciąży. Ja dziewczyny jestem dzisiaj tylko dobrej myśli. Od ok trzech tygodni robię coś w kierunku odchudzania. Szło bardzo ciężko i wreszcie ruszyło. Codziennie troszkę mniej. Za mną prawie 4 kg. Teraz wierzę że jak to mi się udało to i uda się z clo. Nie może być inaczej. Mam nadzieję że utrata wagi też w tym pomoże.

Gość gość aaaa
Zrobiłam test :). Jest druga, mniej wyraźną niż kontrolna ,ale wyraźnie jest. U nie z porannego moczu.

Aaaa bardzo sie ciesze :) teraz trzymaj kciuki zebym i ja po swietach ujrzala taki widok :)

Gość gość aaaa
Violina będę trzymać mocno :).

Gość gośćAla
aaaa pięknie! :D 🌻

Aaaa cudownie ;-) co miesiąc dobre wieści :-) teraz tylko czekać na 2 kreseczki u pozostalych dziewczyn <3

Gość kkk2891
aaaa gratulacje

Gość gość_ruda
Aaaa super

Gość kkk2891
aaa a ktory masz dzis dzien cyklu

Gość gość aaaa
KKK dzisiaj 32 dzień cyklu, ale owulka była według testów 28 marca