Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Depresja w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny :) Mam takie pytanie czy ktoras z was miala depresje w ciazy ??? Jak tak to jakie mialyscie objawy i jak sobie z nia poradzilyscie???

Gość gość
Up up

Gość gość
Up up up up

Gość gość
Witam. Jestem w 4 miesiacu ciazy i juz nie daje rady. Od kad pamietam zawsze chcialam byc mama, ale jak juz zaszlam w ciaze to nie nie chce tego... moj partner potrafi tylko mnie potepiac ( gdzie twoj instynkt macierzynski, to moze usunmy itp. Itd. Takie slowa kazdego dnia) nie mam wsparcia z nikad... ciagle wszystko widze w czarnych barwach, przestalam o siebie dbac, nie chce mi sie zyc. Wczoraj wpadlam w histerie, zaczelam wszystkim co pod reka rzucac i blagalam zeby to wszystko ode mnie zabrali, ze nie chce tego dziecka( mama nie mogla mnie uspokoic, chciala dzwonic po pogotowie)... Nie mam juz do tego wszystkiego sily, ciagle rycze. Boje sie ze jak to dziecko sie urodzi to je skrzywdze... chcialabym znowu cieszyc sie zyciem jak dawniej...

Gość gość
Kochana ta depresja nie jest od ciebie. Ona jest z poczucia braku wsparcia. Kopnij partera w dupe, ze to tez jego dziecko

Gość gość
Może brakuje ci pozytywnych obrazów macierzyństwa? Jeśli tak, to może warto poznać inne matki, takie które maja fajne rodziny? Może na jakiś zajęciach gimnastycznych? A może jest tak ze to nie ciąża wywołuje depresje a problem w zupełnie innej dziedzinie? Zawodowej na przykład? Albo jakieś niezałatwione sprawy?

Gość gość
Szczerze mówiąc jak widzę na tym forum tematy typu ciaza rujnuje ciało a dziecko życie to też wpadam w depresję, wszystkiego mi szkoda ze starego życia przed ciaza, nie pojezdze7 w tym roku motocyklem ani rowerem, ie zacznę sezonu biegowego, nie zrobię wielu rzeczy które kocham :( za to wydam kasę od.ozone na wakacje na wyprawkę.

Gość gość
Dziewczyny, co wy? ! Posiadanie dzieci, bycie mamą, to wspaniała rzecz. Sama mam dwójkę.oczywiście różnie bywało, były ciężkie momenty szczególnie z pierwszym dzieckiem, ale w życiu nie cofnelabym czasu i z nikim bezdzietnym bym się nie zamieniła! Życzę Wam dużo zdrówka i wytrwałości :-)