Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak jestem MOPSiara

Skoro karają mnie za pracowanie to w ramach sprzeciwu będę żyła z MOPSu

Polecane posty

Gość tak jestem MOPSiara

Poszłam do pracy. Podpisałam umowę na 1800 zł/mc. Pomyślałam, że prawie dwa tysiaczki na początek wystarczy. Jakież było moje zdziwienie, gdy na koniec miesiąca odebrałam ledwo 1300zł. Okazało się, że za podjęcie uczciwej pracy ZUS ukarał mnie podatkiem prawie 250 zł, to samo zrobił NFZ karając mnie składką 140 zł, a skarbówka naliczyła sobie zaliczkę w wys. 93 zł. Postanowiłam rzucić to w pisdu takie "zarabianie" i przejść do prywatnego zakładu koleżanki, która od dawna namawia mnie był została jej współpracownicą. Plusem były znacznie wyższe zarobki, a minusem konieczność założenia własnej działalności gospodarczej. Ale jak mi koleżanka zrobiła symulację przykładowych dochodów, wcale niepewnych dochodów, bo wszystko zależy od sprzedaży, jak mi do tego doliczyła rózne urzędowe składki, podatki, kwoty jakie będę musiała odprowadzać do skarbówki, to wyszło mi, że im ciężej będę pracowała tym wyższe kary podatkowe mnie czekają. To wiecie co? Mam w doopie taki interes. Zrezygnowałam z prac, przeszłam na MOPS i teraz jestem nagradzana zasiłkami za siedzenie w domu i lenistwo :) Ewentualne pretensje proszę kierować nie do mnie, a do urzędasów karających ludzi za pracowanie. Proste.

Gość gość
Bez rejestracji w PUP MOPS ci nic nieda juz nie pitol:-D ,a dla mlodych oni tam prace znajdą:-D jak zrezygnujesz to cie wydejestrują automatycznie pomocy z MOPS niedostaniesz,kozystam to wiem.I nierob ludziom z mozgu wode;-)

Gość gość
pozatym dostanoesz 320zl na miesiadz,idz do Mops i zyj za,te sume:-D :-P

Gość gość
Prawdziwi mopsiarze (pijaki, menele, banderowcy, cyganie) maja : -kase z mopsu -dofinansowanie na bachory -500+ - zbiorki -dary, paczki -kradzieze -oszustwa na wnuczka -wyłudzenia

Gość gość
jestem facetem i niekradne na d***e niezarabiam bachorow niemam ,inna sprawa zes kobita mozesz walic mops w rogi,ja mam 320zl reszte musze na zlomie dorobic zeby przezyc,mam 60lat i chetnie bym do pracy poszedl za,1800zl ale wszedie chca mlodych a mlody za,1800 niebedzie ro il woli vupoty na kafe wypisywać :-P

Gość gość
no i co z tego że mają, nikt ci nie broni stać się jedną z nich, zobaczysz wtedy jakie fajne jest ich życie,