Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak to wytłumaczyć że moja babcia odżywiała się zdrowo a zmarła na raka żołądka

Polecane posty

Gość gość

Teraz moda na zdrowe odżywianie, mam znajomą która zaopatruje się w ekologicznym sklepie i wydaje w nim na siebie ponad 2 tys miesięcznie na jakieś specjalne pożywienie wszystko takie bez chemii, bez konserwantów itd A dlaczego moja babcia która mieszkała na wsi, jadła mięsko tylko własnych kurcząt nietłustych co dziobały trawkę wokół domu, jajka własne jadła, zioła własne, warzywa naturalne z ogródka, mleko od krowy, śmietanę naturalną, masło ubijała.Chleb swój piekła bez żadnych ulepszaczy,no wszystko zdrowe , najzdrowsze jakie może być. Zmarła na raka z przerzutami w wieku 80 lat. Przecież powinna dożyć setki z takim ekologicznym życiem.Umysł miała idealny, żadnej demencji, normalnie myślała jak 30 letnia osoba, płynnie mówiła, bystra, serce zdrowe, dlaczego ten rak układu pokarmowego ? Skąd ?

Gość gość
To proste,wystarczy że złapała helikobakter pyroli.Wywołuje wrzody żoładka i nadżerki a w efekcie raka .s

Gość gość
Moja ma 82 lata i jest zdrowa. Zawsze miała gdzieś zdrowe odżywianie, jadła wszystko na co miała ochotę i w dowolnych ilościach. Nawet nie utyła. W wieku 70 lat rzuciła palenie, bo jej szkoda było pieniędzy na Marlboro. Wydaje mi się, że to przypadek po prostu, nic więcej. Nigdy się nie przejmowała swoim zdrowiem, a jest sprawna, lezie po schodach, z głową też wszystko w porządku

Gość gość
Po 1 miała już 80 lat a po drugie jadła współczesne jedzenie, czyli np. warzywka rosnące w zanieczyszczonym powietrzu. Tak na przykład.

Gość gość
Zarcie prosto od brudnego zwierza jak widać nie jest najzdrowsze.

Gość gość
babcia na pewno nie mieszkała w zanieczyszczonym powietrzu.Domek na skraju lasu odosobniony wśród przyrody ,jeśli byłoby zanieczyszczone powietrze to bardziej płuca albo serce.Złapanie bakterii i wrzody ? Może , tylko współcześni ludzie niektórzy wydają kosmiczne pieniądze na ekologiczne żarcie własnie żeby nie mieć raka itp np koktajl z jarmużu który obecnie pije każda modna laska jest własnie polecany jako antyrakowy

Gość gość
ponieważ zdrowe odżywianie zmniejsza prawdopodobieństwo zachorowania a nie je wyklucza! przecież to oczywiste i logiczne. Tak jak palenie zwiększa ryzyko zachorowania na rak płuc czy krtanie to nie oznacza automatycznie że każdy palacz będzie miał raka, a każdy niepalący go nie dostanie. Po prostu wśród palaczy będzie więcej osób z rakiem płuc niż wśród osób niepalących. Kapewu?

Gość gość
jadła mięsko jajka jadła, mleko od krowy, śmietanę, masło- i masz odpowiedź

Gość gość
Napewno jadla mieso z wpieprza a ono wywoluje raka i napewno nie leczyła zapalen przewodu pokarm i wywołało raka

Gość gość
Widocznie jadla cos czego nie powinna , nawet jak z wlasnego ogrodu. Albo miala polip i ten polip zlosliwy sie zrobil.

Gość gość
Rozne przyczyny mogly byc. A czy brala duzo tabl np z krzyzykiem? Na bol glowy? Dowiedz sie :) Znam taka babcie ktora umarla na raka zoladka bo brala za duzo tabl przeciwbólowych, one wypadaja zoladek

Gość gość
Jesli swinia ma raka jakiegos a potrm ja zjemy to ten rak moze u nas powstać. Rak moze byc w krwi i jak ta krew zjemy to umrzemy. Nie jedzcie miesa!!! Badzcie wege

Gość gość
Moze miala nieprawidłowości w zoladku np za duzo kwasu to zrobily sie nadzerki a z nadzerek rak

Gość gość
bo zdrowe ekologiczne jedzenie powoduje też raka