Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy któraś z Was tez ma faceta, który nie uznaje dnia kobiet?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie

Gość gość
Jakiś zjeb. Wiesz jakie dziś były kolejki w kwiaciarniach?

Gość gość
Mój partner uważa, ze to komunistyczne święto i życzeń mi tego dnia nie składa, bo mówi, ze on tego nie uznaje. Za to składali mi dziś życzenia nawet dalsi znajomi sms-em, więc nie jest tak źle.

Gość NIE ŚWIĘTOM KOMERCYJNYM
Jestem facetem i NIE uznaje żadnych "świąt" komercyjnych, typu walentynki, dzień kobiet, dzień dziecka, ani nawet rocznic, bo to debilizmy dla bezmózgów aby im wyprać resztki mózgów i wydoić z kasy której nie mają!!!

Gość pewnie blondynka
gość dziś Mój partner uważa, ze to komunistyczne święto i życzeń mi tego dnia nie składa, bo mówi, ze on tego nie uznaje. Za to składali mi dziś życzenia nawet dalsi znajomi sms-em, więc nie jest tak źle. Zgłoś Facet mądry, niestety ty głupia, czyli wszystko w normie.

Gość gość
8 marca 1908 8 marca 1908 roku w Nowym Jorku kilkanaście tysięcy kobiet chciało zmienić swój los. Pamiętajmy, że działo się to w czasach, kiedy kobieta nie była jeszcze uważana za obywatela, za kogoś równego mężczyźnie, za kogoś, kto potrafi realnie ocenić swoją sytuację, zadbać o siebie, wyuczyć się czegoś tak dobrze, jak mężczyzna. Ale - wracając do Nowego Jorku, 8 marca w jednej z fabryk robotnice tyrające od rana do nocy za marny grosz, postanowiły się upomnieć o poważne traktowanie. Zastrajkowały. Chciały godnych warunków pracy i prawa wyborczego. Właściciel fabryki, chcąc uniknąć skandalu, po prostu je w niej zamknął. Wybuchł pożar. Spaliło się wtedy 129 kobiet. Dzień Kobiet - komunistyczne święto? "Znając historię tego pożaru, łatwo możemy zrozumieć, że 8 marca nie wiele ma wspólnego z komunizmem i kobietą na traktorze. Ta data jest ważna dla wielu kobiet, które utożsamiają się działaniem ich prababek na rzecz równości. Wciąż przecież kobiety są traktowane w inny sposób niż mężczyźni, tylko dlatego że są kobietami. Dotyka to kobiet na całym świecie. Prawda jest taka, że kobiety na całym świecie musiały wyjść na ulice, musiały strajkować, musiały siedzieć w więzieniach, musiały nawet umierać, żebyś Ty dzisiaj mogła przeczytać ten tekst."-kariera.wsukience.pl

Gość gość
Historii ciąg dalszy Teraz będzie trochę o historii starożytności. Niektórzy łączą dzisiejszy Międzynarodowy Dzień Kobiet ze świętem o nazwie Matronalia. Były to święta obchodzone w Rzymie, powiązane z kultem płodności, z bóstwami żeńskimi. Przypominało ono trochę dzisiejszy dzień kobiet, gdyż zwyczajem było, żeby mąż obdarował swoją żonę, jakimś miłym prezentem. Tego dnia świętowały nawet niewolnice i prostytutki. Liczyła się kobiecość. To ona była wyniesiona na piedestał tego dnia. Dzień ten przypadał 1 marca. Dzień Kobiet w USA, Europie, Polsce "28 lutego 1909 roku w USA odbyły się pierwsze obchody dnia kobiet. Miały upamiętnić śmierć strajkujących kobiet, które zginęły rok wcześniej. W 1910 roku Międzynarodówka Socjalistyczna ustanowiła Międzynarodowy Dzień Kobiet, który miał na celu podkreślić, że kobiety też są ludźmi i należą się im prawa, takie same prawa, jak mężczyzną. Kilka krajów europejskich (Szwajcaria, Austria, Niemcy, Dania) również świętowało dzień kobiet. Jednak w roku 1914 wybuchła I wojna światowa i tradycja została zerwana."

Gość gość
mój zapomniał i kupił SOBIE czekoladki :D

Gość gość
Socjaliści, najwięksi zbrodniarze ludzkości, jeśli ich wszystkich podliczyć - Hitler, Lenin, Stalin, Mao, Che. I ja mam świętować święto stworzone przez socjalistów? ha-ha.

Gość gość
"Dzień Kobiet w ZSRR – od 1965 święto prawdziwie komunistyczne Pierwszy raz dzień kobiet obchodzono w Rosji tuż przed I wojną światową. Dzień kobiet w ZSRR ustanowiono świętem państwowym na wniosek feministki, która przekonała Lenina, żeby 8 marca ogłosił świętem. Tak więc Lenin ustanowił święto kobiet. Dzień kobiet nabrał dopiero wtedy wydźwięku komunistycznego. Od 1965 roku, „w celu upamiętnienia zasług kobiet sowieckich w budowie komunizmu” w ZSRR 8 marca stał się dniem wolnym od pracy. W Polce dzień kobiet zauważono dopiero w czasach PRL. Ruch kobiecy nie był ani przed I, ani przed II wojną światową tak silny, jak w innych krajach. Przed wojną nie było Polski – więc nie tylko kobiety nie były obywatelkami Polski, ale mężczyźni też. Bardziej polityczna była wtedy niepodległość, niż troska o losy kobiet. Natomiast tuż po ustanowieniu II RP kobiety szybciutko zmusiły Piłsudskiego, aby im prawa dał. Uległ w końcu pod naciskiem swojej żony i polskich feministek.W PRL dzień kobiet nie był lubiany, gdyż stał się kolejnym świętem „obowiązkowym”. Zapomniano o robotnicach z Nowego Jorku, zapominano o tym, po co go ustanowiono. Był tylko goździkiem i paczką rajstop."

Gość gość
19:09 za długie, żeby przeczytać?

Gość gość
Albo Twój facet nie wie od czego się to zaczęło, albo to manifa. Wszystkie kobiety dostają kwiaty, czekoladki itd. Trochę głupio olać swoją dziewczynę. Za dwa dni jest dzień mężczyzn. Obchodzi czy też nie? :D

Gość gość
19:04 tak? Masz starą nokię, telewizor z dupą i malucha? Czy tylko na innych oszczędzasz? :D

Gość lubie nature
Dzień kobiet to syf i malaria, raczej dzień SMIERCI miliona pięknych roślin.

Gość gość
19:08 zdanie prawików znamy bardzo dobrze.

Gość gość
" Masz starą nokię, telewizor z dupą i malucha? Czy tylko na innych oszczędzasz? smiech.gif " x O właśnie widać na czym naprawdę Wam kobietom zależy. :) Na kasie haha same się odkrywają. Jak ktoś robi nie tak jak sobie życzy Pani i władczyni to zaraz wymyśla od starych nokii i innych głupot. :)

Gość gość
Ten cały Dzień KOBIET to komunistyczny wynalazek. Trzeba to tempić! Komuna się skończyła.

Gość gość
"19:09 za długie, żeby przeczytać? " x Czy wy kobiety jesteście naprawdę upośledzone umysłowo? Sama to przeczytaj od deski do deski i porównaj z moim postem, upośledzona istoto.

Gość gość
19:24 jesteś typową sknerą. Można kupić dziewczynie czekoladę za ok. 5 zł. Liczy się gest. Za dwa dni jest dzień mężczyzn i ja w przeciwieństwie do Ciebie nie zejdę na zawał jak kupię coś partnerowi :D

Gość gość
No i właśnie o to chodzi :D Nieudacznicy nienawidzą kobiet.

Gość gość
No oczywiście, że nie, bo jesteś tylko głupią babą, która ma kupować jak jej każą w jakieś święto. :) O tym właśnie ktoś tam powyżej napisał.

Gość gość
Jaka równość? Przecież baba to podczłowiek jak Żydzi i te wszystkie asfalty, prawda?

Gość gość
19:25 co to jest "tempić" oszolomko?

Gość gość
19:35 a nie przyszło Ci do głowy, że lubię świętować? Pewnie nie bo ty nie wiesz co to znaczy. Trzeba mieć z kim, prawda? :D

Gość gość
Jest święto to stado bab leci i kupuje, bo tak się robi, bez pomyślunku. :) A żeby być miłą na co dzień to nie. Najlepszym prezentem jest lojalność i uległość w łóżku, a nie jakieś głupie pokazówki. :) Ale kobiety to nie wiedzą co to jest w ogóle, one tylko potrafią 1. robić pokazówy na fejsie 2. brać pieniądze 3. krzyczeć jak im źle :D

Gość gość
Nie nie przyszło mi do głowy, bo świętować możesz własne święta, a nie narzucone z góry. Ale Ty lubisz pokazówy robić. :) Pewnie masz jakiegoś nieudacznika który jesty tylko po to, bo się boisz samotności. :D A sama co kupisz facetowi, pewnie jakiś badziew za 5zł., bo liczy się gest, bieda aż piszczy Ci w portfelu co? :)

Gość gość
Większość kobiet jest niezależna. Dziś to mężczyźni biegają z kwiatkami i czekoladkami. Ty nie bo nie masz do kogo. Myślisz, że są niemiłe dla każdego? To gratuluję haha

Gość gość
Sama na kafe siedzisz o tej porze zamiast spędzać czas ze swoim mężczyzną? :D Co, nikt nie latał dziś za Tobą z tymi kwiatkami czy same męskie nieudaczniki, bo reszta ogarnięta nie robi tej populistycznej pokazówy? :D

Gość gość
A moj facet pamietal o dniu kobiet i pytal nawet co bym chciala dostac, a ja ze nic tylko zyczenia ,bo nienawidze tego swieta podobnie jak walentynek.

Gość gość
Mój partner powiedział, ze nigdy nie zrobi niczego wbrew swojej woli, ze jedynie matce tego dnia składał życzenia- bo to matka, ale swojej siostrze już też nie, mnie także nie, bo powiedział, ze nie chce robić niczego wbrew swojej woli, bo on nie uznaje takich świąt i tyle.