Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jest tutaj ktoś wierzący ?

Polecane posty

Gość gość

Nie szukam letnich katolików tylko kogoś, kto zna pismo i praktykuje wiare ? Jak to jest z zyciem po smierci-czy po smierci cos jest czy nie?? x Nie czytalam calutkiej Biblii, ale jakas czesc. I tak wlasnie w jednym miejscu jest napisane, ze doslownie" glupi zyjacy ludzie mysla, iz zmarli zostali unicestwieni " a oni "trwaja w pokoju" czyli zyją... ale ze są nieświadomi niczego, w grobie nie ma myslenia itp. a swoja zaplate dostana przy koncu swiata. Z drugiej strony rozmowa ze zmarlymi,wywolywanie duchow jest zabronione, ale moga sie ukazac z woli Boga jak np Eliasz na gorze Tabor... Jak zmarły może sie ukazac czy przepowiadac przyszlosc jak ten krol od Saula skoro JEST NIESWIADOMY? Dlaczego tam sa takie sprzecznosci?

Gość gość
Zapomnialam jeszcze dodac ze jest napisane do uczniow Jezusa" uzdrawiajcie, WSKRZESZAJCIE UMARŁYCH (..) " po co wskrzeszac umarlych skoro sa w niebie? Nie rozumiem tego

Gość gość
Przeczytałem całą biblię i uważam że niewiele ma ona wspólnego z wiarą w Boga. Każdy ją interpretuje jak chce i każdy się na nią powołuje, ale większość nawet nie próbowała ją przeczytać. Po przeczytaniu biblii, stwierdziłem że jest pisana przez wielu ludzi, nie Boga, z których każdy miał inne zdanie na temat wiary.

Gość gość
Jestem wierzący choć czasami pewnie jak każdy popełniam błędy :(. Nie odpowiem na wszystko, biblia to przekłady i tłumaczenia pewnie jest tam trochę nieścisłości. uzdrawiajcie, WSKRZESZAJCIE UMARŁYCH. Nie koniecznie chodzi o takich co idą do nieba, Gloria Polo trafiła by do piekła, uzdrowił i postawił na powrót ze zmarłych Bóg. Duchy wywołuje się w obrzędach satanistycznych i tak naprawdę to sobie na głowę ściąga w ten sposób człowiek demony. Bóg może pozwolić na kontakt ze zmarłymi. Generalnie pomyśl sobie że świat jest tylko programem komputerowym, programista może wszystko z tym zrobić :). Dlatego człowiek ślepy odzyskuje wzrok, nieżyjący przepowie przyszłość itd. glupi zyjacy ludzie mysla, iz zmarli zostali unicestwieni " a oni "trwaja w pokoju" tu chodzi o to że życie po śmierci się nie kończy. Czas tam biegnie inaczej niż tu, kary w czyśćcu mogą trwać tysiące lat a na ziemi może nie minąć nawet dzień. Po śmierci możemy zobaczyć co się tu dzieje myśli ludzi, ich emocje a także jak czarno jest od demonów.

Gość gość
Ciekawa teoria. Powiedzmy sobie prawdę. Wierzymy w to w co chcemy wierzyć. Każdy przed śmiercią chce wierzyć że będzie życie po życiu. Każdy chce wierzyć że pójdzie do nieba. Jaka jest rzeczywistość, nikt nie wie i się nie dowie, zanim nie umrze.

Gość gość
Oj sporo rzeczy w życiu widziałem i słyszałem. Krzyki demonów z opętanych czy nękanych na żywo, czy na pewnej mszy Ksiądz nie znając mnie miał w trakcie tej mszy wizje od Boga i przekazał co mam zrobić żeby pewna rzecz w życiu się zmieniła. Jak to zrobiłem to ta rzecz się zmieniła. Niestety z samego przeczytania Biblii nikt nie będzie widział nie przeżyje tego co ja.

Gość gość sylvia
Witam,jestem wierząca .Od pewnego czasu oglądam Dotyk Boga ,Oraz gdzie dwóch lub trzech.Codziennie Codziennie modlę się do Ducha Św,po czym zadaję mu pytania a On wskazuje mi fragmenty z Pisma Sw stanowiące odpowiedzi dla mnie na te pytania.Codziennie Pan Bóg mnie zaskakuje mogę dać wiele przykładów na potwierdzenie Jego działania .

Gość gość sylvia
Niedawno sprzątałam deski obok domu na podworku,trochę powyrywałam suchych badylu w skalniaku i choć miałam rekawiczki to i tak rece były od gliny Podczas sprzatania desek ,gwozdz przebił moją rekawiczke i powstała rana,leciała ktew.Szybko pobiegłam do domu przemyć ranę.Nie mogłam od razu wodą utlenioną bo jalos ta glina dostała sie na reke wiec zastosowałam najpierw wode z mydłem.Kiedy tak obmywałam to wypowiedziałam głośno jedno zdanie"Jezu Ty się tym zajmij,zajmij sie tą raną",(boje się tężca)to działo sie bardzo szybko .Uznałam że powinnam jeszcze odkazić wodą utlenioną.Idę do szafki po wodę ,chcę odkazić ranę a rany nie ma",pi prostu zniknęła!Pan jest Wielki Allelują!

Gość gość sylvia
Wczoraj przez poł dnia nie mogłam dodzwonić sie do mamy,czułam że coś jest nie tak i że muszę jej powiedzieć moje świadectwo.Dopiero po 21.odebrała z wysiłkiem w głosie.Okazało sie że leży z grypą i temperaturą.Powiedziałam jej o tym jak Jezus uzdrowił moją ranę,ucieszyła się to ją pokrzepiło ,zasmiała sie z radosci mówiąc że coś w tym jest.Przerwało nam połączenie.W mysłach zapytałam Ducha Św czy moje słowa trafiły do mamy,czy ziarno padło na żyzną glebę.?Ponownie poczułam ze mam otworzyć Biblię odruchowo,juz nawet nie pamietam strony ,w kazdym bądz razie fragment zaszokował mnie było w nim mniej wiecej tak.."i poszli Paweł z Sylasem głosić słowo a ci co słuchali sie przekonali i pociągnęli za sobą jeszcze Sylas z Pawłem wielkie rzesze mezczyzn a także kobiet../Przepraszam wiem że powinnam użyć oryginału tego wersetu ale w szoku tak szybko zamknęłam ze muszę poszukać raz jeszcze...chyba List do Koryntian ale nie jestem pewna.

Gość gość sylvia
Zwróćcie uwagę na słowo"przekonali się",oraz Sylas.Ja jestem pod wrażeniem.Duch Św .odpowiada.

Gość gość
Same cuda. Jakoś nie wierzę tym którzy ich doznali. Jest taka zasada, kłamstwo wielokrotnie powtarzane, staje się prawdą. Kłamcie dalej, a będzie to prawda.

Gość gość
Wierzę w Boga, ale w ten Dotyk Boga już nie. Zbyt dużo ludzi zostało tam uzdrowionych co chyba jest statystycznie niemożliwe. Wiem, że Bóg ma wprawdzie swoją statystykę, ale to co tam jest to propagowanie tzw. ewangelii sukcesu, popularnej w Stanach Zjednoczonych.

Gość gość sylvia
Ok.miżesz nie wierzyć tylko jak wyjasnisz to no.Modle sie do Ducha Św.Otrzymuje polecenie od Boga wyrazne odpowiedzi znajduje frazy w google lub w Biblii.Otwieram Pismo sw tam gdzie vzuje ze powinnam otworzyć i dostaje wyrazną odpowiedz.

Gość gość sylvia
Za sprawą tego programu zaczęłam studiować Biblie i wiecej sie modlić.Codziennie doswiadczam cudow.Nie znam aramejskiego a Big idpowiada mi w tym jezyku ,wchidze w google episuje fraze i otrzymuje odpowiedz ktora powala mnie na kolana mam podać przykład?

Gość gość sylvia
Za sprawą tego programu zaczęłam studiować Biblie i wiecej sie modlić.Codziennie doswiadczam cudow.Nie znam aramejskiego a Bóg odpowiada mi w tym jezyku ,wchodze w google episuje fraze i otrzymuje odpowiedz ktora powala mnie na kolana mam podać przykład?

Gość gość
Gosc Sylvia ja mam dokladnie tak samo jak Ty, to dotyczy wszystkiego, nie tylko Boga. Poczytaj o prawie przyciągania. Wystarczy wyrazic szczera chęć w głowie i nasze pragnienie zostanie zrealizowane, chyba że kurczowo się go trzymamy.Emocje przyspieszaja ten proces, a milosc i pokroa sa gwarancja sukcesu.Musimy zapomniec o pragnieniu i wtedy bedzie odzwierciedlenie w swiecie materialnym. Czyli zaistnieja dziwne zbiegi okolicznosci ktore umozliwia realizacje. Ja np tez czuje natchnienie by otworzyc jakas ksiazke czy strone albo zeby gdzies isc a w tym miejscu znajduje odpowiedz. Duzo by pisac, to nie ma sensu dlatego obejrzyjcie film the secret oraz poczytajcie w necie , na wielu blogach mozna znalezc dopelnienie sekretu oraz opinie innych. I nie mowcie mi ze to bujda bo na prawie przyciagania opiera sie caly swiat.Szkoda ze tak wielu jest nieswiadomych.Myslami kreujemy rzeczywistosc taka jest prawda. Warto to dobrze wykorzystac. Ja np wyleczylam moja mame, wyslalam jej pozytywna intencje i tak tsh ktore zawsze miala na poziomie 0,0 coś tam, tak po tygodniu afirmacji wzrosło do 1,5 chyba. To bylo kilka lat temu dlatego juz nie pamietam ale nawet lekarka byla zdziwiona bo mama od wielu lat miala bardzo slabe wyniki a hormonow nie brala.

Gość gość sylvia
Mojs rana napradę zniknęła,dlaczego miałabym kłamać?sama jestem w szoju ale tak działa Jezus.On nadal czyni to co 2000 lat temu.Wystarczy świadomie oddać mu swoje życie w opiekę.Podejmij sie tej decyzji powiedz ze dzuś iddajesz die Jezusowi i ogłaszasz Go swoim Panem i Zbawcą s diświadczysz cudów w swoim życiu jakich ja doświadczam i wiele wiele innych osób ktore w niego uwierzyły.

Gość gość sylvia
Moja rana napradę zniknęła,dlaczego miałabym kłamać?sama jestem w szoku ale tak działa Jezus.On nadal czyni to co 2000 lat temu.Wystarczy świadomie oddać mu swoje życie w opiekę.Podejmij sie tej decyzji powiedz ze dzuś iddajesz die Jezusowi i ogłaszasz Go swoim Panem i Zbawcą s diświadczysz cudów w swoim życiu jakich ja doświadczam i wiele wiele innych osób ktore w niego uwierzyły.Program jest katolicki,opierają się na słowie Bożym.Nie musisz oglądać ale uwierz w Boga bo On jest naprawdę!

Gość gość
gość sylvia dziś wow ja też jestem pod opieką Boga, parę razy chyba uniknąłem śmierci, czy wypadków

Gość gość sylvia
9.52 Nie to nie to.Ja słysze głos Pana po aramejsku ,musze szukać w gogle co to znaczy i otrzymuje odpowiedz na moje pytania.To obszerny temat.W Bibli Sylas z Pawłem podrozuje miedzy innymi po Grecji ,nie znałam tych fragmentow Pi sma Św .Dopiero wczoraj wieczorem Pan mi je pokazał.Przedwczoraj w necie odezwała się szwagierka na stałe mieszkająca w Grecji..jej corka nie zna polskiego .

Gość gość sylvia
10.08 ja uniknęłam 4 razy,było naprawdę poważnie..i groznie

Gość gość
Sylwia obejrzyj sobie ten filmik, trwa tylko 5,5 minuty. Dlaczego nienawidzę ewangelii sukcesu - John Piper https://www.youtube.com/watch?v=HdS-Y-LZlFc Jak wchodzę na strony różnych polskich nowych kościołów, gdzie jest jakaś prezentacja w stylu "uzdrowienie finansów", to już mi się zapala lampka w głowie, że to głoszenie całkiem innej ewangelii. Bóg kazał badać duchy, przestrzegał przed fałszywymi prorokami. Jasne, że dużo łatwiej uwierzyć w Boga, który uzdrowi moje ciało, finanse niż takiego, który karze nosić krzyż. Ale każdy z nas sam decyduje z czym mu bardziej po drodze.

Gość gość
A tak własciwie to dopiero dziś odnalazłam ten fragment ktory Bog mi wczoraj wskazał.Dowiedziałam sie o podrożach Sylasa(czyżby zbierzniść imion?) i Pawła do Tesaloniki ,moja szwagierka mieszka w Salonikach ,nie wiedziałam że greka aramejski i hebrajski były jezykiem biblijnym.Jakies 2 tyg temu dostałam polecenie że mam sie uczyć aramejskiego.Wow.

Gość gość
Skąd wiesz ze to głos Jezusa?

Gość gośćjsylvia
10 .13 Nie skupiaj sie na tym.Rozumiem Twoj sceptycyzm.Przyjmuj Boga przez wiare w sercu ,poprzez modlitwe-rozmawiaj z Nim ,radz się,zadawaj pytania,czytaj Biblie a gwarantuję Ci że zobaczysz jak działa Bóg.Ja do żadnej wspolnoty nie należę po prostu wierzę od dziecka i modlę się.Wiem że innej drogi nie ma .

Gość gość
Jeszcze tutaj sobie obejrzyj. https://www.youtube.com/watch?v=K1X6aXXuPg0 To na pewno jest trudne i nie każdy chce wierzyć w takiego Boga. Bo wiara w takiego Boga to stawianie Go przed Jego darami. Tak jak kiedyś Abraham, był w stanie poświęcić swojego syna, bo Bóg tak chciał.

Gość gość sylvia
10.20 Bo czuję Jego obecniść podczas modkitwy.Czuję taką wszechogarniającą niezmierzoną miłość dibroć u ciepło,oraz ciarki-takie przyjemne mrowienie w całym ciele.Myślę że czuję obecniść Jezusa ale odpiwiada mi Duch Św.ponieważ to własnie do Ducha Św się zwracam i Jemu zadaję pytania.Pytania dotyczą wsztstkiego wynikają z mojego życia i bierzących spraw.czasem są zupełnie prozaiczne .Odpowiedz zawsze pojawia sie w głowie albo intuicyjnie otwieram Pismi Św.i czytam dany fragment.ktory czuje ze mam przeczytać.Czasem nie rizumiem tego głosu ale szperam i udaje mi sie znależć znaczenie danego słowa czy zdania.Nie zastanawiam sie na dtym co vedzie to jest spontan ,to sie dzieje samo

Gość gość
Jeżeli to co piszesz jest prawda to....WOW:)

Gość gość sylvia
10 .23 To nie tak.Bog jest Ojcem i pragnie tylko dobra .Z tym Abrahamem też nie tak że Bóg chciał śmierci syna Abrahama .Abraham nie migł mieć dzieci Po latach modlitw i błagania,Bóg obdarzył Abrahama synem ,pierworodnym.Wiedział dokonale ile znaczy dla Abrahama to wyczekane dziecko i postanowił sprawdzić jak wielka jest jego wiara.To okrutne wiem ,ale tylko tak widocznie mogł sie Bóg przekonać o jego bezgranicznej wierze i połuszeństwie.Oczywiscie Bog wudząc wiarę Abrahama ,oszczedził jego syna bo nie taki był jego zamysł by gi zabić tylko by Abrahama sprawdzić-przetestować.

Gość gość
Sylwia ja rozumiem o co chodziło Bogu z Abrahamem, celowo podałam ten przykład bo on obrazuje coś, na czym najczęściej człowiek się nie skupia. Człowiek skupia się na posłuszeństwie Bogu, gdy widzi że mu się to opłaca. Trudno natomiast być Bogu posłusznym, gdy On chce Ci odebrać to co kochasz najbardziej. W tej historii Bóg nie odebrał Abrahamowi syna, ale ile jest takich historii, gdzie człowiek stracił wszystko i przeklął Boga ? Przeczytaj co napisałaś w swoich komentarzach - fascynujesz się Bogiem, który daje (i nie ma w tym nic złego, bo Jezus uzdrawiał), pytanie czy będziesz fascynować się Bogiem, gdy nagle dopadnie Cię wszystko to czego nie chcesz i będziesz czuć tylko ból ?