Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiatek009

Ciąża? czy urojenia?

Polecane posty

Gość kwiatek009

czesc wszystkim, pisze tu, gdyż mam pewien problem ostatnia miesiączkę miałam w połowie grudnia, dzis mamy 11dzien marca a ja jak jej nie widziałam tak jej nie widze. kolejny okres powinien sie pojawić pod koniec stycznia, nie pojawił sie, a zamiast niego z opóźnieniem plamienia ktore trwały tydzień. od dwóch tygodni bolą mnie sutki. od jakiegoś czasu miewam tez nudności, a nawet wymioty. uprawiałam seks bez zabezpieczenia 3stycznia i 14lutego... mimo to robiłam testy, w połowie stycznia, pod koniec, na początku lutego, pod koniec lutego i dwa w marcu. wszystkie negatywne... normalnie poszłabym do lekarza, albo zrobiła krew, ale niestety nie mam możliwości. czy to jakies zaburzenia? ciąża? a moze sama sie przekłamuje? miała któraś z was podobnie?

Gość gość
Zaburzenia hormonalne. Też takie miałam.

Gość gość
kwiatek- a czy normalniemasz regularne cykle? ileone trwaja?

Gość kwiatek009
sa prawie regularne, mam bardzo długie cykle, od 35 do ponad 40/50dni

Gość gość
uuuu kochana,powiem Ci tak, zdajesz sobie sprawe ze to sa cykle bezowulacyjne? dlatego satakie g=dlugie, nie bylo owulacji i organizm nie odlicza fazy lutealnej i tak ciagnie sie wlasnie cykl... nie jestes w ciazy. Ile masz lat? bedzie dobrze

Gość gość
a staracie sie o dzieciaczka?

Gość gość
Czyli nieprawidłowe. Właśnie takie cykle miałam. Potem zamiast miesiączki plamienia. Brak owulacji, pecherzyki nie dojrzewaly. Dodatkowo przytylam i zaczęły pojawiać się włoski nie tam gdzie trzeba. Pojawiło się nadciśnienie i klopoty z trójglicerydami. Ogólnie masakra. Starając się o dziecko brałam hormony, monitoring cyklu i jest. Ale dopiero po tym. Niestety dopiero po ciąży będę mogła pomyśleć co z tymi zmianami ubicznymi typu wzrost wagi.

Gość agikaaa
to ja pisalam ze masz cykle bezowulacyjne, a do Pani nizej,ma pani PCOS? opis idealnie pasuje

Gość kwiatek009
niepokoje sie bo nigdy wcześniej nie miałam nudności, czy bólów sutków. czekac na miesiączkę czy jak tylko bedzie okazja to do lekarza? mam jeszcze naście lat, wiec jestem młoda, ale czy takie cykle bezowulacyjne sa normalne?

Gość agikaaa
wlasnie jestes jeszcze mloda i cyklemoga nie byc jeszcze uregulowane dokonca. A u ginekologa juz kiedys bylas? mowilcos niepokojacego?

Gość gość
to bylby koniec trzeciegomiesiaca wiec nie ma mozliwosci by test sikany nie wyszedl

Gość gość
no

Gość gość
"normalnie poszłabym do lekarza, albo zrobiła krew, ale niestety nie mam możliwości." Na Marsie jestes? Rozwalaja mnie takie teksty.

Gość kwiatek009
niech rozwalają:) niestety bywają rożne sytuacje w życiu