Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie szukać faceta jak się nie jest zbyt towarzyską

Polecane posty

Gość gość
Autorko postu nie wszyscy faceci szukają seksu na Necie!! I nie wszyscy faceci szukają towarzyskich czy rozrywkowych kobiet. Mój znajomy jest raczej domatorem stroniącym od imprez czy zabaw. Jemu podobnie jak tobie trudno poznać odpowiednią kobietę po prostu dlatego że jest spokojnym facetem, który w kobiecie ceni subtelność i wraliwość

Gość gość
Bycie gotowym, a szukanie to dwie różne rzeczy... gotowym nigdy się nie jest, bo nigdy nie wiadomo kiedy nas dopadnie, ja gotowy nie byłem i nie chciałem, a mimo wszystko zakochałem się, przed tym się nie da obronić. Natomiast szukając miłości, czy w ogóle faceta kobiety popełniają błąd, bo zamiast zdać się na spontan, analizują mężczyznę pod kątem swoich wymagań, mają określoną listę cech które facet musi posiadać i eliminują każdego który do tej listy nie pasuje, przez co dosyć często nie dostrzegają że idealny dla nich facet od dawna jest w zasięgu ich wzroku, ale niestety nie pasuje do listy wymagań.

Gość gość
Ja tam gotowość rozpatruje raczej w kontekście nie zapierania się przed tym na zasadzie "jestem wiecznie szczęśliwym singlem! a miłość jest mi zbędna".

Gość gość
Ale masz rację z tą listą cech, źle jest tak skanować innych, sama też nie lubię mieć poczucia, że ktoś mnie ocenia pod tym kątem :/

Gość gość
często nie dostrzegają że idealny dla nich facet od dawna jest w zasięgu ich wzroku, ale niestety nie pasuje do listy wymagań. xxxx jesli nie ma chemii i mezczyzna sie nie podoba kobiecie z wygladu, to potem pewnie bedzie ja bolala glowa non stop, a teg zaden mezczyzna nie chce, wiec w czym problem? lepiej ze skreslaja na starcie. czy pozadanie da sie nauczyc?

Gość gość
jesli nie ma chemii i mezczyzna sie nie podoba kobiecie z wygladu, to potem pewnie bedzie ja bolala glowa non stop, a teg zaden mezczyzna nie chce, wiec w czym problem? lepiej ze skreslaja na starcie. czy pozadanie da sie nauczyc? x Sęk w tym że z biegiem czasu kobiety kompletnie zmieniają upodobania, gdy są młode i jeszcze naiwne to na pierwszym miejscu stawiają na wygląd, kasę i rozrywki które facet może im zapewnić. Z biegiem lat lub gdy przejadą się na takim niejednokrotnie nagle otwierają im się oczy interesują się zupełnie odmiennym typem mężczyzn. Niestety ale jeśli chodzi o kwestę pożądania, to kobiety pod tym względem są bardzo ułomne, nam mężczyznom na szczęście wystarczy ochota na seks, aby być w pełni gotowym... nie potrzebujemy do tego chemii, czy listy życzeń, ba... nawet kobieta nie jest nam potrzebna :P

Gość gość
Ja p*****le kobiety to maja zj****e zycie. Mi jak staje na widok laski to znaczy ze jestem gotowy. ;)

Gość gość
Niestety ale jeśli chodzi o kwestę pożądania, to kobiety pod tym względem są bardzo ułomne, x No, ale my na tę ułomność nic nie poradzimy, no chyba że właśnie poprzez wybór faceta przy którym będzie nam się chciało. A z tą zmianą wymagań to nie jest tak, że nagle zaczynają nam się podobać wszyscy, których do tej pory uznawałyśmy za mało atrakcyjnych.

Gość gość
jesli nie ma chemii i mezczyzna sie nie podoba kobiecie z wygladu x A czy przypadkiem nie jest inaczej, jeśli facet nie podoba się z wyglądu to nie będzie chemii :) Jeśli byłoby tak jak piszesz, to wychodzi na to że kobiety już od pierwszego kontaktu z takim facetem mają ochotę na seks. Wydaje mi się że chemia może przyjść z czasem, ale mogę się mylić bo nie jestem kobietą.

Gość gość
tu autorka, dziękuję wszystkim za odpowiedzi, bardzo ciekawe i budujące. mam już pewien obraz jak to wszystko powinno wyglądać i faktycznie trzeba bywać w różnych miejscach, ale bez desperacji :)

Gość gość
Może przyjść z czasem. Może się też podobać bez chemii albo spodobać się z czasem :) Tylko mężczyźni nie mają co się bawić w takie mijanie czasu, poznawanie się i inne chodzenie za rączkę po parku, raczej wolą szybciej.

Gość gość
a co do waszych rozterek, myślę ze sa faceci atrakcyjni i nie zaliczający przy kazdej okazji.

Gość gość
gość dziś ...Po pierwsze to 40 lat temu ciężko byłoby ci z tego internetu korzystać jezyk.gif nawet wielce prawdopodobne że telefonu w domu nie miałeś... x Telefon rodzice mieli, a internet funkcjonuje w Polsce od 1996 roku, czyli od dwudziestu lat. Uprościłem zdanie, bo do roku 2012 internet nie był mi w domu potrzebny. Tak więc od przynajmniej 20 lat każdy Polak miał teoretyczny dostęp do internetu. x ...dziś żadna firma bez dostępu do internetu internetu nie ma szans istnieć, więc i kontakty towarzyskie w sieci są dziś normą... x Wybacz, ale mieszasz dwie zupełnie różne sprawy. Każda firma musi korzystać z netu (np. przez ZUS), co wcale nie przekłada się na kontakty towarzyskie. W mojej firmie jedna, konkretna osoba zajmowała się ze swojego kompa internetem, a ja tylko definiowałem jej zadania. W każdej porządnej firmie, masz sieć wewnętrzną, odciętą fizycznie od internetu. Jak wspomniałem wcześniej, czym innym jest korzystanie z internetu, w celu zdobywania informacji, a czym innym prowadzenie w nim życia towarzyskiego. Wśród normalnych dzieci moich znajomych, internet pełni rolę podobną do dawnego telefonu. Są też przypadki patologiczne, gdzie np. chłopcy spotykają się wieczorem w sobotę, po czym rozchodzą się do domów, by... pisać do siebie w necie. Nie wmówisz mi, że jest to normalne zachowanie. x ...autorka nie należy do osób zbyt towarzyskich, wiec nie ma wyjścia... x Ja nie oceniam autorki, ale ogólnie oceniam osoby szukające w necie towarzystwa. Autorka należy do wymienionej przeze mnie grupy osób, które z przyczyn od nich niezależnych, nie mogą uczestniczyć w realnym życiu towarzyskim. x ...szansa trafienia na kretyna w realu jest taka sama jak w internecie... x Posługując się przykładem tego forum, stwierdzam z całą stanowczością, że nasycenie kretynami tutaj, jest wielokrotnie większe, niż w życiu realnym :D. Tutaj te życiowe niedojdy są odważniejsze i bezczelniejsze :(. x ...A jeśli według ciebie z internetu korzystają wyłącznie ludzie nienormalni, to gratuluję rozumku i witam wśród swoich jezyk.gif... x Ja nie szukam tutaj nowego towarzystwa, więc witać mnie nie musisz :P. Podtrzymuję, że towarzystwa w necie szukają głównie ludzie w jakiś sposób nienormalni. W tym zdaniu określenie "nienormalni" nie ma znaczenia pejoratywnego.

Gość gość
Dobrze, że wspomniałeś, że "głównie", to daje małe pola dla wyjątków. Nawet jeśli jestem nienormalna, to nie chcę, aby ktoś mnie tak nazywał :D

Gość gość
Tylko mężczyźni nie mają co się bawić w takie mijanie czasu, poznawanie się i inne chodzenie za rączkę po parku, raczej wolą szybciej. x Już nie przesadzaj, mężczyźni i kobiety niczym tak naprawdę się różnią, bez problemów można znaleźć takich którzy również najpierw wolą poznać kobietę bliżej, zaprzyjaźnić się, a dopiero później iść z nią do łóżka.

Gość gość
Eh milosci sie nie szuka na sile .Wiem to po swoim przykladzie, kiedys bylam naiwna desperatka ,ktora probowala szukac milosci chlopa, na radiu elka a on widzac to wykorzystal mnie ,materialnie fizycznie. Nie ma to jak cos przyjdzie tak odrazu, naturalnie i ze zaskoczenia ale ja mam juz 34lata i na wiele juz w swoim zyciu nie licze tez nie jestem towarzyska otwarta raczej zamknieta w sobie, milczek ale pomodle sie.

Gość gość
gość dziś Nie chciałem Cię urazić. Jeżeli tak to odebrałaś, to przepraszam . Słowo nienormalny oznacza tylko, że nie podlegasz pewnym normom. Ja np. jestem w tej chwili leniwy, bo od dłuższego czasu mógłbym zwlec się z wyra i wziąć wreszcie za pranie, a tkwię tutaj pod pretekstem odpowiadania :D.

Gość gość
Już nie przesadzaj, mężczyźni i kobiety niczym tak naprawdę się różnią, bez problemów można znaleźć takich którzy również najpierw wolą poznać kobietę bliżej, zaprzyjaźnić się, a dopiero później iść z nią do łóżka. x Niekoniecznie chodzi o chodzenie do łóżka, bardziej o to, żeby widzieć w oczach tej drugiej osoby uznanie, wiesz, nie czuć się jak kolega.

Gość dobra zmiana
bo do roku 2012 internet nie był mi w domu potrzebny.> no właśnie jesteś zacofany i nie rozumiesz pewnych rzeczy bo to za duży przeskok cywilizacyjny.to nie jest obrażliwe ja stwierdzam fakt. ja znam właśnie takich chłopców którzy mają 30 lat i wiećej wychodzą we własnym gronie a po powrocie do domu gadają przez komunikator bo coś mają jeszcze do powiedzenia albo nie chcieli przy wszystkich etc. ludzie są podobni i tu i tu, chociaż z tym forum masz racje wiecej tu chorych psychicznie niż gdzie indziej, problem jest taki że tu wszuystkioe dewiacje są bardziej widoczne jak ludzie wychodza do ludzi to sie bardziej starają. przed kompem możesz siedzieć z tłustymi włosami w potarganej koszuli i być po 6 piwach wśród ludzi jak nie wyglądasz jak człowiek to omijają cię szerokim łukiem. w necie właśnie nie ma tej poprawni na ludzi którzy już na pierwszy rzut oka są nie teges i nalezy ich omijać, oni też biorą udział w każdej dyskusji i są bardziej widoczni niż poza internetem.sta obiegowa opinia że w necie jest więcje debili, jest ich tyle samo tylko trudniej ich odsiać. pomijam to forum tu ludzie wchodzą bo w googlu wpisali "mam x lat i nigdy nie mialem dziewczyny" " nie mam w ogole znajomych" "mam zaburzenia psychiczne zawsze bede sam" itd. bo takie sa tu glownei tematy :D stad napływ takich a nie innych. jak ktoś wpisuje chce kupic aparat to trafia na forum o aparatach, kafeteria to forum o debilach :D no moze ew. jeszcze jakas normalna kobieta tu trafi wpisujac forum dla kobiet :D

Gość gość
gość dziś 34 lata to całkiem młody wiek :). Są pary, które związały się dopiero przed pięćdziesiątką :). Zamiast modlenia się, idź lepiej na spacer :). To zwiększy Twoje szanse poznania kogoś :) .

Gość dobra zmiana
milczek ale pomodle sie. > szukaj na forum dla kleryków tam wchodzą ludzie których jedyna recepta na wszystko jest pomodlić się :D

Gość gość
pomarańczowy gośc to misio :D

Gość gość
Le to lepiej wstapic do zakonu albo isc na katecheze dla doroslych .tak to jest, jak sie nie jest przebojowa szmata to ciezko o faceta i latka leca.

Gość dobra zmiana
to lepiej wstapic do zakonu albo isc na katecheze dla doroslych .tak to jest, jak sie nie jest przebojowa szmata to ciezko o faceta i latka leca. > nie każda przebojowa osoba to szmata :O jesteś sama bo jesteś wredna i zacofana, a nie dlatego że nie jestes przebojowa.

Gość gość
Ja dużo chodzę na spacery i w inne miejsca też. Dopiero niedawno uświadomiłam sobie, że jak jestem sama to mam grobową minę, wyglądam jakbym nie życzyła sobie kontaktu gdy się zatapiam w myślach, albo też gapię się w niebo jak debil albo w chodnik jak smutas, a trzeba też trochę uwagi zwracać na ludzi, uśmiechać się ;)

Gość gość
Podtrzymuję, że towarzystwa w necie szukają głównie ludzie w jakiś sposób nienormalni x Nie zrozumie tego ten który nie wychował się w świecie zdominowanym przez internet. Dziś o wiele łatwiej poznać kogoś przez net, niż w świecie realnym, bo raz... ludzie nie mają czasu na bieganie po mieście i szukanie towarzystwa, a z internetu można skorzystać w każdej wolnej chwili, dwa... podejście człowieka do człowieka trochę się zmieniło, dziś każdy jest bardzo ostrożny i nieufny i nie łatwo kogoś poznać, trzy... dzięki internetowi możesz poznawać i rozmawiać z ludźmi z całego świata, ludzi mającymi podobne zainteresowania i poglądy, co jednocześnie przekłada się na większy wybór i oszczędność czasu przy eliminowaniu osób do nas niepasujących. Internet jest równie dobry co inne, bardziej realne miejsca.

Gość gość
Ja szukałam kontaktu przez internet i w jakiś sposób jestem nienormalna, przyznaję. Tyle, że poznałam w ten sposób różnych ludzi, niektórzy wydawali się normalni :) ale nie wiem jakie trupy chowali w szafach, wiec kto wie.

Gość gość
dobra zmiana dziś ...no właśnie jesteś zacofany i nie rozumiesz pewnych rzeczy bo to za duży przeskok cywilizacyjny... x Zapewne cię zaskoczę, ale informatyką zajmuję się od lat trzydziestu :) (zaczynałem na poczciwym procesorze Z80, popularnie znanym z ZX SPECTRUM :D). Tak więc nie jest to dla mnie żaden przeskok cywilizacyjny :P. Tyle, że do 2012 roku internet był mi ZUPEŁNIE NIEPOTRZEBNY w zastosowaniach domowych. Uważałem go za potwornego ZŁODZIEJ CZASU i tak myślę do dzisiaj. Np. gdybym nie zajrzał tutaj, to już godzinę temu włączyłbym pranie, a tak będzie musiało zaczekać do jutra :(.

Gość gość
żeby widzieć w oczach tej drugiej osoby uznanie, wiesz, nie czuć się jak kolega x Z tym już jest gorzej, bo w większości przypadków mężczyźni potrzebują czasu aby coś do kobiety poczuć, więc na początku niestety zawsze będziesz się czuła bardziej jak kumpela niż kobieta której się pożąda i którą jest się zafascynowanym, no chyba że trafisz na takiego któremu zależy na seksie, ten typ na 100% traktować cię jak kumpla nie będzie. Zresztą nie ma co gdybać... aby mieć szansę na coś fajnego, bez względu na to czego się szuka, to trzeba dać sobie i innym szansę, trzeba wyjść do ludzi, poznawać ich gdzie tylko się da, spotykać się, miło spędzać czas, a któregoś dnia miłość sama przyjdzie.

Gość gość
Dobra, dobra, proszę mi tu nie informatyczyć tylko napisać np. jak spotkaliście kogoś będąc spokojnymi osobami ;)