Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kwiaty z dyskontu

Polecane posty

Gość gość

Co sądzicie o kwiatach z dyskontu, marketu? Doniczkowe, krzewy owocowe, ozdobne, drzewka ? Warto, czy lepiej kupić w typowo ogrodniczym, targu czy LM? Muszę kupić trochę kwiatów donicZkowych do domu, a także drzewka i krzewy i nie wiemm czy warto zawracać sobie głowe tego typu roslinkami z biedronek Tesco auchanow itp. Proszę o poradę

Gość gość
Mozesz próbować

Gość gość
Niektóre są spoko i rosną ładnie ale mam takiego jednego kupionego w biedrze który zwariował i rośnie jak chce muszę się go pozbyć, nawet korzenie przez dziurki doniczki zaczął wyrzucac

Gość gość
Bo teraz znowu jakieś będą i się zastanawiam

Gość gość
no pewnie, a co to za różnica czy z dyskontu?

Gość gość
Wydaje mi się, że kwiaty w ogrodniczych czy nawet w Leroy sa lepiej pielęgnowane niz w marketach

Gość gość
Z Leroya nie są złe, ale z Biedronki nie polecam. Storczyki nie mają długiego żywota, tak samo te wszelkie hiacynty, narcyzy itd, róże cięte czy tulipany więdną już następnego dnia.

Gość gość
Mam fikusa beniamin z biedronki, rośnie dobrze, choć kot zawzięcie w nim kopie. Mam tez bluszcz kupiony w carrefourze i też wszystko z nim w porządku.

Gość gość
Ja kupuj i nie narzekam. Kupiłam dwa lata temu azalie na pienku kwitnela mi 3-4 razy w roku- w tym roku polegla ale z mojej winy bo ja przesuszylam.Tesciowej kupiłam storczyk kwitl długo a kwiaty były naprawdę duże teściowa nie mogła się na chwalić zobaczę jak będzie kwitl drugim razem.Ale nie polecam krzewów jakie mają w ofercie na wiosnę sporo mi się nie przyjelo

Gość gość
Kupując warto zwrócić uwagę czy nie są przesuszone bo wtedy raczej są małe szanse ze coś z nich będzie .Najlepiej kupić gdy jest świeża dostawa a nie gdy już tydzień stoją

Gość gość
No właśnie tak chciałam na dostawach, ale nie wiedziałam czy jest sens zawracać sobie głowę.

Gość gość
gość wczoraj Z Leroya nie są złe, ale z Biedronki nie polecam. Storczyki nie mają długiego żywota, tak samo te wszelkie hiacynty, narcyzy itd, róże cięte czy tulipany więdną już następnego dnia. x Mogłabym się kłócić. Mnie pada każdy storczyk, nieważne gdzie kupiony, bo po prostu nie mam chyba na nie odpowiedniego miejsca, a tulipany z biedry trzymały mi się 2 tygodnie.

Gość gość
A ja mam 3 storczyki jeden z carefoura, 2 z Lidla pięknie rosną już 3rok.

Gość gość
Ja kupuję storczyki. Miałam już z najróżniejszych miejsc: kwiaciarni, sklepu ogrodniczego, marketów. Do tej pory najlepiej trzymał mi się z Tesco. Najsłabszy (i najdroższy!) był z małej kwiaciarni.

Gość gość
A jakie ładne kwiaty możecie polecić, poza storczykami?