Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to jest w ogole wykonalne zmienic sie w wieku 27 lat w osobe bez kompleksow?

Polecane posty

Gość gość

Mam kompleksy opd kiedy pamietam. Niby ladna, niby zgrabna, niby wyksztalcona, a mysle o sobie ze jestem dnem, zerem i nieudacznikiem.

Gość gość
to jest wykonalne w kazdym wieku ale wymaga duzej i dlugiej pracy nad soba. zycze samozaparcia;)

Gość gość
na cyzm ta praca nad soba ma niby polegac? Zaznaczam ze jestem uziemiona w domu z dzieckiem i bede tak jeszcze do 2 lat od teraz. Jakies pomysly na podniesienie poczucia wlasnej wartosci? P.S. opeikunka odpada, na zlobek jest za maly.

Gość gość
Poradniki

Gość gość
Myślę, że można. Byłam bardzo zakompleksiona dopóki się nie usamodzielniłam i nie założyłam rodziny. Po prostu musisz czuć się akceptowana - tutaj rola bliskiej osoby i mieć jakieś wyzwania, z którymi możesz się zmierzyć. Może to być praca zawodowa, ale nie tylko. Ja zauważyłam, że z wiekiem mam coraz więcej dystansu, luzu i coraz lepiej czuję się sama ze sobą. Spełniam się w tym co robię i nie wymagam od siebie bycia perfekcyjną. Więc jak najbardziej jest to możliwe i wynika po prostu z doświadczeń życiowych. Im więcej przeżyjesz, tym pewniej się czujesz. Aha, mam 33 lata.

Gość gość
Ja jestem w Twoim wieku.I mówią,że niby też fajna jestem,nic mi nie brak,ale mam taaakie kompleksy,które niszczą mnie.

Gość gość
Nie można, ale można udawać. Dopiero z wiekiem zaczynasz miec wszystko w d...e i pozbywasz się kompleksów. Ale to jeszcze jakieś 20 lat :-)

Gość gość
Ja się zmieniłam w wieku 35 lat więc Ty tym bardziej możesz :D