Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Są tu osoby z lat 80tych

Polecane posty

Gość gość

Chce Was zapytać kochani,czy też z takim sentymentem wspominacie te czasy? Czy piosenki z tamtych lat..też tak przenoszą Was do tamtej przeszłości. .do ludzi których zna liście...do Przyjaciół Z szkoły, z podwórka. ..tęsknię za tam tymi czasami i ludźmi. .już wszyscy się rozproszyli po świecie ..jest mi źle. .bylam z nimi zwiazana..teraz są daleko.. Tęsknię za magią listów. .za widokiem bawiących się dzieci na dworze...nawet ptaki u mnie nie śpiewają. .jest cisza.. Kiedyś w rodzinnym domu,o 5.00 rano budził mnie koncert ptaków..ten ich gwarny gwizd,śpiew. .tłumy chowajace się w drzewie jarzębiny. .. Chyba nigdy już nie będę szczęśliwa, nie powinno mnie tu być. ..nie pasuje do tych czasów, przytlaczaja mnie :(

Gość gość
Jak ja Cię rozumiem... też tęsknię do tamtych czasów...

Gość gość
Dla mnie też to były najlepsze czasy

Gość gość
Czuję dokładnie to samo. W ogóle żyję przeszłością, wszyscy idą do przodu, rozwijają się, pędzą, zapominają o starych czasach, przyjaciołach, miejscach, wydarzeniach.. A ja w nich tkwię, jakby miały miejsce wczoraj, nie ma dnia, żebym nie myślala o tamtych czasach.

Gość prawik_30
a ja nic nie pamiętam z tych rzeczy o których piszecie zawsze byłem zamkniętym sobie dzieckiem trzymanym przez rodziców pod kloszem, nie wiem co to zabawy kolonie śpiewy, w szkole tortury psychiczne i fizyczne, po szkole dom lekcje telewizja komputer, cała młodość to depresja i lęki do tego doszła wieloletnia psychoza po marihuanie dziś jestem wrakiem człowieka który cały czas marzy o śmierci, pracować nie daje rady stres mnie zabija, nic konkretnego nie umiem i nie jestem w stanie się już nic nauczyć, jestem po prostu do odstrzału tylko myśliwego brak..

Gość gość
jestem z rocznika 80' to były super czasy, całe dnie na podwórku, "daj się karnąć" rowerem, szkoły tysiąclatki przepełnione dzieciarnią (u mnie na początku były lekcje na 3 zmiany, tyle nas było), kapsle, gra w kabel. Meluzyna i Franek Kimono :D żaba monika i kulfon. albo pankracy

Gość gość
20:06 no ja to wlasnie czuje..boli mnie ze mieliśmy tak piękne dzieciństwo,czasy nastoletnie,a ci ludzie o tym zapomnieli,też w tym tkwie,tym bardziej ze żyli wtedy moi dziadkowie,których kochałam nad życie ,było mi tak sielski z nimi.Tęsknię za tym..gdybabcia obudziła mnie gladkaniem po policzku,miałam widok z okna na drzewa..W kuchni czekało śniadanie z kakalem i uśmiechnięty dziadek,zaraz po tym przychodziły po mnie koleżanki,koledzy i zabawy od rana do wieczora na dworze gdy był czas wakacji.To głupie może. ..ale było tak magicznie..kolor wschodu słońca J zachodu też miał inny odcień. .piękniejszy.Chodziliśmy na wzgórza przy lasku oglądać jak słońce zachodzi,z tamtą był też widok na cmentarz,pamiętam jak pomyslalam"Boże, kiedyś tam wszyscy trafią " teraz chodzę na cmentarz i widzę te górkę z daleka na której siedzieliśmy ,i nie mogę uwierzyć że to już. .ze tak to minęło, i ukochane osoby leżą pod ciężkim kamiennym pomnikiem

Gość gośćT
Oj tak to były chyba najlepsze czasy!! Na listach królowały takie Zespoły jak Modern Toking Bed Boys blu Savash Sabrina Samanta czy Sandra. W modzie były elektroniczne zegarki z melodyjkami Magnetowidy Dwukieszieniowe Magnetofony. A wszystko to można było kupić za Dolary w Pewex czy Baltona!

Gość gość
Skakanie w gumę, gra w podchody,w jaki kolor wybierasz,dwa ognie,kapsle,wyścigi osiedlowe,rowery od rana do nocy,pierwsze telenowele brazylijskie,jazda z górki z drabinioka,turlanie się ze wzgórza, siedzenie na placu zabaw,na boisku do 11.00 jak rodzice pozwolili,ogniska,rasy,spanie w namiotach,chowanie w rantach przed policją w nocy,chodzenie z sąsiadami na grzyby,wyjazdy na basen z osiedlem.Piosenki Madonny w radiu,bekstritboys,stachur,Bryan Adams,bajm,Varius max i td

Gość gość
Zabawki tamagoczi,zbieranie karteczek do segregatora pamietacie? Jak się wymienialo nimi,listy tez na tym pisalam :)

Gość gość
Rocznik 83. Rzeczywiście sentymentem jest i niech żałuję każdy kto tego nie doświadczył. Nie mieliśmy laptopów, smartfonów itp. gadżetów ale było super

Gość gość
20:28 nigdy nie jest na nic za późno, zawsze przychodzi nowy dzień i można zacząć wszystko inaczej..odnowa

Gość gość
Źle napisałam,chodziło mi o roczniki 80 te ,czyli późniejsze 90 te czasy również

Gość gośćTG
Rocznik 68...i dorastanie w latach 80 tych. Niby szaro,smutno,ale to byly najpiekniejsze lata. Pirwsze milosci...pocalunki...ehhhhh:-)

Gość gość
20:48 to był najpiękniejszy czas,elektonika,technologia..zabiła wszystko..więzi między ludzkie,slepota na piękno świata (nature) ogarnęła ludzi,odkąd jest internet

Gość gość
A jakie najbardziej wspomnienie wam utkwilo w glowie?

Gość gość
Ja jestem rocznik 82 i tez uwazam,ze moje dziecinstwo,to byly najlepsze czasy.Zaluje,ze moje dzieci nigdy nie poznaja tego co ja i ze zyja w obecnych czasach.

Gość gośćT
A pamiętacie może Mistrzostwa Świata Espania 1982?? Np Polskiej ekipy ?? Kto był w Grupie naszych Orłów Piechniczka??

Gość gość
Pamiętacie serial "Paloma" ,"Kristina" z jenifer lopez tez jakis był :) potem big brader,bar

Gość gość
Zbuntowany anioł to był hit! I luz clarita :)

Gość gość
I Esmeralda :-)

Gość gość
Ooo tak "Zbuntowany aniol" i "Beverly Hills 90210"!!!

Gość gość
ach i jeszcze "W kamiennym kręgu" No i "Dynastia" oczywiście; cała Polska od morza do Tatr to oglądała i każdy czekał kiedy znów sie Alexis z Crystle pobije :D

Gość gość
Ja jestem z początków lat 90 tych i pamiętam takie seriale jak Paloma, Zbuntowany, sporo tych seriali leciało. Teraz telewizja ssie. Miałem na początku 2000 roku wizję tv, i to był raj na ziemi. Najlepsze czasy polskiego MTV i Vivy, HBO, Cartoon Network, Canal + no i jeszcze kasety vhs i wypożyczalnie

Gość gość
pamiętam jeszcze czasy (druga połowa l. 80tych) jak krążyły kasety vhs z teledyskami nagrywanymi z mtv. Nieliczni mieli anteny satelitarny i nagrywali, a potem całe osiedla to wypożyczały i słuchały. Z tych czasów pamiętam Billy Jean czy Thriller Michaela, Meat Loaf I'd do anything for love. Cóż to za wspaniałe czasy były, gdy w mtv leciała muzyka a nie ogłupiające programy dla bezmózgich gimnazjalistów

Gość gość
Wilk i zająć na VHS ☺️

Gość gość
O tak wypożyczalnie kaset

Gość gość
Dziś niestety przez nadmiar tv ludzie siedzą w domu a telefony tez zabiły więzi między ludzkie. Kiedys rzadko kto miał telefon stacjonarny bo jestem rocznik 70 i pamiętam ze ciągle ktoś do nas do domy przychodził ot tak z nienacka bo przecież nie miał telefonu to jak się miał umówić a dziś trzeba się najpierw umówić i efekt jest taki ze ciągle coś komuś nie pasuje wiec rzadko się spotykamy. Kiedyś się żyło spontanicznie a dziś trzeba wszystko planować i efekt tego jest jaki widać. Biedne dzieci dziś nie wiedzą prawie co to zabawa na podwórku bo siedzą w domu przy grach i to często brutalnych które tylko rodzą agresję i samotność. Technika jak widać ma plusy ale też ogromne minusy.

Gość gość
Ktos pytal jakie zdazenie utkwilo najbardziej w pamieci. Ja rocznik 84. Mialam urodziny cos ok 4-5. Mama zabrala mnie na targ zebym wybrala sobie jakis prezenr. Moj starszy brat namawial mnie zebym wziela puszke cocacoli. Czujecie? Cocacola na urodziny. Zgodzilam sie bo to bylo kiedys cos. Ale na samym targu naciagnelam mame na malutka maskotke psa. Brat byl zawiedziony...wiele takich cudownych wspomnien dzisiejsze czasy tego nie oddaja...ech

Gość gość
pamiętam swojego pierwszego walkamana. Był czerwony, brzmiał koszmarnie :D i byl marki Technix, kupiony na targu z łóżka polowego, na naszym legnickim "manhattanie" :D