Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak to jest ze ci uczniowie co w szkole byli sredniakami, porobili takie kariery

Polecane posty

Gość gość

pytam bo ten w korpo, tamten w dobrej firmie a w szkole jechali na trojczynach albo i gorzej

Gość gość
Bo nie szkola uczy zycia, po prostu ;)

Gość gość
Buhahahahah to wiadomo bylo od zawsze ze sredniak wszedzie sie odnajdzie i wie co w zyciu ważne. Ja jestem bez studiow i niektorzy moi koledzy po studiach mowia mi per "panie prezesie".

Gość gość
5 w dzienniku za znajomość ułamków czy budowy pantofelka życia cię nie nauczy. Liczy się spryt,pasja,która ma szanse przekuć się w coś wielkiego i odrobina szczęścia. Jedna moja koleżanka w liceum nie była orlem ale miala zawsze pięknie zrobione paznokcie nauczycielki komentowały to złośliwie. Spotykam ją niedawno i co się okazuje? Jest po kosmetologii, ma swój gabinet a jej pazurki to istne dzieła sztuki...Wg nauczycieli była matołkiem a zarabia teraz więcej niż niejeden z nich i w przeciwieństwie do nich kocha to co robi;-). Odkąd się dowiedziałam jestem jej stałą klientką ;-)

Gość gość
Na to sklada sie bardzo wiele czynnikow, wiec oczywiscie czesc moze zrobic kariery, Ale generalnie, jak przyjrzeć sie losom tych, co byli bardzo dobrzy w szkole i na studiach, to zdecydowna wiekszosc teraz nie narzeka. Wiec proporcjonalnie lepsi maja lepiej, gorsi gorzej, ale tu i tam zdarzaja sie wyjatki, ktore tym bardziej rzucaja sie w oczy.

Gość gość
15:41 Co kto lubi, mi kompletnie nie imponuja kariery nie zrobione poprzez intelekt i wybitne osiagniecia naukowe. Imponuja mi informatycy, lekarze swiatowej slawy, a nie sprzedawcy albo manikiurzystki, chocby nie wiem ile z tego trzepaly

Gość gość
15:44 nie zgadzam sie. Ci co mieli ze wszystkiego z gory na dol piatki, zarabiaja teraz w porywach maks.3000 do reki, moze 4. A pasjonaci jednej dziedziny lepiej przeda.

Gość gość
A co powiesz o informatykach ktorzy pracuja na rzecz firmw zwyklego przecietniaka. Albo lekarz ktory pracuje za 2000 netto. Co to za i intelekt jak nawet mieszkania nie mozesz sobie kupic.

Gość gość
15:47 Jak Ci takie osoby imponują to sama się doucz tlumoku bo poki co nie mozesz kolo nich nawet stanac Kosmetologie skończyć to nie takie hop siup. Kosmetologia to nie tylko malowanie pazokci :o Nawet na pedagogice trzeba się uczyć np. budowy oka dziecka.

Gość gość
15:51 A co ty o mnie wiesz? Tlumoku? :D Nie moge kolo nich stanac? Lasia, ja jestem po studiach i to duzo lepszych niz ta twoja kosmetologia i pedagogika, a o zarobki nawet nie pytaj. P.S. Skonczyc kosmetologie na prywatnej uczleni potrafi kazdy cep. Wiem jakie osoby to skonczyly, nie potrafily w szkole dodac dwoch liczb albo ukladu wspolrzednych narysowac :D

Gość gość
poza tym posiadanie sklepu albo zakladu nawet i super prosperujacego, nie jest zadna kariera w moich oczach. tylko praca umyslowa.

Gość gość
15:56 Nie jestem po kosmetologii bo nie było mi to potrzebne. Natomiast znam osoby, które są. Jeżeli ktoś się śmieje z tego co kto robi to jest tlumokiem. Rozumiem, ze nie korzystasz z usług kosmetyczek, fryzjerów? Bo jeżeli tak to nie szanując ich jesteś ZEREM. A pedagogika potrzebna mi była aby móc pełnić funkcję dyrektora placówki oświatowej. Więc dalej uważam, ze guzik wiesz i wyżej srasz niż tylek masz. Osoba, która używa słów typu "lasia" jest głupia i tyle. Tak na kobiety mówi skrajna patola. Co to w ogóle znaczy lasia? Boże widzisz i nie grzmisz :o

Gość gość
Jak bym mial wybierac maly ale swoj biznes z niezaleznoscia, elastycznym czasem pracy a kariere w korporacji to wolałbym to pierwsze.

Gość gość
16:09 Nie badz naiwna, faktem jest ze wyzsze wyksztalcenie i rodzaj skonczonych studiow, moga nijak sie miec do uzywanego w necie co do niektorych slownictwa, tak tez jest w moim przypadku.

Gość gość
16:13 Czyli jesteś pozerka zwyczajnie nie wychowana i fałszywa osoba. Bo prawdziwe oblicze możesz pokazać w sieci. Czyli dno dna i dwa metry mułu. Taka PANI a sloma z butow wystaje :D A w realnym świecie grasz niby madra i kulturalna a kultury nie masz w sobie za grosz. Pozerko. Tacy ludzie sa najgorsi. Fałszywi i dwulicowi. Żegnam. To nie mój poziom intelektualny :) Pedagog

Gość gość
Autorko mam zupełnie odwrotne spostrzeżenia. Są wyjątki, Ale to wyjątki. Przepraszam, ale mi również nie imponuje absolwentką kosmetolologii pracująca jako manicurzystka. Sorry nie moja bajka.

Gość gość
Powiem Wam jak, w liceum uczyłem się z zaciekloscia jedynie biologii i chemii. Pozostałe przedmioty odpuściłem. Dostałem się na medycynę, dziś jestem chirurgiem i mam 15 000

Gość gość
Lekarz 2000? Chyba za jeden dyżur, ale inteligencja na tym kafe. Masz rację lekarze nie mają mieszkań, mają wille

Gość gość
Ja tez mam wille. Apropo kosmetologii. Mam koleżankę z podstawowki która ma 3 salony kosmetyczne w Warszawie w tym jeden w luksusowym hotelu. Kasy jak lodu.

Gość gość
Lekarz to elita, kosmetyczka tylko ma pieniądze

Gość gość
Elita? Haha proszę Cię. Lekarze w 90% nie potrafią dobrze diagnozy postawić. Elyta jak uj. Wolałabym być dobra kosmetyczka z której usług wszyscy sa zadowoleni niż należeć do najbardziej po politykach krytykowanej elyty w tym kraju haha :classic_cool:

Gość gość
I jest jeszcze najwazniejsza kwestia i to pytanie kieruje do lekarza z 15000. Ok masz duza pensje jestws chirurgiem wiec pewnie jestes ok 40. Czy wkluwajac ta bilogie chemie itp nie masz poczucia ze duzo straciles po drodze. Mlodosc, dziewczyny, rodzine itp. Zmarnowac zycie tylko po to zeby pod koniec cos osiagnac to tez żaden wyczyn. Pieniadze znacznie lepiej smakują za młodu.

Gość gość
nie tylko pieniadze ale realizowaną pasję i rzesze zadowolonych ludzi,znjomych,którzy do niej wracają. t]To ja założyłam post o znajomej po kosmetologii i mogę potwierdzić ,że to fajna ,inteligentna dziewczyna i studia ,które skończyła to nie była żadna prywatna piipidówa a normalne,ciękie studia. Wcześniej studiowała leśnictwo ale nie mogła się w tym odnaleźć...jej praca nie polega tylko na pazurkach i ich ozdabianiu. Specjalizację robiła z podologii i pomaga ludziom,którzy mają poważne problemy nie tylko estetyczne.

Gość gość
A mi najbardziej imponuje mój brat. W podstawówce kiblował nawet, zawodówke ledwo skończył. A mimo to teraz ma dużą firmę, pracowników ok 50. Tzn jego żona też swój wkład w to ma ale mimo wszystko produkcję zaczął w domowym garażu. W rok wybudowali dom wart pewnie grubo ponad milion, ludzie we wsi szczeny z asfaltu zbierali na widok ich posiadłości. Wszyscy mówią o nim że nikt by nie przypuszczał że taki biznesmen z niego będzie.

Gość gość
Nigdy nie mierzyłem sukcesu ilością zarobionych pieniędzy. STARAM się pomagać ludziom najlepiej jak potrafię. Mam 34 lata. Niedługo wyjeżdżam do Kanady, gdzie zarobie 1 mln rocznie. Pozdrawiam

Gość gość
16.36 a ty miałaś pieniądze za młodu? Chirurg i 15 tys, dla nas szarych dużo. Ile godz pracujesz? Mnie w domu uczyli, że s,anuje się ludzi bez względu na to ile zarabiają i jakie szkoły pokonczyli. Dużo świadczy o człowieku fakt, że nie szanuje kogoś kto ma mniejsze nazwijmy to możliwości umysłowe.

Gość gość
Ano elita, bo zeby byc lekarzem czy programista to trzeba miec jakas rzetelna wiedze, umiejtenosci i spora inteligencje by to wszystko wkuc i zrozumiec, a potem zastosowac. Pilowanie paznokci moze sie odbywac nawet bez skonczenia 3 klas podstawowki, zaden prestiz. Elita to zawody ktorych wykonywanie wymaga posiadanie KONKRETNEGO wyksztalcenia.

Gość gość
16:47 Idź na tą kosmetologie i zobaczysz ile jest nauki. Trzeba mieć również pojęcie medyczne i to spore żeby komuś nie zrobić krzywdy. Żeby umieć pomóc. Kosmetyczka to nie tylko pilowanie paznokci. Boże co za ograniczony skretynialy naród :o nic dziwnego, ze mamy kaczkę u władzy.

Gość gość
Ja wlasna firme otworzylam w wieku 21 lat i tak od samego poczatku zarabialam wiecej niz inni z mojego otoczenia (rodzice urzednicy). W wieku lat 26 mialam wlasne mieszkanie, w latach 90 jezdzilam 2 razy do roku na wakacje zagraniczne.

Gość gość
A takich rzetelnych lekarzy na palcach dwóch rak policze. Większość jest niedouczona, nie ma bladego pojęcia o czym mówi, na tylko podstawową wiedzę. Nawet prywatnie już trudno o dobrego specjalistę bo każdy tluk może sobie prywatny gabinet otworzyć :o