Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

o co chodzi z tymi korpomatkami?

Polecane posty

Gość gość

dlaczego wszystkie prace biurowe w sektorze prywatnym uwaza sie na tym forum za korporacje? dlaczego kobiety pracujace i potrafiace pogodzic macierzynstwo z praca sa tutaj szykanowane? dlaczego bycie matka wedlug wielu kafeterianek to kiblowanie na wychowawczym bite 3 lata tylko po do zeby pod koniec tego okresu machnac sobie kolejne dziecko i isc na l4 od drugiej kreski na tescie?

Gość gość
Gdybm napisała, gdzie pracuję, to zaraz kafe matki nazwałby mnie korpo szczurzycą i zimną suką bez serca dla dzieci, hodującą je w pałacu. :D A ja jestem po prostu tłumaczką. I to ja mam więcej czasu dla rodziny niż te wszystkie panie pracujące "u Janusza", tzn. w sklepikach i innych mini firmach. Ja mogę wykonywać pracę z domu i dość często tak robię, na przykład dzisiaj. A one muszą zasmarkane i chore dzieci zaprowadzać do przedszkoli, bo nie ma komu ich zastąpić i idą do roboty choćby się w domu waliło i paliło. Weekendy mam wolne, chyba że jest pilna robota i trochę posiedzę nad nią w domu. Stać mnie na wycieczki i inne rozrywki i nie muszę sobie niczego odmawiać, żeby kupić dziecku buty. Koleżanka adwokat też niby korpo szczur, a ma troje dzieci i czas zarówno na pracę, jak i dla rodziny. Chce to weźmie sprawę, nie chce to nie weźmie, bo nie musi się zabijać o parę groszy. Korpo matka jest zorganizowana, poukładana i stać ją na zapewnienie dzieciom godnego życia i może spędzać z nimi czas inaczej niż przed telewizorem albo chodząc po galerii handlowej. Nie gnieździ się z nimi u rodziców lub teściów, tylko każdy ma własny kąt, w którym może mieć trochę spokoju i prywatności jeśli potrzebuje. Dobra matka to szczęśliwa i spełniona matka. Nie kwoka trzęsąca się nad pisklętami, martwiąca się o pieniądze i sfrustrowana kiepską pracą albo bezrobociem.

Gość gość
tak ale przciez na kafe poslanie dziecka do zlobka/przedszkola to dramat w trzech aktach i najwieksza zbrodnia. nie wazne gdzie pracujesz :)

Gość gość
Też mnie to irytuje. BIURO to nie to samo co KORPO. Korporacja to firma zatrudniająca kilka tysięcy osób, międzynarodowy koncern, a nie praca biurowa w np. kancelarii adwokackiej. W korpo nie ma "wezmę sprawę, albo nie wezmę" - to można zrobić pracując na własnym. W korpo ma się szefa, wykonuje zadania i pracuje na etat. Choć ma się też możliwość pracy zdalnej, ja np. do biura wpadam na parę godzin w tygodniu, bo mi się nie chce tracić czasu na dojazd.

Gość gość
18:29 wszędzie masz szefa, wykonujesz zadania itd. I w korpo niekoniecznie musisz pracować ma etat. Są różne formy zatrudnienia od samozatrudnienia po umowę zlecenie ma dla firmy zewnętrznej.