Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto to wymyslil ze niby jest zycie po smierci?

Polecane posty

Gość gość

Biblia mowi jasno - umarli sa nieswiadomi niczego. Kto idzie za moimi naukami ten bedzie zbawiony. KK wszystko przeinacza i ludzie mysla, ze zostana zbawieni a tu figa, pieklo czeka.

Gość gość
przykro, ale ja tego nie wymyśliłam ☺

Gość gość
Piekło to można mieć na Ziemi i do tego nie trzeba od razu umierać.

Gość gość
Ludzie, ludziom.

Gość gość
Każdy wierzy w to w co chce wierzyć. Fajnie po śmierci iść do nieba więc wbrew rozsądkowi wierzymy w to.

Gość gość
Bo jest.Jaki miałoby sens gdyby kończyło się i niczego nie było dalej? Polecam zgłębić ezoteryke.I posłuchać Radio Samiec na YouTube.

Gość gość
Wszystko się kiedyś kończy, to dlaczego życie miałoby trwać wiecznie ?

Gość gość
Biblia mowi parafrazą,nie pojmujecie prawidłowego sensu tych słów.Kto wierzy ma życie wieczne,kto nie wierzy to tak jaby już umarł za życia gdyż jego dusza jest martwa w wierze tzn jego wiara jest martwa.Narodzić się ponownie tzn.nawrocić się uwierzyć w Boga na nowo,odrodzić się w Duchu Świętym.s

Gość gość
bog mowil w starym testamencie(chyba w starym nie jestem pewna), ze skoro czlowiek jest istota cielesna to nie moze byc niesmiertelny. nawet to i lepiej

Gość gość
Autorze , a co wg ciebie jest po smierci ?

Gość gość
Cd.zresztą jaki sens miałoby Zmartwychwstanie Chrystusa?,On poprzez swoją śmierć pokazał nam że życie po życiu istnieje i dostapią go wszyscy ktorzy wierzą.Pamiętacie co Chrystus powiedział na Golgocie do ukrzyzowanego złoczyńcy obok-"Zaprawdę powiadam Ci,jeszcze dziś będziesz ze mną w raju".Zmartwywstamie jest dowodem na pokonanie śmierci jest dowodem na życie po życiu.Jezus poswiecił siebie by to nam pokazać i przez to ocalić od piekła.s

Gość gość
00:05 istota cielesna , ale nie tylko .

Gość gość
00:05 mam wrazenie , ze zle to zrozumialas , ale nie oceniam i nie podejmuje tematu . Po prostu mam takie wrazenie .

Gość gość
Też mam takie wrażenie,wskaż ten fragment pisma.

Gość gość
Biblię napisał Pag Bóg, więc chyba wie co napisał, no nie?! Przecież papież nie przebiera się na biało dla szpanu, nie podrywa lasek na białą kieckę, "hej tylko ja taką mam - cooool"... a jak mówi, a mówi głosem całego Kościoła, że życie po śmierci istnieje, to istnieje, a jak uzupełnia że w Niebie przy Bogu, no to gdzie jak nie w Niebie pytam i przy kim jak nie przy Bogu? Naucz się słuchać ze zrozumieniem autorze, bo coś kiepsko ci idzie.

Gość gość
Więc wniosek prosty, kto wierzy w życie wieczne, to będzie żył wiecznie, a kto nie wierzy, ten umrze w chwili śmierci. Ja jestem ten drugi sort. Mimo najlepszych chęci nie potrafię uwierzyć, chociaż fajnie by było żyć wiecznie.

Gość gość
Nie tyle chodzi o wiarę w życie wieczne,co o wiarę w Boga i Chrystusa,powiedziano bowiem że każdy do Boga przychodzi przez osobę Chrystusa .Powiedział On ,"kto we mnie wierzy ma życie wieczne,kto we mnie wierzy to w Ojca mego wierzy tego ktory jest w Niebie.. ,a kto we mnie wierzy to choćby i umarł żyć będzie."Jeśli chcemy mieć życie wieczne powinniśmy z wiarą zachowywać przykazania i eypełniać solę Pana.s

Gość gość
Nie tyle chodzi o wiarę w życie wieczne,co o wiarę w Boga i Chrystusa,powiedziano bowiem że każdy do Boga przychodzi przez osobę Chrystusa .Powiedział On ,"kto we mnie wierzy ma życie wieczne,kto we mnie wierzy to w Ojca mego wierzy tego ktory jest w Niebie.. ,a kto we mnie wierzy to choćby i umarł żyć będzie."Jeśli chcemy mieć życie wieczne powinniśmy z wiarą zachowywać przykazania i wypełniać wolę Pana.s

Gość gość
"Ja jestem Drogą(dokąd zmierzamy)Prawdą(w co mamy wierzyć)i Życiem(co nas czeka)wszystko yo dla wierzących w Jezusa.s

Gość gość
sylwia idz lepiej zrob mezowi loda ,a nie bzdury wypisujesz moherko.

Gość gość
Moherki nie robią loda bo to grzech ciężki.

Gość gość
8..35 dokładnie,brzydzę sie takim wulgarnym słownictwem,ochydni jesteście!,nawet Boga nie potraficie uszanować.Chcecie uzywać eulgaryxmow bo sie nimi podniecacie to pro

Gość gość
..to proponuję udać się do prostytutek bo tam sie takie tematy porusza (tak myślę)a nie obrażać mnie i pluć gnojowicą w dodatku w temacie takim jak tenNie życzę sobie!!Co temat ma wspolnego z moim mężem? .Co to znaczy moherka ?jestem katoliczką,wierzę w Boga ktory dokonuje cudow w moim życiu i mnie prowadzi ,dlatego mam prawo o nim pisać i wyznawać.s

Gość gość
Prostytutka kosztuje, a tutaj można pisać wszystko i się tym podniecać.

Gość gość
Nie można,nie życze sobie.To uwłacza mojej godnosci .Jesli ktoś tak robi to niech pisze w swoim imieniu i za siebie .Nie wszyscy są tacy zepsuci i zboczeni ,ja nie jestem i mnie takie wpisy brzydzą ,powodują odrazę.Ciało jest Świątynią Boga i tak powinniśmy na nie patrzeć .To jest bezczeszczenie imienia Boga.s

Gość gość
Niestety, tak to już jest i to że ktoś sobie tego nie życzy,nie ma żadnego znaczenia. Trzeba nie zwracać na to uwagi.