Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto to wymyslil ze niby jest zycie po smierci?

Polecane posty

Gość gość
9.56 najgorsze jest to że wszystko to w oparciu o to że kupiłam córce loda włoskiego kręconego na zawodach sportowych.Siostra ze szwagrem i z mamą stale mi dokuczają w tym temacie sprowadzając to do wulgarnych skojarzeń.Chore!!s

Gość gość
Cd.i nie da się zwracać na to uwagi jesli słyszy sie to z ust rodziny tylko dlatego żemają wujgarnych znajomych ktorzy w ten sposob mnie obrażają.Człowiek już nawet loda włoskiego dziecku nie kupi bo co?ciekawe w ogole skąd te chamidła o tym wiedzą.s

Gość gość
Nie da się nie zwracać,miało być.s

Gość gość
S.zylka c***eknie. Swoja droga malo wiesz...seks oralny w malzenstwie nie jest grxechem. Poza tym Biblie napisali ludzie...nie Bog. Mnostwo w niej przeinaczen powstalo przez wieki,dzieki nierzetelnym tlumaczeniom itp. Uzywaj mozgu kobieto..

Gość gość
Sylwia nie ma mozgu jedynie kuciape ,ktora powinna zadowalac mezowego kootasa,niestety sylwia to fanatyczka i nie daje mezowi jak napisano w bibli to sie chlop k****i z innymi :D takie oto szczesliwe zycie ma sylwusia :D :D :D bog jej zsyla sama radosc ,aa jeszcze ma bahora slonce jej zycia :D

Gość gość
Sylwia czemu dalas swojemu staremu bez slubu ?Przeciez to niezgodne z katechizmem :O

Gość gośćwierzacy
a ja marze o takim zyciu jakie ma sylwia -zero szczescia ,zero milosci ,zero sexu , tylko maz k*****arz i bahor przebrzydly -dary od samego Boga :)

Gość gość
13.26 Nie obrażaj mojego dziecka gnoju!,bo to jedyna osiba ktora szczerze mnie kocha i niczego nie udaje.Jedyna osoba ktora podała mi kubek wody i udzieliła pierwszej pomocy kiedy spadłam z wydokosci i straciłam przytomność.To dziecko ktore planowalismy i poczelismy swiadomie i wspolnie a ktorego potem sie wyparł i zostawił bo poleciał za nowopoznaną Nie życzę sobie!.Jak wam nie wstyd!Temat jest o Bogu i wierze a wy zrobiliscie z tego tematu szambo.Dyskutujcie o Bogu albo załóżcie osobny temat bo te wyzwiska wołają o pomste do Nieba.Dlaczego zmieniacie temat?kto dał wam prawo do wypowiadania sie w nim na temat mojego życia?Jezeli nie macie do napisania nic ciekawego nt.życia wiecznego ti lepiej nie piszcie wcale!s

Gość gość
Czemu rozwalacie temat? Ignorujcie ta idiotke co ciągle na siebie chce zwracać uwagę , golym okiem widać że ma zaburzenia. Tyle w temacie.

Gość gość
Moje dziecko to najwiekszy w życiu skarb,mam tylko jego a on tylko mnie.Wroci ci sie zobaczysz,wszystko sie wraca.Twoi rodzice widocznie ciebie też nazywali bachorem.s

Gość gość
Piszesz o sobie?Tylko obrażać i wyzywać potrafisz?Tylko to sobą reprezentujesz?No gratuluję.!To nie jest zwracanie uwagi na siebie zalompkeksiona istoto tylko zabieranie głosu w temacie mi bardzo bliskim .s

Gość gość
Sama masz zaburzenia .Kultury też ci brak.

Gość gość
Miało być tak pięknie, o niebie mieliśmy mówić, a skończyło się na wyzwiskach, jak zwykle zresztą.

Gość gość
ale sylwusia ma niebo -bahora zmachanego z korwiarzem-bog tak chcial :D

Gość gość
na wszystko jest czas i miejsce -o niebie sie rozprawia w kosciele z ksiedzem a nie na forum gdzie omawiamy waginy ,kootasy i sposoby jak robic loda z polykiem -czyli normalne ludzkie sprawy dotyczace zdrowego roochania ,ja czuje sie jak w niebie jak moj facet lize mi cjipke,a potem ostro posuwa ;)

Gość gość
Największym kłamstwem szatana jest wmawianie ludziom, że piekło nie istnieje. Nie chcecie o tym słuchać, ale musicie zdawać sobie sprawę z tego, że ono istnieje. Czy dobry chrześcijanin może powiedzieć wam, żebyście się nie martwili? Czy osobie stojącej na dachu wieżowca można powiedzieć : jeśli chcesz to skacz? Póki żyjecie możecie się zatrzymać. Wystarczy, że na początku wasza wiara będzie wielkości ziarna gorczycy ( musi mieć tendencję wzrostową ). Oglądajcie na YT wykłady księdza Glasa, Mikołaja Kapusty ( polecam zacząć od Świętego Buntu ). Czytajcie Słowo Boże na blogu księdza Pierzchalskiego. Nie żyjcie w letargu.

Gość gość
19:02 sorry, ale nie. Taka wiara to nie wiara. Albo jesteś chrześcijanką od poniedziałku do niedzieli włącznie, albo jesteś poganką, która lubi postać w niedziele w kościele. Jeden z przypadków opętania: Kobieta chodzącą do kościoła, przyjmująca sakramenty. Ksiądz zapytał demona, który ją opętał jakim cudem wytrzymuje w świątyni, wśród tylu wierzących. Szatan odpowiedział : tu są tylko 3 osoby wierzące. Nie wystarczy chodzić.

Gość gość
Ja w piekło nie wierze, ale w niebo tak. Piekło nie ma najmniejszego sensu. Czy można kogoś ukarać mocniej niż śmiercią ? Piekło wymyślono sobie w średniowieczu, albo trochę wcześniej, ale nie ma o nim ani w starym, ani w nowym testamencie.

Gość gość
no ale wyjasnijcie mi katoliczki co jest zlego w robieniu loda i ostrym rznieciu z mezulem??

Gość gość
Skoro Bóg stworzył człowieka z takimi cechami jak pożądanie, miłość to chyba po to by się rżnąć:P A tak nawiasem to właśnie dlatego jest tyle zwątpienia w Boga bo jak można stworzyć tyle zła?:-o Skąd się niby wziął owy zły wąż w pięknym raju? Bóg ze swoją wszechmocą powinien to wszystko ogarnąć, przewidzieć i nie stwarzać piekła na ziemi. Bo w końcu tak niestety wyszło😭 Dla mnie to wszystko jest zagadką i uważam, że prawda o stworzeniu świata jest nieco inna niż ta głoszona. Jezus to może istniał bo był człowiekiem i niektórymi jego opisywanymi cechami charakteru mam też zaszczyt się pochwalić:P Ale poczęcie go bez udziału męskiego czynnika to musi być bajka. Maria miała męża i pewnie była dziewicą jak wszystkie młode żonki. Ale to mąż ją zapłodnił. Na jego miejscu powinien poczuć się zdradzonym skoro nie przypomina sobie obcowania z własną żoną a ona staje się ciężarną:D Ktoś mnie skomentuje?

Gość gość
Czemu zwątpiłeś człowieku małej wiary.?

Gość gość
To nie zwątpienie to myślenie... Nie umiem wierzyć w coś co jest niejasne. Nie rozumiem dlaczego Bóg miałby tego wymagać skoro dał człowiekowi rozum?

Gość gość
Jezus to może istniał bo był człowiekiem i niektórymi jego opisywanymi cechami charakteru mam też zaszczyt się pochwalićjezyk.gif Czy naprawdę jest tak jak piszesz? Czy potrafisz np.przejść po tafli morza nie zanurzając stóp we wodzie tak jak dokonał tego Jezus przychodząc na ratunek swoim uczniom? Jezus "Przyjął ciało z Maryi Dziewicy" - był jednocześnie człowiekiem i Bogiem.

Gość gość
Dla Boga nie ma rzeczy niemożliwych. Dla człowieka rzeczą ludzką jest wątpić i błądzić. Ale jest też dany czas na refleksję. Czas by uzdrowić swoją chorą duszę.Po śmierci będzie już za późno.

Gość gość
...było napisane-niektórymi cechami charakteru... akurat w chodzenie po tafli wody też trudno uwierzyć. Ale można to wytłumaczyć zważywszy, że na bardzo zasolonych zbiornikach wodnych ciało ludzkie nie tonie. A kto to niby wszystko widział? i każdy krok w tak mrocznych czasach zapisywał, heeę? Lubię bajki ale bez przesady. Może ktoś je pisał w nadziei, że dla ludzi pouczający będzie ich morał. I to wtedy miało by sens. Ale całe życie ustawiać pod nie bez użycia swojego rozumowania? Może dla słabych i nie zdecydowanych to owszem jest to pomocne. Ale z życia widać, że chce się narzucić wszystkim. Tak w ogóle to nie jestem przeciw ale jakoś nie umiem się w tym bezwarunkowo znaleźć. Wciąż widzę nieścisłości i niedoskonałość tego co powinno być doskonałe.

Gość gość
Nie robię nic złego a piszesz, że mam prawo wątpić. Nie boję się śmierci w sensie, że czeka mnie piekło bo za co? nikomu krzywdy nie robię, pomagam komu mogę, godzę zwaśnionych i mam obiektywne zrozumienie dla trudnych życiowych spraw. Nawet wierzę że jakaś kosmiczna siła nakręca cały Wszechświat i często jej dziękuję za dobro które mnie spotyka. Ale to tylko tyle. Ciekawe czy jest jeszcze ktoś podobnie myślący?

Gość gość
a kto twierdzi że to ma cokolwiek wspólnego z Bogiem zobacz na film Solaris Człowiek może ogarnąć tak niewiele rzeczy naraz; widzimy tylko to, co dzieje się przed nami, tu i teraz; unaocznienie sobie równoczesnej mnogości procesów, jakkolwiek związanych ze sobą, jakkolwiek się nawet uzupełniających, przekracza jego możliwości. Doświadczamy tego nawet wobec zjawisk względnie prostych. Los jednego człowieka może znaczyć wiele, los kilkuset trudno jest objąć, ale dzieje tysiąca, miliona nie znaczą w gruncie rzeczy nic.

Gość dlugowlosa na szpilkach
Ja mysle bardzo podobnie do Ciebie gosciu tyle ,ze dla mnie bog jako taki to natura cos (w moich oczach) absolutnie doskonalego /pieklo i niebo bylo stworzone na potrzeby kosciola =instytucji podobnie jak celibat /kiedys moze jako dziecko wierzylam w kosciol ,ale tam jest za duzo zla i przelanej krwi ,a gwozdz do trumny to pedofilia ,ktora sie zamiatalo i wciaz zamiata pod dywan ..

Gość dlugowlosa na szpilkach
Co do sexu -trzeba sie byzkac jak najczesciej dla zdrowia fizycznego i psychicznego ;) najlepiej z jednym partnerem (p.choroby weneryczne) ale na wszelkie mozliwe sposoby ;)