Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem jeszcze młodym lekarzem, nie chcę mi się żyć, mam depresję

Polecane posty

Gość gość
No to jakiś lekarz ignorant, nie wyslił się. To pewnie jakieś małe miasto, napewno nie szpital wyskospespecjalistyczny, uniwersytecki. Krwiak się wchłania? No co tu mówić, uraz tak jak opisano. MRI to inaczej rezonans magnetyczny. Czepiec to cześć gdzie stosunkowo często gromadzą się wylewy krwawe. A jakieś badania dodatkowe?

Gość gość
Stan nie jest za ciekawy. Ale wszystko odwracalne można powiedzieć

Gość gość
Ludzie nie odpisujcie głupiemu prowokatorowi.

Gość Ja od tej skali
Z RM głowy wynika że krwiak przymozgowy prawej okolicy czolowo-ciemieniowo-skroniowej gr.do 7mm z widocznym modelowaniem i cechami lokalnego obrzęku zakrętów przylegającego mozgowia oraz z cechami krwawienia podpajeczynowkowego krwiak w fazie ostrej czas powstania 24-72h z widoczna warstwa bezsygnalowej deoksy- HB w okolicy czołowej. Drobne ogniska stłuczenia pogranicza czolowo-ciemieniowego prawego w sklepistosci widoczne w opcji DWI jako dwie wysykosygnalowe struktury śr 4.4 i 4mm. Krwiak na namiocie Możdzku. Krwiak podczepcowy lewej okolicy ciemieniowej grubość 10mm oraz obustronnie na sklepistosci gr.5mm. Układ komorowy nieznacznie przemieszczony na stronę lewa na dystansie ok 2.5mm komora prawa nieznacznie modelowana

Gość gość
Właśnie to jest WSSD w Olsztynie może i miasto nie duże ale jednak szpital Wojewodzki

Gość gość
Ja kończyłem medycynę w Krakowie, jakby profesor zobaczył tak napisaną epikryze to bym nie miał czego dalej szukać. Stan jest gorszy niż myślałem, niepokoi przesunięcie struktur, efekt masy napewno, no i Obrzęk zakrętów może świadczyć o tzw stłuczeniu mózgu, które może dawać nieodwracalne zmiany. Namiot mozdzku to cześć opony twardej, dziecko ma problemy z skoordynowanymi ******i?

Gość gość
Niby neurolog stwierdziła że wszystko jest wporzadku i kontrol za miesiąc

Gość gość
No tak, bo nic się nie da tu zrobić, jedynie czekać

Gość gość
Lekarzu jeśli masz taką wiedzę to pomagaj nam bo widzisz ze nie ma w tym kraju dobrych lekarzy

Gość gość
Krwiak ulegnie wchłonięciu, struktury mózgu wrócą na swoje miejsce, ale czy nie doszło do jakichś zaburzeń ośrodkowego układu nerwowego możemy dowiedzieć się nie tak szybko

Gość gość
Nawet proces wchłaniania może nie przebiegać prawidłowo, stąd kontrola

Gość Ja od tej skali
Dostała leki przeciwobrzekowe i to tyle kontrole dopiero się zaczną aż się boję co może z tego wyniknąć ;(

Gość gość
Efekt masy, to przesunięcie struktur mózgu na przeciwną od Urazu stronę w wyniku ucisku, który w tym wypadku jest wytworzony przez krwiaka, bo to przecież obca masa

Gość gość
W badaniu neurologicznym wszystkie nerwy ok?

Gość gość
22.24 neurolog przyszła poklaskala młotkiem pobiła w kolana i stawy i stwierdziła że wszystko ok

Gość gość
Manitol? czy inny środek ja byłem na stażu w Niemczech, a tam jest trochę inne podejście, takie dzieci dłużej moniturojemy i częściej, ale NFZ nie daje pieniędzy

Gość gość
Furosemid

Gość gość
Czyli zbadała tylko odruchy. A nerwy czaszkowe?

Gość gość
Moczopędny diuretyk petlowy, kontrola potasu by się przydała

Gość gość
Z tego co widziałam to tylko odruchy. Było również badanie dna oka okulistka mówiła że wszystko ok

Gość gość
Dostawała jakieś płyny dozylnie ale oczywiście nikt mnie o niczym nie informował a lekarzy jak się pytać to spogladali na mnie jak na idiotke bo chyba uważali że powinnam takie rzeczy wiedzieć

Gość gość
Dno oka badamy, żeby sprawdzić czy nie ma obrzęku mózgu, oglądamy tarcze wzrokową. Na tarczy masz naczynia, tętnicze i żylne ich zwiększona szerokość, nieprawidłowe skrzyżowanie czy brak zarysu tarczy mogą świadczyć o patologii, badanie wykonywane przed punkcja lędźwiową

Gość gość
Dawali płyny z racji tego, że odwodnienie występuje po furorosemidzie, silny moczopędny, nie jest to lek przeciwobrzekowy, a ma tylko takie działanie. Przeciwobrzkowy klasyczny to manitol

Gość gość
Może i trochę znam się na medycynie, ale nie widzę sensu w pomaganiu innym, żadnej satysfakcji

Gość gość
Zresztą w niczym jej nie odnajduje

Gość smutna159
Jeśli czujesz się fatalnke jak ja dzisiaj to chenrje pogadam ..szukam pokrewnej duszyczki

Gość gość
O czym tu gadać, zawsze marzyłem by być lekarzem, teraz nie mam celu w życiu

Gość smutna159
Przepraszam, za błędy.... ech. .

Gość gość
Ile masz lat?

Gość smutna159
Jedno z twoich marzeń w takim razie się spełnilo. .. pytanie jakie jest kolejne. I trochę wiary w siebie kolego!