Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam 18 lat czuje instynkt macierzyński. czy to dziwne?

Polecane posty

Gość gość

Witam! Mam 18nascie lat a czuje już instynkt macierzyński, czy to coś dziwnego? Uwielbiam dzieci i chciałabym mieć już swojego dzidziusia, miałabym wtedy kogo kochac bo w miłości niestety nie mam szczęścia.

Gość gość
A z rodzicami jak Ci się układa? Na ogół tak wczesny instynkt macierzyński odczuwają dzieci, wychowane w dysfunkcyjnych rodzinach. W takich, w których nie było miłości, zero zainteresowania ze strony rodziców. Potrzeba miłości jest ogromna, ale podejrzewam, ze nie masz dobrze płatnej pracy, mieszkania, nie masz warunków do wychowywania dziecka. Masz jeszcze czas na zostanie matką, bo zycie na zasiłkach, nie jest niczym przyjemnym.

Gość gość
nie raczej normalne nie daj sobie wmówić że musisz mieć 40 lat żeby poczuć instynkt macierzyński i dopiero wtedy możesz być w ogóle matką :-)

Gość gość
no i nie wierz że po 40 nie zaczyna się przekwitanie bo właśnie się zaczyna wtedy one Ci tu napiszą że mają koło 70 i jeszcze okres co do dnia ale to brednie :-)

Gość gość
gość dziś nie raczej normalne nie daj sobie wmówić że musisz mieć 40 lat żeby poczuć instynkt macierzyński i dopiero wtedy możesz być w ogóle matką usmiech.gif X Ty czytasz co piszesz? Ona ma dopiero 18 lat, nie ma pracy, nie ma mieszkania, jak niby to dziecko wychowa, utrzyma? Mamie da do bawienia?

Gość gość
W wieku około 18 lat jest coś jakby pierwsza faza instynktu macierzyńskiego. Pierwsze miłości lub potrzeba miłości, seks, hormony, marzenia o idealnym życiu sprawiają, że chciałoby się wszystko na już. Przejdzie w momencie kiedy pójdziesz do pracy, a po pracy zaznasz jeszcze obowiązków np sprzątanie w domu, gotowanie. Wtedy będziesz miała ochotę i siłe tylko na święty spokój. Później znowu zachce ci się rozpieszczania siebie, imprez, wyjazdów, kupowania rzeczy na które wcześniej nie mogłaś sobie pozwolić. I dopiero koło roku zycia wroci ci ochota na dziecko

Gość gość
gość dziś A z rodzicami jak Ci się układa? Na ogół tak wczesny instynkt macierzyński odczuwają dzieci, wychowane w dysfunkcyjnych rodzinach. W takich, w których nie było miłości, zero zainteresowania ze strony rodziców. A skad ty wzielas takie bzdury? Zrodlo prosze!!!

Gość gość
gość dziś [11:37 Też uważam, że samo uczcicie instynktu macierzyńskiego to nic dziwnego i nie trzeba mieć 40 lat żeby go czuć.Chodzi o to, że w wieku 18 lat nie powinno się tego instynktu realizować poprzez posiadanie własnych dzieci bo to nie ten czas i warunki. Samo uczucie nie jest niczym złym.

Gość gość
Tobie po prostu roochać się chce.

Gość gość
11:39 ktorego roku zycia? mi wrocilo jak mialam 26 lat :) i dzis mam 27 lat i dziecko :)

Gość gość
gość dziś A z rodzicami jak Ci się układa? Na ogół tak wczesny instynkt macierzyński odczuwają dzieci, wychowane w dysfunkcyjnych rodzinach. W takich, w których nie było miłości, zero zainteresowania ze strony rodziców. Potrzeba miłości jest ogromna, ale podejrzewam, ze nie masz dobrze płatnej pracy, mieszkania, nie masz warunków do wychowywania dziecka. Masz jeszcze czas na zostanie matką, bo zycie na zasiłkach, nie jest niczym przyjemnym. Z rodzicami super mi się układa mam z nimi od dziecka bardzo dobry kontakt. Miłości jest dużo, rozmawiam z rodzicami na różne tematy szczególnie z mamą. Wiem, że czas jeszcze jest i ze życie na zasilkach nie jest przyjemne, ale po prostu czuje taki instynkt od tamtego roku, wiem ze do tego trzeba tez miec odpowiedzialnego faceta.

Gość gość
Tak działa natura i tyle.

Gość gość
gość dziś Tak działa natura i tyle. No działa, ale na mnie chyba za bardzo podziałało...ja nigdy nie czułam czegoś podobnego...dlaczego przdz miłość musimy czasem tak cholernie cierpieć...:(

Gość gość
Bo to przez pewnego chłopaka...nie czuje już miłości...dlatego dziecko byłoby taka osoba która mogłabym naprawdę pokochać.