Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zauwazylam ,że księzna KATE na kazdym zdjęciu maNiepomalowane i krótkiePaznokcie

Polecane posty

Gość gość

masakra..dziwnie to wygląda...ilekroc widze jakies zdjęcia księznej z sytuacji oficjalnych to ma króciutenkie i niepomalowane paznokcie... czy ona nie potrafi o siebie zadbać??PRZECIEZ TO KSIĘZNA I POWINNA WYGLĄDAC IDEALNIE..

Gość gość
Może jej protokół nie pozwala. Tak samo jak protokół nie pozwala jej pokazac sie w sukience z gołymi nogami musi miec założone rajstopy.

Gość gość
Wg ciebie o idealnym wyglądzie świadczą pomalowane paznokcie?!

Gość gość
Ma niepomalowane paznokcie to jest zaniedbana? :o Lepiej niech tipsy zrobi i zrywa je raz na miesiac:o

Gość gość
Przecież księżna musi wyglądać tak jak nakazuje dworska etykieta. Nawet ten jej powszechnie komentowany styl ni ejest jej stylem a jedynie garderobą dostosowaną do zasad.

Gość gość
I bardzo dobrze, przynajmniej nie roznosi brudu pod sztucznymi łopatami jak mają w zwyczaju te wszystkie robotniczego pochodzenia damesy, dla których szczytem zadbania to właśnie naklejenie takich sztucznych szponów i zamalowanie brudu pod nimi lakierem w jakimś dziwacznym kolorze. Ma kobieta styl i klasę. A przede wszystkim małe dzieci więc kwestia higieny to podstawa.

Gość gość
W jednym odcinku Ugotowanych taka 'dama' w sztucznych pazurach zagniatała ciasto. Nie dość, że nie zdjęła biżuterii, to co jakiś czas wyciągała z tego ciasta kawałki lakieru z pazurów, który jej się łuszczył. No rzyg. I jeszcze pokazali to widzom, mogli se darować :O Teraz na wszystkie baby ze sztucznymi pazurami patrzę podejrzliwie, że to też takie brudaski i niechluje.

Gość gość
9.49 AMEN! Serio, czasem zbiera się na wymioty jak patrzę na te sztuczne szpony we wszystkich kolorach tęczy, co się tam pod tymi pazurami dzieje to aż strach pomyśleć :O

Gość gość
Księżna Kate to akurat kobieta z klasą i odznacza się prawdziwą elegancją. Daleko jej do sztuczności. Jak dla mnie jest wzorem elegancji. Kobietom to już się w głowach pomieszało i wydaje im się, że jak poprzylepiają do siebie co się da: sztuczne rzęsy, sztuczne paznokcie, sztuczne włosy itd, to są eleganckie. A elegancja to coś innego...

Gość gość
Przeciez sztuczne pomalowane paznokcie sa tandetne. Kobieta z klasa jaka jest Kate nie moze wygladac jak tapeciara. Zadbane krotkie paznokcie sa jak najbardziej na miejscu w jej przypadku.

Gość gość
Może lepiej by wyglądały grubaśne szpony w kształcie migdałów? Wygląda schludnie u elegancko, jak księżnej przystoi. Gdyby miała sztuczne szpony, doklejone rzęsy i może jeszcze poostrzykiwała się wszystkim co modne to byłoby lepiej?

Gość gość
Nawet na slubie miala dosc krótkie i polakierowane bezbarwnym lakierem. No i tak własnie jest - kobieta z klasa powinna wygadac na zadbaną - a to znaczy zdrowo i czysto. Tym bardziej, skoro Kate ma male dzieci, nie robi z siebie głupiej i nie nosi dlugaśnych szponów malowanych w kropki.

Gość gość
No własnie elegancki makijaz i manicure powinien byc dyskretny, podkreslac urode, tuszowac mankamenty. Im mniej jest widoczny, ( a tego byle kto nie potrafi), tym lepiej. Ale niektore uwazaja,ze najlepszy jest styl bazarowy- ociekajace tuszem rzesy od samego rana (lub przedluzone niemilosiernie ), kilo tapety, zniszczone farba wlosy, tipsy no i bluzka z cekinami + buty na szczudłach - najlepszy wyglad do porannego wyjscia po pietruszkę albo i do szkoły :)

Gość gość
Od kiedy nakładanie lakieru na paznokcie jest obowiązkowe? :D x I żeby nie było, ja uwielbiam malować i zdobić paznokcie. Czasami bardzo krzykliwie (ale raczej nie cygańsko w stylu cyrkonii i klejnotów na żelowych szponach tylko kolorowy gradient na naturalnych) jednak nigdy nie uznawałam tego za jakiś przymus. Bardziej mnie rażą niechlujnie pomalowane pazury, źle opiłowane i do tego pomalowane (pewnie dla uwidocznienia tego jak bardzo wszystkie są z innych parafii :P ), grubaśne warstwy żelu i hybrydy dające karykaturalny efekt psich pazurów itd. Ale to częste - zamiast zadbać o cerę to paciają szpachlą, zamiast się umyć perfumami pokropią, zamiast zadbać o dłonie to bryzgną lakierem i zadowolone, zamiast zadbać o sylwetkę to wcisną się w modne i drogie ciuszki.

Gość gość
A księżna Kate wygląda własnie super - ładnie się ubiera, nie szaleje z odmładzającymi zabiegami, jest niesamowicie zgrabna. nawet jeśli delikatnie pomalowane paznokcie dodałyby jej dłoniom uroku, to i tak brak pomalowanych wcale nic nie psuje

Gość gość
To krótki i nie pomalowane paznokcie świadczą o zaniedbaniu ? W takim razie jestem zaniedbana tak jak Księżna Kate :)

Gość gość
Księżna Kate to kobieta z klasą taka elegancka. Paznokcie wcale nie świadczą o jej zaniedbaniu. Mimo braku lakieru na paznokciach ma ładne i zadbane dłonie na których nie widać przebarwień. Nie są też wysuszone.

Gość gość
a mi się podobają niepomalowane paznokcie, wyglądają schludnie. Za to czasem te pomalowane wyglądają wulgarnie i niesmacznie.

Gość gość
jaka to u niej elegancja jak trzecie dziecko urodziła, a dla mnie takie kobiety to są kobiety są niżej punktowane. Do tego ubiera się zgodnie z protokołem a czy w nocy też daje zgodnie z protokołem

Gość gość
Etykieta nie pozwala na malowanie paznokci na kolory. Dopuszczalny jest chyba tylko biały. Było w jakimś dokumencie o tym.

Gość gość
a księżna Meghan? Jakie pazurki miała w czasie ceremonii slubnej? Krótkie, pociągniete bezbarwym lakierem.

Gość gość
Polki od rana w pełnym makijażu, najczęściej karnawałowym.

Gość gość
Po roku robienia sztucznych paznokci we wszystkich kolorach zmądrzała m. Zdjęłam żele i mam naturalne paznokcie. Ładne krótkie, zadbane skórki. Pomalowane bezbarwnym lakierem. To jest piękne

Gość gość
mogą mieć tylko neutralne kolory - jasno-beżony, jasno-różowy, kremowy itd. Biał już by były zbyt wyraźne

Gość gość
Pracowałam jako gosposia u niemieckiej, bardzo dobrze sytuowanej rodziny. Bardzo zamożni. Wśród pań nieeleganckie były tipsy, żelowe i hybrydy. Kiedyś zapytałam dlaczego nie robią paznokci w tym stylu, skoro to takie modne. Odpowiedziały mi, że zadbane, naturalne paznokcie ( lakier bezbarwny, czerwień gł3boka i bordo) świadczą o i ich wysokim statusie materialnym. Chodzą na maniciure, ale ich paznokcie są naturalne. Żadne żele itp, ani kolory tęczu, diamenciki i tego typu ozdoby. Dbają po prostu bardzo o swoje własne. To ich miało odróżniać od tych z niższej klasy społecznej. Ot, taka ciekawostka:)

Gość gość
Bo nie może. Poza tym niepomalowane i krótkie paznokcie to nie jest synonim zaniedbania. Raczej długie szpony w tandetne wzory. Ble

Gość gość
tipsiara założyła temat o czymś o czym nie pojęcia

Gość gość
tipsiara założyła temat o czymś o czym nie ma pojęcia

Gość gość
Dla mnie osobiscie masakra sa hybrydy, tipsy i inne szajsy na paznokciach. Zasada jest taka ze im nizszy status spoleczny tym bardziej pazury dlugie i zapackane krzykliwym kolorem, wzorkami i blyskotkami :D

Gość gość
dziś Dla mnie osobiscie masakra sa hybrydy, tipsy i inne szajsy na paznokciach. Zasada jest taka ze im nizszy status spoleczny tym bardziej pazury dlugie i zapackane krzykliwym kolorem, wzorkami i blyskotkami smiech.gif xxxxxx xxxxxxx Zgadzam się z tobą , jeszcze te napompowane usta w dzióbek , tlenione włosy , a jak się to odezwie to klękajcie narody ,a i jeszcze kilogramy tapety na twarzy i oczy jak górnik po szychcie . Elegantka pełną gębą .