Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podajcie jakieś przepisy na wasze ulubione salatki..

Polecane posty

Gość gość

chodzi o salatki bez mięsa i ryb bo jestem wege:) macie jakas ulubioną sałatke ,która sie zajadacie??podzielcie sie przepisem kochane..

Gość gość
Tez jestem zaintereswana

Gość gość
A jajka jesz? Ja bardzo lubię taką błyskawiczną - mix sałat, czarna fasola, 2 jajka na twardo, ogórek kiszony lub konserwowy, sos vinegret i dużo ziół - pycha

Gość gość
Wege-srege. Jesteś wegetarianką czy weganką? Bo to dość istotna informacja.

Gość gość
Z tuńczyka- tuńczyk, cebulka, kukurydza, ryż, jajka i ogórek konserwowy. Opcjonalnie jeszcze drobno pokrojone jabłko. Do tego przyprawy i majonez, chociaż niektórzy wolą wersję bez majonezu.

Gość gość
15.14 tuńczyk to ryba...

Ja uwielbiam wykłą kartoflaną (jest świetna do grilla): ugotowane w mundurkach ziemniaki (mają wtedy lepszy smak ale mogą być też zwykłe wcześniej obrane), ogórek kiszony, drobniutko posiekana mała chilli, mnóstwo kopru i odrobina majonezu, sól i pieprz. Jak ktoś nie jest na diecie, można dodać do niej podsmażony, drobniutko pokrojony boczek - to już istna rozpusta :D I jeszcze coś co można jeść i samodzielnie i jako dodatek do mięs i np do bagietki czy grzanki: zielona fasolka (mrożona nadaje się najbardziej), suszone pomidory, odrobina tego oleju z zalewy, czosnek pokrojony w drobne plasterki - niebo w gębie.

Albo makaron ryżowy, zielony ogórek i albo podsmażony jak lubicie kurczak albo uprażona ciecierzyca, do tego pietruszka, czosnek, majonez i curry. Jak raz zjecie, będziecie ją robić na okrągło :P

Gość gość
Ja mam przepis wlasnie od wegetarianki,tak mi zasmakowala,ze czesto ja robie.Ugotowany ryz,podsmazony na maselku por i podsmazone pieczarki.Troche majonezu,jogurt naturalny,sol,pieprz.Pycha.

Gość gość
to ja autorka....jestem wegetarianką a nie weganką. jem jajka i nabiał.

Gość gość
Ja lubię grecką z serem feta, w sezonie robię ją codziennie. Bardzo lubię też taką zwykłą z ogórków kiszonych, pomidora i cebuli, trochę oleju ale minimalnie.