Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gruba koleżanka się obrazila gdy jej wytknelam nadwagę.

Polecane posty

Gość gość
Dobrze zrobiłaś autorko -i piszę to ja, gruba kobieta z kompleksami. Ona Cię obrażała i upokarzała. Kiedyś też ktoś w pracy publicznie ośmieszał mnie z powodu ubrań, że źle dopieram ubrania, że spódnica nie pasuje do bluzki, że spodnie dołem obstrzępione, a nie obrębione itd. Uwagi były najczęściej w obecności innych osób: do czasu aż nie zareagowałam bardziej stanowczo. Wtedy docinki się skończyły.

Gość gość
Autorki, nie tłumacz się tutaj. A zrobiłaś bardzo dobrze, nie może byc tak, ze ktoś ciebie lży a ty słuchasz. A poza tym, to niech sie grubas wstydzi tego co żre, a nie ty, ze to widzisz. Sama mam pare kg więcej ale w normie sie mieszczę. A grubasom bym nie ubliżała, ale jesli ktoś by mnie takie rzeczy mówił, jak ona, dostałby z nawiązka.

Gość gość
Ja bym nie przeprosiła i ogólnie nie wracałabym do sprawy, zachowywałabym się normalnie. A gdyby ona zaczęła temat to powiedziałabym wprost, że ona komentując czyjś wygląd musi liczyć się z komentarzem swojego. Nie wolno obrażać grubych ludzi ale oni mogą wszystko? Nie czuj się winna bo nie Ty zaczęłaś. Jak ją przeprosisz to będzie się czuła jeszcze pewniej i wtedy już całkiem Cię nie uszanuje. A co do tego, że zazdrościsz tej dziewczynie - olej te komentarze, tutaj niektóre uważają że jak masz odmienne zdanie albo kogoś nie lubisz to już zazdrościsz, nawet jeśli chodzi o 70 kg nadwagi.

Gość Grubaaaaska
Kto mieczem wojuje od miecza ginie:) brawo autorko

Gość gość
pewnie, że autorka dobrze zrobiła :) te komentarze z atakiem są na pewno od grubych osób, po prostu. Dla zasady. To, że jest gruba, to już jest jej kara. Ale nie musi nikogo obrażać. Jakby nie obrażała, sama nie zostałaby obrażona. Skoro sama taka prędka i mądra w obrażaniu innych osób, to BARDZO jej się należało wysłuchać prawdy na temat własnej osoby. Autorko, w życiu nie przepraszaj. Nie masz za co. PS Nie mam nic do grubych osób. To zależy od człowieka, jak jest postrzegany, a nie od jego wagi. A ta laska jest złośliwa, wredna, więc....

Gość gość
dziś w pracy sie do mnie nie odzywa-ma tzw. focha . mi jest głupio bo nie jestem typem który dokucza innym ale już po prostu nie wytrzymalam. zawsze byłam dla niej miła a ona mnie gnoila. zresztą nie tylko mnie. no ale cóż. dziś wypłynęła jeszcze jedna sprawa-praktykanta która mamy od 2 miesięcy była przez nią wręcz terroryzowana i poskarzyla się głównej księgowej ze odwala za nią cała robotę a tamta na necie siedzi. i jej się dziś oberwalo.

Gość gość
A niech ma focha, niech sobie nie myśli, że może tak ludziom dogryzać bez powodu - tzn. powód jest: ma kompleksy i leczy je czepiając się innych. Nie przepraszaj jej, bo pokażesz, że dajesz sobą pomiatać. Teraz się zastanowi, zanim o coś się do Ciebie przyczepi.

Gość gość
w żadnym razie jej nie przepraszaj,dobrze jej powiedziałaś i mówię to ja,kobieta z nadwagą

Gość gość
Prowo!!! Autorko bola cie grube osoby, az musialas wymyslic takie prowo. Nic ci do tego jak ktos zyje, wyglada. Jej sprawa ze nie ma rodziny i kuli u nogi tak jak ty. Niech mieszka i z siostra w pokoju, ale ona jest wolna, nie ma dziada nad glowa tak jak ty. Ciebie nawet nie stac na modne ciuchy, bo wszystko idzie na pieluchy. Zal ci kufer sciska. No ale ty taka pani spelniona w rodzinie za minimalna krajowa ;)

Gość gość
A od kiedy 3kola to najniższa krajowa tlusciochu?ta wolna jest-raczej samotna i dlatego tak się czepia innych.

Gość gość
gość dziś pewnie sama jesteś gruba co :))

Gość gość
autorko w żadnym wypadku nie przepraszaj bo niby za co? "przepraszam Cię za to, że mnie pierwsza zaczepiłaś, publicznie obraziłaś, a ja Ci "oddałam" słownie?" przestań się zamartwiać!:) i jeszcze jej się opieprz przytrafił, no popatrz jakiego ma ostatnio pecha Twoja gruba koleżanka:D cieszyłabym się na Twoim miejscu o sytuację ma nieciekawą:) a tak z ciekawości to jak to dokładnie wyglądało? Stoicie, gadacie, a ta gruba nagle Cię zaczyna krytykować? Jak zareagowała ta to reszta, że Cię tak obraża i jak zareagowali na Twoją ripostę? chciałabym to zobaczyć:D Swoją drogą jakbym była grubą świnią to nie śmiałabym nikomu nic powiedzieć, a ta fajnie odważna jest, że mając 200kg wagi tak dopieprza innym:O

Gość gość
A skad wiecie czy jestem tlusta? Idiotki zakladacie cos bo wam sie we lbie nie miesci ze autorka to troll. Glupie pipki. Wyraznie autorka ma zal do grubaski ze grubaske stac, a autorka jest udupiona. Autorko czyli gruba tez ma 3 kola, bo rownozedne stanowisko i pracuje dluzej. Stac ja na to aby sie wyprowadzic, nie robi tego bo lubi swoj pokoik i najwazniejsze, ma wyjjjezdane na ciebie co o niej myslisz hihihi

Gość gość
Grubaska jest na tyle madra ze wie, ze majac 3 kola sie nie rozmnaza. Autorka jest udupiona bo zachcialo jej sie bawic w rodzine i gniecie ja ze jakas panna bezdzietna ma wiecej siana. Jestem przekonana ze chuda dzien w dzien dopiellldara grubej s**t o prawdziwych kobietach, malzenstwie, bachorkach ;)

Gość gość
nic jej nie opowiadam bo nie siedzę z nią w pokoju.i w przeliczeniu na osobę mam sporo więcej niż 3tysiące więc nie mam jej czego zazdrościć.bo na pewno nie 12metrowego pokoiku w wieżowcu dzielobnego z siostrą...

Gość gość
ktoś pytał jak wyglądala sytuacja. stalismy w 7 osob na przystanku tramwajowym pod firmą. ona podeszła i wypalila do mnie z tekstem. uznałam ze miarka się przebrała i odpowiedziałam. przez grupę przeszedł chichot ale nikt się nie odezwał i jak ona zaczęła pyszczyc to wszyscy udawali ze nic nie słyszeli. podjechał jej tramwaj i pojechała.

Gość gość
15;33 a kto by ją chciał po pierwsze. A po drugie, jeśli jest chorobliwie wręcz otyła, to ma pewnie problemy z płodnością. Myślałaś, że dowalisz he he.

Gość gość
he he autorko jakbyś o pannie ode mnie z pracy pisała. też dosłownie slonica. weekendy spędza z rodzicami. chłopaka ma wyimaginowanego - wszystkim mówi ze go ma tylko weekend, święta, sylwestra, Walentynki spędza sama a na dzień kobiet kwiaty tylko od taty dostała. ale też jak zamawiamy chinczyka czy kfc to ona pierwsza... ale znalazłam na nią inny sposób. na złość jej codziennie jem w pracy a to jakieś słodkie ciastko a to paluszki, a to chipsy. ja mam dobrą przemianę materii a na dodatek codziennie biegam. ogólnie zdrowo się odzywiam. jedynie w pracy teraz a to kawałek szarlotki, serniczek itd żeby jej zrobić na złość. bo ona jest bardzo podła.

Gość gość
18:31 BRAWO!

Gość gość
zadzwonila do mnie kolezanka z pracy zebym weszla na fb i spojrzala na wpis tej grubej dziewczyny. z racji tego ze nie posiadam konta to weszlam dzis u znajomych i co sie okazalo. otóż okazało się ze ona opisała to na swoim fb. tylko w trochę inny sposób. ona jako bezbronna ofiara dyskryminacji. twierdzi ze została brutalnie zaatakowana i zniewazona choć ma cukrzycę. .. czy osoba z cukrzycą może jeść ciastka, pizzę, kebab, kfc itp?

Gość gość
Ona leczy swoje kompleksy dogryzając innym. to ona nie raz cię obrażała więc miałaś prawo do obrony. Dobrze zrobiłaś. A jej Współczuję.

Gość gość
jeśli zerowała na dokuczaniu to wampira można ugryzc

Gość gość
Jeśli aż opisała to na FB to strasznie ją ubodło co powiedziałaś. A ja uważam, że masz 100% racji, bo nie może tak być, że ktoś Ci wiecznie dowala, a Ty masz siedzieć cicho. Nie przejmuj się, sprawa w końcu ucichnie, a ta idiotka nauczy się mieć do Ciebie więcej szacunku. Następnym razem pomyśli zanim Ci coś powie. Trzymaj się i olej tępego tłuściocha :)

Gość gość
dziś spojrzałam na to trochę inaczej. ona musi być strasznie nieszczęśliwa dlatego taka jest. jutro jej powiem ze przykro mi ze ja urazilam ale mi też nie było przyjemnie jak mi dokuczala i zaproponuje wspólne wyjście na miasto po pracy. żal mi jej.

Gość gość
Grubasy uważają że ich nie można skrytykować, ale chudzielców to i owszem. Pamietam jak czytałam artykuł o grubasce, że ludzie są podli że jej wytykają nadwagę,i że ona niby dobrze się czuje ze sobą, poczułam nawet współczucie, ale jak potem wypaliła, że ona nie chce wyglądać jak te KOŚCIOTRUPY czy SZKIELETY na wybiegu to pomyslałam sobie o nie, kretynko, sama nie chcesz być oceniania za wygląd to innych też nie oceniaj.

Gość gość
Ta koleżanka co ci pokazała fejsbuka powinna dopisać tej grubej że ona tą sytuację pamięta troche inaczej

Gość gość
A ja myślę ze niepotrzebnie znizalas się do jej poziomu... trzeba było to wysmiac jakąś celną riposta żeby pokazać ze absolutnie się tym nie przejelas bo jesteś ponad to. "Nigdy nie walcz ze swinia bo tylko się ubrudzisz a ona będzie się czuła doskonale". A tym ze powiedziałas jej ze jest gruba, niestety wcale jej nie osmieszylas bo to i tak każdy widzi. Pozakalas tylko podobny poziom jak ona bo dałaś się sprowokować jakiejś tam zakompleksionej dziewczynie. A powinnaś być ponad to bo osoba o wysokim poczuciu wartosci nie da się wyprowadzić z równowagi jakimś głupim komentarzem

Gość gość
A wiesz czemu czepia się innych? Bo sama ma kompleksy i tak się dowartościowuje. Dobrze jej dowaliłaś..najpierw nich zacznie od siebie. Kobieta bez kompleksów nigdy nie powie źle o innej osobie(która jest np. gorzej ubrana,grubsza) bo ma klasę.

Gość gość
Poza tym gdybyś to wysmiala jakąś riposta to ona by wyszła na istotne, a tak to sorry ale obie wyszlyscie śmiesznie w tej kłótni. Albo już lepiej było nic nie mówić tylko uśmiechnąć się z politowaniem , czy powiedzieć ze np"no niestety nie każdy ubiera się tak super jak ty". Ale nie wdawać się w sprzeczki z taką osobą. Spróbuj ja zrozumieć ze jest nieszczęśliwa i zakompleksiona i niestety przez to złośliwa ,ale takim osobom można tylko współczuć

Gość gość
Poza tym czy osobom zakompleksionym warto jeszcze dowalac ? Chyba nie. Bądź ponad to i silniejsza od takich osób , wbrew pozorom Twoja obojętna reakcjalub celna riposta z uśmiechem bardziej ich zaboli bo wtedy ich cel czyli prowokowanie Cię się nie powiedzie , a Ty wyjdziesz lepiej w oczach ludzi, jako osoba pewna siebie i nie dająca się sprowokować. To ona wtedy wyjdzie na idiotke