Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dodo19i5

Grudnióweczki 2017

Polecane posty

Gość Mononoke 10 t
@Martucha pomyśl też o odwiedzeniu dentysty i generalnie dbaj o zęby (szkliwo), ponieważ częste wymioty powodują ich wyniszczanie - przykładem mogą tu być np. bulimiczki.

Gość Magda86m
Dzień dobry :) Byłam wczoraj na usg, serduszko bije, wszystko ok. Dostałam wykaz badań do zrobienia i tyle :) U mnie wczoraj zaczął się 8 tydzień. Następna wizyta 1 czerwca.

Gość Annaszz 7t
Magda ale masz fajnie, a dosx szybko masz nastepna wizyte. Choc.moze nie, to chyba 3 tyg co? Ja teraz czekam wlasnie tyle, tzn minal tydzien od wizyty, a nastepna za 2 tyg. Chyba jestesny w podobnym czasie, bo ja chyba zaczynam powoli 8 tydzien.

Gość gość aaaa 9t
U mnie wreszcie powoli mdłości ustępują, jeszcze nie całkowicie ale jest o niebo lepiej.

W poprzednich ciążach też miałam wizyty co 3 tyg, a pod koniec co 2. Fasolka ma 7,1 mm :) czuje, że będzie chłopak.. ciekawe czy mam racje. Przy poprzedniej dwójce przeczucia mnie nie zawiodły. Termin mi wyliczył na 28.12.2017.

Gość gość
Magda a jak to "czuje" się chłopaka? Uwiera cię w brzuchu jego siusiak?

Gość Jagodowa 7tc
Co za bzdurny komentarz.

Gość gość
Czy któraś z Was ma problemy z nadciśnieniem?

Gość Annaszz 7t
Magda mi z ostatniej miesiaczko tez termin wychodzi na 28.12 :P ale pewnie bede miala cc, wiec wczesniej. Ja mialam w pierwszej ciazy wizyty zawsze co 4 tyg, nawet pod koniec. Ostatniej wizyty nje doczekalam bo wyskoczyla nagla cesarka 5 dni przed wizyta planowana ;) Teraz niby mam 3 tyg miedzy wizytami ale mysle ze to dlatego ze nie bylo serduszka jeszcze, a potem pewnie bedzie co 4.

Gość Mononoke 10t
ja mam od zawsze za niskie ciśnienie, w związku z tym ciągle mi zimno :p

Gość mama grudniowa 10tc
Cześć dziewczyny. A ja wczoraj trafiłam do szpitala :( miałam tak okropne mdłości, wymioty nic nie mogłam jeść po kilka dni, wymiotowałam już żółcią i maż zmusił mnie żebym pojechała na szpital. Jeszcze miałam straszne duszności, cała klatka piersiowa mnie bolała :( Na szczęście z fasolką wszystko dobrze, serduszko bije i tak mi daje popalić. Dostaje kroplówki na wzmocnienie i o niebo lepiej się czuje chodź wiadomo mdłości mi całkowicie nie przeszły. Niestety w szpitalu muszę być do jutra :( A tak liczyłam że dziś już wyjdę! Pamiętajcie jak będziecie się źle czuć to na nic nie czekajcie tylko od razu na szpital, ja już dawno powinnam pojechać ale liczyłam że przejdzie... Pozdrawiam

;P Po prostu takie przeczucie, że będzie chłopak. Ja chodzę do tego lekarza co wcześniej, zna już całą moją historię, więc jest łatwiej. Nie mam śledziony i mam leukocytozę. A Wy nie macie żadnych przeczuć co do płci? Grudniowa mama dobrze, że zdecydowałaś sie na szpital. I dziewczyny pamietajcie, że jak idziecie do szpitala, to sami nie wypuszczą was wcześniej niż po 3 dniach. Za tyle płaci NFZ. Oczywiście można wcześniej wyjść na własne żądanie.

Gość Fiolcia 8t
Mamagrudniowa trzymaj się :* dobrze, ze mąż Cię zmusił nie ma co czekać. Ja mam przeczucie, ze będzie drugi chłopak, choć całkiem inaczej się czuje niż z pierwszym... Nadal mam mdłości i śpiąca jestem ciagle. Jutro zaczynam 9 tydzień wiec liczę ze jeszcze 4 tygodnie i będzie lepiej :P

Gość Annaszz 7t
Ja tez, of coz, chodze do twj samej lekarki co w pierwszej ciazy, bardzo ja lubie ;) ja czuje ze bedzie druga corka. A jesli by tak patrzec na to ze, jesli stosunek byl przed owu i rzekomo dluzej zyja zenskie plemniki to tym bardziej bedzie dziewczynka ;)

Gość aniaaa33
Ja juz tez po wizycie . dzidzia ma 2.04 cm i niby mam dziś 9+0 ale usg pokazuje 8+4 także wstępny termin mam na 18 grudnia jednak

Gość aniaaa33
A no i jeśli chodzi o ciśnienie to mi wyszło za wysokie także teraz przez 3 tygodnie muszę mierzyć codziennie..

Gość serduszkomam 10t
moje maleństwo ma 2.36 cm i na usg pokazuje 9tydzień i 4 dzień na wtorek czyli dzisiaj teoretycznie zaczynamy 11 tydzień .... hmm. macie już delikatnie zaokrąglone brzuszki ? czytałam ze już można zauważyć powiększoną macice

Gość aniaaa33
Mi ciężko powiedzieć bo czasem mam wzdecia i myślę wtedy że widać a na drugi dzień mam już normalnych rozmiarów brzuch ;)

Gość kacha1984
to jak ja. z rana brzuch plaski, a wieczorem jak w 6 mcu. nie przesadzam :/ nie objadam sie, wrecz odwrotnie, jem porcje mniejsze o polowe niz przed ciaza, bo jak zjem wiecej to zle sie czuje, mam nieprzyjemne uczucie w zoladku, no i mdlosci mam duze. nie wymiotowalam do tej pory, ale czesto mam silny odruch wymiotny :/ dodam, ze u mnie mdlosci nasilaja sie po poludniu i wieczorem, z rana jest raczej ok

Gość Annaszz 7t
Kacha to Twoje mdlosci sa identyczne jak moje... z rana ok, popoludniu roznie, wieczorem najgorzej. A wczoraj to ogolnie mialam dobry dzien, nawet wieczor byl znosny ;) tez jeszcze nie wymiotowalam, ale zdarza sie ze mnie pociagnie.

Gość gość
powiem Wam, ze chwilami ogrania mnie zniechecenie. cokolwiek zjem - jest mi niedobrze. do tego w kwestii ,,dwójeczki", nic sie nie zmienilo, czuje sie ocieżała, a juz po poludniu mój brzuch wyglada jakbym w nim miala pilke do koszykowki :/ jedyne co ustąpiło to ból cycków

Gość kacha1984
to bylam ja - kacha1984 :D

Gość gość aaaa 9t
A mnie dziewczyny dopadły straszne zaparcia.

Gość Anna00 11t
A ja dziś lecę do polski i już jutro o 17 lekarz :D szybko zleciało :) wciaz jestem strasznie senna co ostatnio jest dosyć męczące bo się przeprowadzaliśmy i ledwo żywa teraz jestem. Odpoczynek w Polsce krótki bo krótki ale przyda się :)

Gość serduszkomam 10t
hej dziewczyny wczoraj wyskoczyła mi opryszczka na ustach... teraz wyczytałam że to niebezpieczne dla płodu kurdeee ale się zalamalam.... miała krirws opryszczke w ciąży ? do mojej lekarki pójdę we wtorek dopiero ehhh...

Gość gość
nie jest niebezpieczne dla plodu!

Gość serduszkomam 10t
to czemu wszędzie praktycznie pisze żeby tego nie lekceważyć...

Gość gość
ALE po raz pierwszy masz? z tego co wiem jesli masz po raz pierwszy to nalezy isc do lekarza, poza tym nie jest niebezpieczna, chyba ze doyczy tej na genitaliach

Gość Annaszz 7t
Serduszko - mi dzis wyszlo zimno na wardze. Tez kojarze ze opryszczka jest niebezpieczna, ale nie wiem czy takie zwykle male zimno na wardze tez. Ja smaruje hascovirem. Nie pierwzzy raz mam, bo ja od dziecka miewam czasem. Moja cora jeszcze nigdy nie miala.

Gość serduszkomam 10t
pierwszy raz typową opryszczke miałam w sierpniu zeszłego roku. kilka lat temu miewalam febre niewiem czy to to samo ale wiem że opryszczka z sierpnia leczyla mi sie długo około 3 tygodni... teraz nie jest tak źle bo wczoraj mi wyskoczyła a dzisiaj już jest lepiej nie czuję jej tak.. skontaktowalam się z moją ginekolog to kazała mi przyjść i do tej pory polecila mi erazban. niewiem dziewczyny czy się bać czy nie najpierw schizowalam jak wycZytałam że matka w 23 roku martwe dziecko urodziła i powodem była opryszczka... aznowu też pisze że faktycznie jak to nie pierwszy raz tO nie jest groźna... Tak czy siak boję się i idę do lekarza we wtorek... lepiej dmuchać na zimne nie wybaczylabym sobie gdyby coś się stało z tak blachego powodu..