Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dodo19i5

Grudnióweczki 2017

Polecane posty

Gość Annaszz 8t
Spadk wagi to norma na poczatku ciazy, nawet gdy nie ma wymiotow. Nie martw sie ;)

Gość gość
Dziewczyny chciałam zapytać czy bierzecie czasem nospe, gdy czujecie ze brzuch się napina ??

Gość serduszkomam 10t
właśnie czytam na temat Klicha w podbrzuszu wrrrr znowu się boję... kluje mnie delikatnie przy wstawaniu np. mam nadzieję ze tO tylko wina tego że rozrasta mi się w środku wszystko... dziewczynki macie też tak?

Gość gość aaaa 10t
Serduszkomam ja tez czuje klucie, nawet jak leże i się chce na drugi bok przekrecic to tez często czuje dość ostre klucie i to zawsze z prawej strony.

Gość gość  aaaa 10t
A co to jest ta klicha?

Gość serduszkomam 10t
-aaa- klucia .. uwielbiam poprostu t9 uwielbiam !! Ale takie klucia delikatne chyba nie są groźnie...

Gość kacha1984 12 t
ja wlasnie mam takie ostre klucia po bokach w podbrzuszu. kiedys juz tak mialam, (nawet pisalam o tym), i wrocily kilka dni temu, czasem sa dosc silne. wczoraj mialam wizyte u lekarza i wszystko wyglada ok.

Gość serduszkomam 10t
kacha - lekarz powiedział Ci coś na te klucia ? pewnie że tam się rozrasta i ze to normalne :( mi przeszły klucia to zaczęło się .... ból kości ognowej z promieniowaniem do pośladków i ud wrrr... za 2 tygodnie dopiero lekarz :/ jak mi nie przejdzie to ciekawe jak będziemy działać.

Gość kacha1984 12t
lekarka nic konkretnego nie powiedziala, bo wg niej wszystko wyglada na ten moment w porzadku. mowi , ze to moze byc od podnoszenia (pracuje na poczcie i w ostatnich dniach gdy bylam sama mialam klientow z paczkami powyzej 10 kg, musialam je zdjac z wagi), albo moze ma to zwiazek z zaparciami, ktore mnie mecza (dostalam lactulosum, ale na razie wiekszych efektow brak). pytalam czy mozge jezdzic na rowerze ale ze wzgledu na te bole zdecydowanie mi to odradzila. takze skad sie to wzielo nie wiem, te bole ktore kojarze z rozciaganiem macicy przypominaly te przy okresie, a teraz mam takie klujące, przenikliwe, trwaja doslownie 2 sek. czasem sie powtarzaja, a czasem na jakis czas przechodzi.

Gość 89 11tc
Dziewczyny kłucia w podbrzuszu są normalne to moja trzecia ciąża i za każdym razem je mam także nie panikować a kłucie po lewej czy po prawej stronie to jajniki i przy zmianie pozycji też mogą kłuć ja miałam przed ciążą USG jajników bo właśnie mnie kuły przy wstawaniu albo zmianie pozycji i wszystko było w porządku

Gość GosiaA14
Witam wszystkie grudnióweczki, jeśli pozwolicie to dołączę do Was ;) Jestem w 12 tc, termin na 04.12, to moja pierwsza ciąża. Mam 23 lata i aktualnie jestem od kwietnia na L4 ,gdyż pracuje na RTG. 25 maja mam USG i wizytę u lekarza (oczywiście przed każdą wizytą najpierw do położnej) To będzie moje trzecie USG ( lekarz ma aparat w swoim gabinecie) Moje objawy to: 1. Dzień dobry i dzień zły- czyli albo czuję się 100% na siłach albo bym mogła przespać cały dzień, a później całą noc. 2. Mdłości wieczorem i zawsze gdy czuję że jestem już głodna. 3. Zdecydowanie częściej jem (8.00,12.00,15.00,18.00,21.00) 4. Zdecydowanie częściej siusiam. 5. Jak się " naganiam" w dzień to boli mnie dół brzucha wieczorem. Wizyta w czwartek więc mam nadzieję, że będzie wszystko okey z maleństwem.

Gość GosiaA14
Dodam jeszcze, że o dzidziusia staraliśmy się od lipca, dostaliśmy z mężem wózek i ubranka od mojej siostry i tak to obudziło nasze instynkty - jednak bez skutecznie, dopiero gdy mąż schował wózek i odpuściliśmy sobie - udało się.

hejo, jak zdrówko kochane? jak radzicie sobie z takimi upałami?

Gość kacha1984 12t
dla mnie te upaly to jeszcze nie problem. z rana poszlam na miasto, wrocilam zanim upal sie rozkrecil, najgorsze przeczekalam w domu, godzinke spalam, a po 16 poszlam z ksiazka nad staw . bylo fajnie :) ale teraz juz jestem znowu senna i nie bardzo moge znalezc sobie zajecie. w tv nic ciekawego :O

Gość Fiolcia 10t
Cześć dziewczyny :) Gosia witamy wśród nas :) u mnie dziś deszcze cały dzień wiec z rana smażyłam racuszki, później obiadek i tak teraz sobie leze. U mnie czuje ze się poprawia, mdłości troszkę mniej. Choć dziś jak mięso surowe kroiłam to mnie cofało... :/ dziś zaczynam 10 tydzień wiem 9t1d :)

ale bym chętnie zjadla racuszki :D kochane pisalam na innym forum ale nie otrzymalam informacji... pomózcie prosze: możecie polecić jakiś kurs online czy coś w tym stylu do przygotowania do porodu? Szukam czegoś dobrego dla kumpeli (jest zagranicą ale na poród wraca do PL). I może któraś z Was się orientuje - ma szanse dziewczyna na becikowe, skoro prowadziła ciążę zagranicą?

Gość Annaszz 8t
Noola, byc moze ma znajoma szanse na ciaze, jesli bedzie miec dokument potwierdzajacy ze byla pod opieka lekarza przybajmniej od 10 tyg ciazy. Ale nie jestem w temacie na biezaco, bo rodzilam 3 lata temu, moze sie cos zmienilo w tym czasie. Ale wtedy trzeba bylo taki miex dokument. u mnie wszystko spoko ;) w piatek wizyta, juz coraz coraz blizej ;)

Gość Fiolcia 10t
Muszę się pochwalić, ze będę miała moje pierwsze usg 9tego czerwca nie mogę się doczekać :D będę miała robione badania genetyczne

Gość serduszkomam 10t
witajcie ciężarówki :*:* witaj Gosia :) super że jest nas coraz więcej hihi. ja dzisiaj odwiedziłam koleżanki z pracy oj nudzi mi się już w domu... boli mnie ta kość ogniowa pośladki i nogi ; ( byłam w aptece ale Panie farmaceutki nie dały mi żadnej maści... także będę cierpieć dalej jeszcze 2 tygodnie ehhh... a w ogole oglądałam dzisiaj ciuszki w smyku jejku jakie słodkie malutkie hihi. i widzę ze w dotyku takie porządne te rzeczy są.

Gość Kasztaniaczka
Hop Hop! Ja mam termin na mikołajki:) Mam nadzieję że będzie syn

Gość 89 12tc
Hejka witam nowe koleżanki .. coś tutaj cichutko się zrobiło Kasztanowa super będziesz miała prezent na Mikołaja u mnie jak przenoszę a znając życie tak będzie to na Święta prezencik . Poza tym samopoczucie super mdłości odeszły w niepamięć naszczęście hehe czekam na USG z niecierpliwością do 31 . Synkowi się pochwaliłam że będzie miał rodzeństwo chce brata i koniec kropka hehe

Gość Fiolcia 10t
Cześć dziewczynki :) nareszcie i u mnie piękna pogoda. Faktycznie coś cisza, wszyscy się na słoneczku wygrzewają ? 89 mój synek na początku tez mówił, ze tylko chce chłopca, ale mu wytłumaczyłam ze nie można sobie wybrać itp itd i teraz mówi ze chce dzidziusia Poprostu :)

Gość 89 11tc
Fiolcia88 mój synek odpowiedział mi na to no spoko to następnym razem będzie najwyżej braciszek hehe czwartego bobo nie planuje ale też nie wyrzekam się heh pozdrawiam ze słonecznego Lubelskiego

Gość Fiolcia 10t
89 to masz dwójeczkę ?

Gość Mama6latki 11 tydz
Hej dziewczynki ja jak zwykle zabiegana hihi moja mala dostala w niedziele ospe :( marzy o siostrze ale rozumie ze nie mozna sobie wybrac. Dzis powiedzialam o ciazy w pracy i moge zostac do nastepnej wizyty u lekarza czyli do 6.06 woec za trzy tyg juz bede sie nudzic .

Gość Mama6latki 11 tydz
Przepraszam za blad 2 tyg mi zostalo.

Gość Annaszz 9t
Mama6latki a Ty mialas ospe? Mam nadzieje ze tak, bo to niebezpieczne w ciazy. W ogole powinnaa teraz przy chorej corce uwazac, bo ponoc ospe mozna miec raz, ale pozniej mozna miec polpasca czy cos. Ja chora :/ gardlo i spiki do pasa :/ juz dzis stwierdzilam ze dluzej nie czekam, ide do lekarza. Nie ma sie czym leczyc i to jsst problem. Czosnek, sok z cytryny, inhalacje z soli fizj nie dzialaja jakos na mnie. Myslalam ze doczekam do piatku, do wizyty u ginki, ale jednak ide dzis do lekarza. Nie wiem czy nie pojde na chwile na L4, bo nie latwo sie wyleczyc przebywajac w przedszkolu non stop z zaspikanymi dziecmi i kaszlacymi. Dzis juz mialam takich czworo na zajeciach :/

Gość Annaszz 9t
Eh no i bylam u lekarza i mam angine. przepisal mi antybiotyk duomox, bo mozna go brac w ciazy. Ciulowo. Na katar co? Heh wapno pic, nic wiecej...

Gość Fiolcia 10t
Anasz to zdrówka życzę :)

Gość gość aaaa 10t
Anassz bierzesz jakas osłonkę? Bo to ważne. Plus dużo jogurtów. Ja w poprzedniej ciąży tez brałam antybiotyk , osłonkę a i tak miałam grzybice pochwy od antybiotyku. Musialam leczyć się ja i mąż.