Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dodo19i5

Grudnióweczki 2017

Polecane posty

Gość GosiaA14 15tc
Ja jak narazie pół kilo do przodu, a ogólnie jestem dość drobna wzrost 164 waga 49,5 kg . O wyprawce powoli muszę myśleć, szczególnie jeśli chodzi o te pierwsze rzeczy, łóżeczko itd. Tak jak któraś z Was pisała potrzeba na to większej kasy, a jedną wypłatę ciężko przeznaczyć typowo na ten cel, tym bardziej że z mężem się budujemy i zwłaszcza teraz każdy grosz w dom pchamy, aby się wprowadzić do grudnia. Czy któraś z Was mogłaby mnie też dodać do grupy na FB? Nazywam się "Mia Aia" :D Pozdrawiam

Gość 89 14tc
Przestraszona12 witaj gratuluję mam nadzieję że teraz będzie wszystko dobrze pozdrawiam i trzymam mocno kciuki daj znać jak tam

Gość Przestraszona12
89 dziękuj***ardzo :) mam nadzieje ,ze tym razem wszystko bedzie dobrze . Czuje sie senna,ale to wszystko . Dziewczyny powiedzcie mi jakie bóle brzucha na początku sa normalne ? Czasami mnie pobolewa,ale nie tak mocno jak na okres to bardziej takie kłucie i ciągniecie . Juz wariuje,bo ostatnim razem tez myślałam,ze wszystko jest w porządku :/ cały czas biegam do toalety sprawdzić czy nic sie nie dzieje ... Oczywiscie czytam w internecie ,ale to nic dobrego .

Gość gość
ja jestem w troszkę wyższej ciazy, bole brzucha kłucie i rozciaganie mam codziennie. spokojnie :)

Gość Przestraszona12
Gość dziękuje :) właśnie czytałam moje wcześniejsze wpisy,bo zapomniałam jak to wszystko sie zaczęło i w sumie nic takie dziwnego mi sie nie działo ... Byłam zmęczona cały czas i miałam mdłości wieczorami,a na dodatek kłucia w pochwie . Boje sie teraz wszystkiego :(

Gość Przestraszona12
Myślałam ,ze te kłucia były normalne ,ale widocznie tak sie zaczynało poronienie . Dobra nie bede smucić tu juz . Postaram sie nie stresować i sie cieszyć Jak sie czujecie dziewczyny ? Miłego dnia

Gość gość
Przestraszona w którym tv jesteś ?

Gość Przestraszona12
Gość 5 tc dopiero ... Ide do lekarza w następnym tygodniu

Gość gość aaaa 13t
Przestraszona to normalne w tym tygodniu ciąży. Termin pewnie na luty?

Gość Przestraszona12
Tak na luty ,ale juz wcześniej z wami byłam wiec jezeli to nie problem to chciała bym zostać tu hehehe

Gość gość aaaa 13t
Przestraszona to nie problem, chcesz bądź z nami. Nie wiem hak dziewczyną mnie to nie przeszkadza. Pytałam o termin tak z ciekawości.

Gość gość aaaa 13t
Jestem po prenatalnych. Wszystko z dzidzią ok. Termin na 13.12.

Gość Martucha30 13 tc
Oczywiście możesz z nami zostać,ja też już po prenatalnych

Gość gość aaaa 13t
Martucha jak ci wyliczyli termin na prenatalnych. Zgadza się z obliczeniami z ostatniej @?

Gość 89 14tc
Przestraszona12 co za pytane jasne że możesz pisać z nami super że ci się udało tak szybko zajść w kolejną ciążę ja też na początku miałam bóle i kłucia w podbrzuszu utrzymywały się tak do 7 tyg a potem już spoko i powiem że dość silne były nie raz musiałam leżeć przez to ale lekarz mówił że to normalne że macica się rozciąga

Gość Przestraszona12
89 dziekuje kochana :) jak sie czujesz ? wiem cieszę sie,ze sie udało tak szybko,ale tyle obaw ... Jak narazie to jestem strasznie uczulona na niektóre zapachy,aż w autobusie prawie zwymiotowałam :p Ide do lekarza w następnym tygodniu i mam nadzieje,ze wszystko jest dobrze,bo przeciez to wszystko stało sie niedawno ... :( boje sie czy bóle które mam sa normalne . Utrzymują sie od dwóch dni i tak naprawde to od czasu kiedy sie dowiedziałam o ciąży wiec nie wiem czy zabardzo sie stresuje wszystkim czy cos jest znowu nie tak ?

Gość kacha1984 14t
przestraszona, ja jestem w 14/15 tyg i powiem Ci ze nawet do tej pory mam bole PRZERÓŻNE, ciagniecia juz minely, bole jak na okres tez minely, ale czasem mam takie przeszywajace bole po bokach podbrzusza, a i klucia w pochwie zdarzaly sie i nadal sie zdarzaja. z tym jest niestety tak, ze nie wiadomo ktore sa groźne a ktore nie. pamietam jak czekalam w poczekalni u gina i wzielam ulotke, a tam ze przyszla mama musi sie liczyc z sennoscia, mdlosciami, i bolami brzucha, ktore sa sa calkowicie normalne. a pod spodem na tej samej ulotce wymienione co powinno niepokoic, a w tym: bóle brzucha. takze ja zglupialam... :O

Gość Mononoke 14t
Przestraszona gratulacje. Bóle i kłucia są normalne a powoduje je powiększająca się macica. Jeśli nie są ostre, ale tępe nie powinny niepokoić:) lykaj kwas (albo metafolin jesli nie przyswajasz kwasu) i ciesz się życiem:)

Gość przestraszona12 6tc
kacha1984 dziękuję za odpowiedz,cały czas próbuję coś sensownego wyczytać w internecie,ale tak jak piszesz z tymi bolami nic nie wiadome te same sa i groźne i normalne ... serio zwariuje :p muszę sie postarać wyluzować trochę :O najchętniej to bym leniuchowała cały czas i z łóżka nie wychodziła i mam takie ssanie,że pęknę zaraz :D ale obiecuje sobie jeszcze tylko parę dni obżarstwa :p czy któraś z was zna już płeć dzidzi ? ja się dowiedziałam w 12tyg już :D

Gość Martucha30 13 tc
Zgadza się z terminem om,a Tobie? Ja mam na 15.12

Gość gość
Omg, co za temat :D Odpieluchowe zapalenie mózgu, ciumkanie jeszcze przed rozmnożeniem :P :P :P

Gość gość
gość dziś Przestraszona w którym tv jesteś ? x pewnie w TVN :P

Gość gość
Dildo19i5 2017.03.24 Właśnie dowiedziałam się o ciąży! Z obliczeń wynika że zostanę mamą 2 grudnia 2017. Czy jest już na forum jakaś mamusia z grudniowym terminem?? Bo mi palec zabiegnie!

Gość gość
NA RAZIE piszemy ODDZIELNIE komu? czemu? dziewczynOM

Gość 89 14tc
Przestraszona12 dzięki dobrze się czuje te tygodnie tak lecą niedawno dowiedziałam się o ciąży a tu już 14 tydzień u ciebie też tak przeleci aby się nie stresuj wiem że łatwo się mówi a trudno zrobić ale grunt to dobre nastawienie pozdrawiam

Gość Anna00 15tc
Przestraszona12 gratuluje :) wiem co przechodzisz bo miałam to samo.. poroniłam samoistnie i od razu po poronieniu udało się znowu. Tez ze wszystkim się stresowałam, w 7 tyg nawet poczułam mocne kłucia które mnie wybudziły ze snu i dostałam fakt faktem słabego ale krwawienia a później przez tydzień plamienia od różowych do brązowych czasami prawie po czarne :| w dodatku zbyt wcześnie poszłam do ginekologa (do którego już nie chodzę oczywiście) i nastraszył mnie ciąża pozamaciczna lub pustym jajem. A tu proszę wszystko jest ok.wiec postaraj się nie myśleć negatywnie i nie stresować. ja poczułam spokój dopiero w 13 tygodniu ale i tak ciagle sprawdzam czy nie mam plamien :P a i kłucia tez miałam ale póki nie miałam mega twardego brzucha i boli jak do okresu regularnych dość mocnych to starałam się odprężyć i odciąć zle mysli.. do tej pory mnie dziwnie kłuje i pobolewa czasami. będzie dobrze zobaczysz, trzymam kciuki

Gość Przestraszona12
Anna00 ojejku kochana współczuje ! Dobrze,że mnie rozumiesz,bo pewnie większość dziewczyn ma mnie dosyć przez to narzekanie hehehe :p Dzięki Bogu tak szybko zaszłaś ! Ja nawet nie myślałam o ciąży teraz chociaż czytałam,że po poronieniu jest łatwiej zajść w ciąże,ale nie pomyślałbym,że mi sie tak przytrafi.Myślałam,że nie ma szans i z reszta musze dojść do siebie a tu taka niespodzianka . Właśnie do 12 tyg to ja chyba zwariuje :O Dziekuje i ja też trzymam kciuki ! Bedzie dobrze Pozdrawiam

Gość kacha1984 14t
dziewczyny a skad wiadomo ze sie nie przyswaja kwasu foliowego? wiecie co, mam wrazenie ze brzuch mi urosl doslownie z dnia na dzien, az jestem w szoku, pare dni temu nic nie bylo ranem widac , pod bluzka nic sie nie odznaczalo (wieczorem za to zawsze pilka), a tu nagle widze ze tam cos sie zaczyna dziac, bo juz nawet pod luzna bluzka widze ze brzuch wiekszy

Gość Fiolcia 13t
Cześć dziewczyny :) ja dziś nareszcie miałam pierwsze usg!!:) dzidzia troszkę leniwa i ciężko było zrobić zdjęcia karku i noska, ale jakoś pani się udało. Poprzedni termin miałam na 23.12, a dziś został zmieniony na 16.12, dzidzia ma 6.5 cm :D

Gość gość aaaa 13t
Fiolcia to super. Ale dzidzia nadrobiła dni :). A ostania @ którego marca miałaś?