Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dodo19i5

Grudnióweczki 2017

Polecane posty

Gość gość
a do takiej tradycyjnej szkoly rodzenia kiedy powinno sie zapisac?

Gość 89 16tc
Hej dziewczynki ale cisza u mnie super tygodnie sobie lecą byłam na wakacjach z mężem i dzieciaczkami w górach i tak mi tydzień zleciał że szok na 3 lipca wizyta u gina z niecierpliwością czekam na pierwsze ruchy bobasa a co tam u Was

Gość gość aaaa 15 t
89 ale ci fajnie było. A nie bałas się zmiany ciśnienia? Ja zaczynam powoli odczuwać ruchy, takie bardzo delikatne. W poprzedniej ciąży czulam od 16 tygodnia. Znalazłam wózek, jutro jadę oglądać. Rzeczywiście cisza się na wątku zrobiła. Dziewczyny chyba wreszcie CzUHA się dobrze i cieszą się ciążą.

Gość Fiolcia 15t
Hej dziewczyny :) ja nadal zle się czuje... chyba jestem z tych co w drugim trymestrze nic nie przechodzi ;(

Gość gość aaaa 15 t
Fiolcia ja również jakoś super się nie czuję. Mdłości mam nadal, w sklepie stanie w kolejce nie wchodzi w grę. Mecze się szybko, ale jest trochę lepiej niż było. Głowa do góry damy radę.

Gość kacha1984 17t
ja tez juz czuje ruchu :) na razie tylko przed pojsciem spac, jak juz leze na plecach, czuje takie jakby kopniaczki co jakis czas. kilka razy kopnie i cisza

Gość 89 16tc
Gość aaaa nie było tak źle trzeba korzystać póki brzuch nie przeszkadza hehe.. to szybko dziewczyny ruchy czujecie ja jeszcze nie odczuwam przy wcześniejszych ciążach pierwsze ruchy czułam jak bym miała motylki w brzuchu dopiero później zmieniały się w kopniaki bobasa i to dopiero w 20 tyg ale każda kobitka ma inaczej

Hej dziewczyny. Ja też jeszcze źle się czuję. Na dodatek przeziębienie mnie bierze. Nie odczuwam przypływu energii drugiego trymestru. Zazdroszczę tym co nie mają żadnych objawów. U mnie to już trzeci raz taka masakra :/

Gość aniaaa33
U mnie też nie najlepiej bo mdłości są dalej :/ nie wiem czy u mnie to były ruchy dzidzi ale wczoraj wieczorem poczułam takie łaskotki w brzuchu ;)

Gość gość
Fiolcia 15t 2017.06.24 Hej dziewczyny usmiech.gif ja nadal zle się czuje... chyba jestem z tych co w drugim trymestrze nic nie przechodzi ;( x Biedactwo, ja w drugim trymestrze mogłam góry przenosić, tachałam wielki (ale nie ciężki) plecak na stelażu na wakacje :)

Gość Fiolcia 16t
Gość ja w pierwszej ciąży tez czułam się świetnie. Poprostu druga daje mi w kosc, ale jakoś damy radę ;)

Gość Mononoke 16 tydz
Hej dziewczęta! czy któraś z Was może zna się na prawie pracy? z końcem grudnia wygasa mi umowa. czy zakład pracy może legalnie mi ją przedłużyć, żebym miała od nich macierzyński w wysokośc***ensji a nie jakiś tam głodowy zasiłek tysiąc złotych?

Gość Ulaaaaaaas
Mi umowa kończy się sierpniu. Z tego co mi mówili w pracy to jakbym była na zwolnieniu to muszę wrócić chociażby na jeden dzien przedłużyć umowę i dalej isc na zwolnienie. Także jakbyś była jeszcze na zwolnieniu to pewnie by się dało ale jak już będziesz na macierzyńskim to nie.

Gość gość
Dziewczyny, ale chyba nic nie stoi na przeszkodzie aby teraz pracodawca zmienil Wam warunki zatrudnienia i wydluzyl czas obowiazywania umów.

Gość Mononoke 17 t
sprawdziłam ze znajomą kadrową, jak będę na macierzyńskim to też się da Ula :)

Gość Ulaaaaaaas
A no to super ze tez się da, także możesz być spokojna :-) mi już powiedzieli ze przedłużaa umowę także tez mogę spac spokojnie ;-) chyba przepracuje jeszcze lipiec i pójdę na zwolnienie, jakoś kiepsko się ostatnio czuje. U mnie drugi trymestr zdecydowanie gorszy od pierwszego.

Gość Mononoke 17 t
Ja się trymestry czuję dobrze, chociaż teraz na koniec 4 miesiąca mam trochę wrażliwy żołądek i muszę uważać co jem :)

Gość Mononoke 17 t
miało być "oba trymestry" Ula w którym jesteś tygodniu, bo nie widzę po nicku? :)

Gość Ulaaaaaa 15t
A zapomniałam wpisać tydzien;-) 15

Gość Mononoke 17 t
Ooo to bedzie sylwestrowe bobo;)

Gość gość aaaa 16t
Ulaaa a tak z ciekawości, na którego grudnia masz termin? Ciekawą jestem, może uda ci się przetrzymać do stycznia?

Gość kacha1984 18t
znacie juz plec dziecka? ja nadal nie :D ale jednak chyba bardziej wyglada na dziewczynke, bo jak dziecko podnioslo szybko nozke, to nic tam nie wystawalo. ale pewnosci nie ma. a ja caly czas mialam przeczucie ze bedzie chlopiec :) jesli to dziewczynka to moge stwierdzic ze te opinie o jedzeniu kwasnego i slodkiego to zabobony w 100%. na poczatku ciazy jadlam ogorki kiszone jak opetana, za to do tej pory na slodycze zerowa ochota. chodzicie do szkoly rodzenia?

Gość gość aaaa 16t
Kacha, ja już mam potwierdzone że będzie chłopiec.

Gość Ulaaaaa 15t
W karcie ciąży mam wpisany termin 26.12. Niektóre kalkulatory ciąży wyliczaja na 24.12. Wolałbym już się wyrobić w tym roku ;-)

Gość kacha1984 18t
a ja mam termin 5 grudnia, ale lekarka wczoraj powiedziala, ze trafnosc takich wyliczen jest 3% :D

Gość Mononoke 17 tyg
U nas raczej synek :)

Gość gość
mononoke, pamietam jak pisalas ze mialas przeczucie ze bedzie dziewczynka, a tu chlopak. u mnie na odwrot, mialam jakies bardzo silne przeczucie ze bedzie synek, a tu lekarka siusiorka nie dopatrzyla :) ogolnie mi obojetnie jaka bedzie plec, fajnie i tak, ale przeczucie mialam bardzo silne, wiec jestem zaskoczona :)

Gość gość 18 tc
A ja jestem pewna ze bedzie druga dziewczynka. Ciekawe czy sie sprawdzi. Za dwa tygodnie usg polowkowe wtedy jest sznsa ze sie dowiem. Ale doskonale pamietam jak w pierwszej ciazy dowiedzialam sie dopiero w 35 tc bo mala caly czas byla odwrocona plecami:) Ciekawe czy moje przeczucia sie sprawdza....

Gość Mononoke 17 t
gość dziś - teraz sama nie wiem, na ile to było "przeczucie" a na ile "nastawienie życzeniowe" :D bo ja bardzo chciałam dziewczynkę od kiedy zafollowałam na insta profil: iamjupiterrose - ta dziewczynka jest bardzo podobna do mnie jak byłam mała i trochę widziałam w niej potencjalną córeczkę:) ale teraz jak wyszło, że jednak chłopiec, to strasznie się zżyłam z tą myślą i bardzo się cieszę, że synek :)

Gość gość
Hej dziewczyny ! :) Co prawda mam termin na poczatek stycznia ale ze wzgledu na to, ze to moja 3 ciaza i 3 cesarka i problemy z nadcisnieniem w ciazy bede miec ciecie zapewne w grudniu :) Witajcie chetnie przylacze sie :D Termin 6 styczen :) 13 tc